fbpx

Председник НУНС: Твитер је најслободнији медиј у Србији, цензура медија најгора у задњих 25 година

0
(0)

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Славиша Лекић изјавио је ФоНету да су друштвене мреже, пре свега Твитер, најслободнији медији у Србији и оценио да би се мало тога знало да није те мреже, Фејсбука и још неких друштвених мрежа.

„Нећу рећи да се не би знало ништа, истина увек пронађе пут до онога ко хоће да је чује и спозна, али да није друштвених мрежа мислим да бисмо тешко дошли до информације, али и неких других прича“, рекао је Лекић и навео пример Теодоре, болесне девојчице из Крагујевца.

Да није било друштвених медија, та прича никада не би дошла до обичних људи, сматра Лекић.

„Цела та прича, осим што показује велику улогу друштвених мрежа, показује и то да људи на овим присторима нису изгубили емпатију, него немају информацију“, каже он.

Медији који су некада били седма сила, нису више ни седма, а нису ни сила, оценио је Лекић, али је истакао да се не сме занемарити моћ медија, а посебно се не сме занемарити њихова злоупотреба.

„Ево, читам мог колегу из Удружења новинара Србије Владимира Радомировића, који тврди да су медији данас слободинији него у време Бориса Тадића, а ја тврдим да медији данас нису слободнији ни од медија у време Слободана Милошевића“, нагласио је Лекић.

Све зависи од перцепције људи, објаснио је Лекић и закључио да човек који није информисан никада не може донети исправну одлуку.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија у ауторитаризму, спречен дијалог у друштву

4.8 (5) После председника Александра Вучића, и премијерка Ана Брнабић сматра да је извештај Фридом …

Др Мирјана Анђелковић Лукић: Пандемијска хистерија

5 (3) Живимо у опасним временима. Већ дуже траје борба између глобалиста и суверениста. У …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *