fbpx

Пољопривредници се прикључују протестима, возила стају у петак 8. јуна 17 часова

0
(0)

Савез удружења пољопривредника Баната, најавио је протесте поводом поскупљења горива. Наиме, дизел на пумпама данас кошта 162 динара, и по речима Драгана Клеута, председника овог Савеза то је изузетно висока цена коју не може да оправда више никаква економија.

Како тврди, пољопривредници су незадовољни и више пута су упозоравали министра за пољопривреду и надлежне државне органе да су те цене нафте без акциза за пољопривреднике неприхватљиве. Сада је, како каже, пољопривредницима веома тешко, јер за 10 литара нафте треба издвојити стотину килограма пшенице и ту не постоји никаква економија.

Управо из тих разлога, пољопривредници најављују да ће се у петак, 8. јуна у 17 часова, када је најављен протест возача због високе цене горива, придружити истом.

У Фејсбук групама посвећеним возачима данима се уговарају детаљи протеста. Према најновијим информацијама, сам протест биће распоређен на неколико прометних локација у Београду али и широм Србије. Они који не могу да се придруже протесту, у знак подршке ће зауставити возило где год да се нађу у 17 сати.

Инфо центар Житиште

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕЋЕМО МИГРАНТСКО НАСИЉЕ У СРБИЈИ – Велики митинг испред Владе Србије!

5 (6) Данас, у недељу 8. марта од 16 часова испред Владе Србије народне патроле, …

Протест пензионера ПKБ-а, СНС-овци прошли ћутке

4.8 (5) Удружење пензионера и бивших радника Пољопривредног комбината „Београд“ (ПKБ) протестују испред Председништва. – …

Један коментар

  1. Ustaj NARODE !
    Svi na ulice u petak u 5 popodne !
    Da im pokažemo koliko nas je opljačkano !
    Smrt fašistima
    Sloboda Narodu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *