Предраг Кон: Медицински део Кризног штаба тражи да ковид пропуснице важе 24 сата и да буде 10 дана затварања
Предраг Кон (Фото Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Предраг Кон: Медицински део Кризног штаба тражи да ковид пропуснице важе 24 сата и да буде 10 дана затварања

Епидемиолог Градског завода за јавно здравље Београда и члан Кризног штаба доктор Предраг Кон каже да је уверен да ће одлука о продужетку распуста бити донета, али истиче да би више ефекта имало када би истовремено било усвојено важење ковид пропусница 24 сата, као и затварање на десет дана. Ми на томе инсистирамо, јер ће једино тако моћи да се види озбиљан пад броја новозаражених, поручује Кон.

Предраг Кон наводи да Медицински део Кризног штаба инсистира да одлука о продужењу распуста, око које су сагласни, треба да буде донета истовремено са рестрикцијом у смислу смањење контаката и изван школа.

„Ми смо утврдили да се првенствено улива вирус у школе, он се враћа и назад, али је неопходно онда смањити фреквенцију контаката и изван школе“, поручује Кон.

„То је оно што смо од почетка тражили – то је да буде 10 дана затварања у смислу скраћења радног времена и да раде објекти само за храну, лекове и гориво и то да иде паралелно са распустом“, додаје он.

Сматра да је управо сада тренутак за то, као и да је апсолутни минимум увођење ковид пропусница 24 сата.

„То би као што смо раније говорили требало да иде након десет дана затварања да би се обезбедило да се то потпуно контролише“, наводи Кон.

Указује да је сада већ уходано важење ковид пропусница од 22 сата и да размишљање да се пређе на 24 сата је потпуно логично.

„То је оно што ја очекујем да ће данас озбиљно да се расправља, јер ми не можемо да очекујемо озбиљне резултате ако не затворимо и једну и другу страну“, поручује Кон.

Истиче да би продужење распуста требало да иде са затварањем на десет дана и да не зна да ли ће то бити усвојено, али да ће Медицински део Кризног штаба то тражити.

„Ми на томе инсистирамо, јер једино тако ће моћи да се види озбиљан пад броја новозаражених после тих десетак дана. У овом тренутку сама мера затварања школа може да да неки резултат, али он ће бити далеко мање ефикасан и видљив без свих мера заједно“, објашњава Кон.

Ако се продужи распут, а не буде уведено ограничено радно време, то ће довести до бројних путовања.

„Јасно је то, али бројна путовања са евентуалном 24-часовном ковид пропусницом је једна прича, а друга је без тога. Друго, све ово време које се добија тих десетак дана неће имати неког ефекта озбиљнијег осим тог пада који је значајан ако не повећамо вакцинацију“, наглашава Кон.

За распуст каже да је готово потпуно уверен и да ту нема никакве дилеме да ће одлука о томе бити донета.

„Што се тиче ових одлука које се тичу ковид пропусница од 24 сата и евентуалног скраћења радног времена десет дана – у Медицинском делу Кризног штаба постоји јединство, чак и шире од тога, из Министарства здравља постоји сагласност, видећемо на седници како ће се то продискутовати“, наводи Кон.

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Др Кон: Маске никад нећемо скинути, а у 2022 ћемо их носити не само због короне

Др Кон: Маске никад нећемо скинути, а у 2022 ћемо их носити не само због короне

Епидемилог др Предраг Кон говорио је о актуелној епидемилошкој ситуацији и својим прогнозама за 2022. …

АЛО ИДИОТЕ! Стоје вам три руске армије на спољној граници и чекају команду за напад!

АЛО ИДИОТЕ! Стоје вам три руске армије на спољној граници и чекају команду за напад!

* Немачком листу Die Welt рекао: „Захтеви за безбедносне гаранције и прекид ширења ЕУ и …

Један коментар

 1. Treba nas zatvoriti vecno jer narod je otiso u aut i sve dozvoljava.. znaci 24h vecno i da nam ostave internet da gledamo kako elita pije kafu bez ometanja drustva ovaca tj naroda
  Samo 23. kad treba da se plate racuni i 31. omoguciti rad izvrsiteljima
  Sad npr 40 posto porodica napolje a zar nije zakon za zatvaranje, gde ce oni, aha pa kazne napolju su pa u padinsku skelu.. bar ce elita imati jednu fabrikicu gde ce ovce dzabe da im proizvedu hranu, kafu, da mogu uzivati na planini, jezeru, plazi i obavezno obeleziti narod, pa svaka ovca kod gazdi je obelezena da se zna broj.
  Dotakli smo dno, nazad vise nema plan mora da im se ostvari i da svima od bogatih do siromasnih uzmu novac i sve digitalizuju.. potpisom digatalizujemo i nasa tela
  znaci novac nije nas, telo nije nase, znaci ako eliti dok robovsku pripremljenu hranu konzumira na uzivanju, plazi, planini zafali nesto od organa ili njihovoj deci imaju uvid u zdravstveno stanje i finansije ovaca obelezenih i samo kazu od broja cf567h890 odgovara bubreg za elitu, ocas posla, klik osoba qr cf567h890 dobije grip, na respiratoru, po zakonu osoba koja je na respiratoru je vec mrtva(niste znali, nema vise 24h, pa stao mozak, srce, itd) ali se drzi u funkciji kako bi se organi odrzavali u funkciji i koliko god treba da elita dobije zamenu
  Bogati, siromasni, beli, zuti, hriscani, muslimani, lekari, politicari nismo vise ljudi, homosapiens sada smo qr code, i da gusteri i elita se ne spopadaju po crvenom tepihu kao bajden rezervisu svoj qr kode na vreme, kolicine nisu ogranicene
  Cak i pojedini koji sprovode plan nisu svesni da i sebe i svoje potomke svrstavaju tu.. znaci da si politicar, lekar, musliman samo da si homosapiens ti si qr kode i potrosna roba, proizvodjac hrane, sprovodilac, sta god.. zivot necete imati u svojim rukama niti zivot dece i to svojim potpisom jer jedini nacin da satana, reptil stane na tron je dobrovoljni pristanak na trazeno kako bi se lov na duse zavrsio i opravdano pred Bogom
  i Adam je svojevoljno pigresio djavo reptil misli da je odradio posao, nije, sin je dosao u cistu dnk i ispravio jer do tada duse umrlih prebivali su u tami samo je djavo reptil cekao da se namnoze i da preuzme homosapiens. (unakazavanhe, bioinzinjering, minotauri, sve je postojalo pre potopa)
  U vodi su zavrsili nevernici i duse reptilu osim noja iz cije dnk tela potomaka je dosao stvoritelj da strada u telu da otkupi i da opet da slobodu izbora
  ali reptil pokusava da nas opet prevari kao Adama
  ovog puta Bog salje vatrom duse reptilu ne vodom i ne dolazi u ljudsku dnk vec koji su odoleli reptilu nudi Bozansku dnk i zivot vecni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *