fbpx

Привредници са КиМ: Неће шиптарску царину

0
(0)

Шесточлана делегација привредника са севера Космета предала је у четвртак, на прелазу Јариње, текст закључака представнику Еулекс царине Гафи Мену и од службеника ове мисије затражили да поштују одредбе Бриселског споразума о интегрисаном управљању прелазима Јариње и Брњак.

– Тражили смо да сва роба која је намењена северу Косова и Метохије и која остаје на овом подручју не подлеже царинским дажбинама – изјавио је после тога један од привредника Славиша Милентијевић. Додао је да му је представник Еулекса рекао „да он разуме њихове проблеме али да одлуку не могу да донесу у Еулексу већ ће то у Бриселу урадити чланови преговарачких тимова Београда и Приштине“.

Милентијевић је најавио нови разговор са представницима Еулекса на Јарињу и додао да ће од председника СО Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток тражити заказивање заједничке седнице на којој би одборници заједно са привредницима донели одлуке, које потезе да предузму после кршења Споразума о интегрисаном управљању прелазом Јариње.

– Није нам јасно одговорено да ли привредници који робу не одвезу на царински терминал у јужни део Косовске Митровице чине прекршај, али је напоменуо да по законима ЕУ то значи то – рекао је Милентијевић.

Привредници и приватни предузетници упозоравају да је већ почела да се осећа несташица животних намирница на северу Косова и да ће овај проблем бити све израженији уколико се брзо не реши ситуација око преласка камиона преко административног прелаза Јариње.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

гориво цена

Гориво поскупило за пет динара у последњих пет недеља

0 (0) Просечне малопродајне цене бензина и дизела у претходних пет недеља повећане су за …

“Пад БДП Србије у другом кварталу највеће смањење производње од 1999. године”

5 (1) Србија је под утицајем здравствене кризе у другом кварталу ове године, према прелиминарним …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *