ПРЕДСЕДНИК ВОЈНОГ СИНДИКАТА: Нећемо политичаре на протесту!

0
(0)

Поседујемо оперативне податке да је један пензионисани генерал у Министарству одбране добио задатак да по сваку цену растури ову синдикалну организацију, каже Новица Антић

Синдикати који су најавили учешће на протесту 6. октобра не желе да на њима буде ико од опозиционих политичара и то је у овом тренутку једино питање о којем постоји општа сагласност синдикалних вођа.

– Апелујем на све представнике странака да се уздрже од присуства на протесту. Ово су протести свих обесправљених – радника, сељака, професора, часних војника и полицајаца, пензионера. Подршку тражимо од студената. Они су будућност ове земље – каже у изјави за Курир Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, поводом идеје да се у Београду 6. октобра одржи велики протест синдикалних организација. Према његовим речима, порука овог протеста није да се подржи иједна странка нити да се глорификују политички процеси из последњих 25 година.

– Србија међу студентима, инжењерима, професорима универзитета, радницима, међу свим дивним људима који нису упрљани, има снагу за промену свих који су нас унесрећили, опљачкали, осиромашили. Ови протести немају за циљ да се о њих огребе иједна опозициона странка, већ да изнедре нове људе, чисте, који ће покушати да спасу што се спасти може у Србији, земљи криминала и корупције – каже Антић, наглашавајући да су после интервјуа за наш лист настављени притисци власти на Војни синдикат и да „поседују оперативне податке да је један пензионисани генерал у Министарству одбране добио задатак да по сваку цену растури ову синдикалну организацију, а да се иде толико далеко да је истом генералу познати криминалац купио аутомобил како би га мотивисао да одради прљав посао“.

– Хакован нам је сајт, врше притисак на људе, а да притом и не знају шта траже. Нико не схвата да је догорело. Одродили су се, не схватају шта се дешава. Обневидели су од лоповлука, старлета, ружичасте стварности. Не виде да нам 40.000 младих одлази из земље, да су радници на ивици глади – каже Антић и наглашава да Србија није њихова дедовина па да је немилосрдно пљачкају и продају. Антић сматра да је садашња политичка олигархија само параван за организоване криминалне групе, које кад се домогну власти пљачкају буџет, државу и народ.

Масован одзив

ГЛАДНИ РАДНИЦИ ИДУ НА УЛИЦЕ

Идеји да се 6. октобра у Београду одржи велики синдикални скуп придружују се бројне синдикалне организације и удружења грађана. Засад су учешће потврдили Полицијски синдикат Србије, синдикати наменске индустрије, Независни синдикат просветних радника из Војводине, Удружење синдиката пензионисаних војних лица, синдикати правосуђа, просветних радника, ПТТ, ГСП, Иницијатива за права радника из Краљева, земљорадници из Зрењанина, ветерани и учесници ратова на просторима бивше Југославије из Београда, Новог Сада и Ниша, синдикати „Слога“ и многи други.

Курир.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СПАСАВАО ЉУДЕ ОД ИЗВРШИТЕЉА Зашто је пребијен и ухапшен доктор наука Владимир Ментус?

4.3 (12) Иза Владимира Ментуса, младог научног који је промптно осуђен на 30 дана затвора, …

Супер бака позива све оне који воле Србију да дођу на протест (видео)

5 (5) Супер бака позива све Србе да дођу и подрже протест против како она …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *