Похапшени активисти који су скупљали потписе против геј параде и лепили налепнице! Вучића називали педофилом...

Похапшени активисти који су скупљали потписе против геј параде и лепили налепнице! Вучића називали педофилом…

И овогодишњи ЛГБТ марш прате хапшења и акције против организовања скупа. Док геј активисти оптужују своје противнике за хомофобију, противници параде оптужују НВО за ширење мржње према православној заједници. Није заобиђена ни власт па се тако на мети напада нашао и председник СНС Александар Вучић.

Активисти организације Србска Акција, ухапшени су данас у Београду због својих активности против одржавања скупа политичких ЛГБТ организација заказаног недељу 15. септембар стоји на њиховом званичном сајту.

Након данашње успешно завршене акције у центру Београда, где су наши активисти започели прикупљање потписа за забрану „парада“, ухапшена су тројица наших активиста због лепљења одговарајућих налепница поред просторија „Прајд инфо центра“. Налепница са поруком „Одричем се!“ као одговором на овогодишње гесло промотера параде – наводе у покрету.

Наиме, „Прајд инфо центар“ као штаб промотера изопачењаштва налази се под 24-часовном заштитом полиције, која је наше активисте привела и неосновано сатима у држала у полицијској станици уз подношење прекршајне пријаве. На тај начин поново је посведочен педерофилски карактер актуелног антисрпског Вучићевог режима као и безочна сервилност полиције према промотерима параде – стоји у саопштењу групе.

Како наводе данашњим прикупљањем потписа, дељењем летака и лепљењем налепница, покрет је поново је послао поруку која је опширно образложена њиховим манифестом који и пред овојесењу „параду“ представља наш путоказ за исправан однос према ЛГБТ групама, као и према заказаном недељном терору педерофилског режима.

Траже забрану параде по законским основама

„Истичемо овом приликом и то да слобода окупљања загарантована Уставом, није безусловна, већ је подложна ограничењима „уколико је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије“, како и пише у члану 54. важећег Устава. А што се тиче пословичног вређања СПЦ на „Прајду“, треба рећи да ту постоје сви елементи кривичног дела из члана 317. Кривичног законика РС, у коме јасно пише да ће се учинилац казнити затвором од једне до осам година, уколико је дело расне верске и националне мржње „учињено излагањем порузи националних, етничких или верских симбола“ стоји у саопштењу на сајту Акције.

Институција људских права подразумева само она права човека која су као таква призната од стране највећег броја држава у свету (кроз фактичко уважавање или ратификовање међународних пактова, конвенција и декларација), а „права“ на „сексуално опредељење“ као и на јавно испољавање хомосексуализма, прихваћена су у релативно малом броју држава (ЕУ, англосаксонске и неке јужноамеричке земље), те се ни у ком случају не могу подвести под категорију људских права – подсећају у Србској Акцији.

Како наводе у сваком модерном правном поретку, нарушавање јавног реда и мира се инкриминише и кажњава, а правни појам „нарушавања јавног реда и мира“ зависи од категорије „јавног морала“, који је и по логичким принципима али и по схватању правне науке, условљен схватањима дотичне заједнице у којој се примењује односни правни поредак. Конкретно у нашем случају, чињеница је да велика већина житеља Србије јавно испољавање хомосексуално-лезбејских склоности сматра неморалним чином, а таква квалификација је у правничкој категорији еквивалентна појму нарушавања јавног реда и мира. Сходно томе, у члану 344. Кривичног законика РС, стоји да ће се казнити затвором до три године, онај ко „дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир“ – подвукли су у Србској Акцији.

Извор: Дневна Газета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вајоминг је постао једанаеста америчка држава која је увела забрану ковид пасоша

Вајоминг је постао једанаеста америчка држава која је увела забрану ковид пасоша

Вајоминг се придружио другим државама, укључујући Алабаму, Минесоту, Јужну Каролину, Арканзас, Аризону, Флориду, Ајдахо, Монтану, …

Ковид пасоши службено забрањени на Флориди: Потврду о вакцинацији нико не сме да вам тражи!

Ковид пасоши службено забрањени на Флориди: Потврду о вакцинацији нико не сме да вам тражи!

Републикански гувернер Флориде Рон ДеСантис потписао је закон који забрањује приватним предузећима, школама и владиним …

Један коментар

  1. Само тако !
    Покажи своје право лице, педерска вуцибатино, да читав народ коначно види какву протуву трпи на месту “председника”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *