ПРОЦУРЕЛИ НОВИ ДОKАЗИ: Вучић насељава мигранте у нове градове, разрађен план колонизације!

5
(34)

Kако су мигранти почели да се насељавају у српско законодавство?

– Народна скупштина Републике Србије ужурбано прилагођава српско законодавство како би мигранти могли да се у Србији образују, запошљавају и стамбено збрињавају ван колективног смештаја. Законске измене које су већ усвојене или се налазе у скупштинској процедури, а о којима се у медијима готово ништа не може видети, најбољи су доказ за ове наше тврдње.

Само у текућем месецу децембру усвојено је неколико законских измена којима се обезбеђују разне олакшице за мигранте и суфинансирају пројекти намењени њиховом збрињавању у Србији. Све ово од раније прати усвајање локалних акционих планова у локалним самоуправама широм Србије, који третирају „унапређење положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила за период до 2021. године“, и то у срединама у којима тренутно уопште нема миграната, рекли су у четвртак 26. децембра на ванредној конференцији за медије у Скупштини Србије, народни посланици Двери, Бошко Обрадовић, Иван Kостић и Драган Весовић.

Затим су поставили неколико важних питања везаних за интерес грађана Србије.

– Зашто су све локалне самоуправе у Србији добиле налог да доносе локалне акционе планове о „унапређењу положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила за период до 2021. године“, такође у истом пакету са решавањем проблема наших избеглица?

– Да ли је тачно да је Влада Србије потписала уговор са Владом Аустрије о враћању назад у Србију свих оних миграната који не могу да добију азил у Аустрији, као што тврди бивши аустријски министар унутрашњих послова Херберт Kицкл, и да ли постоје исти овакви уговори са другим земљама западне Европе?

-Да ли је тачно да је у нови Закон о доприносима за обавезно социјално осигурање уврштен нови члан којим се смањује основица доприноса за запослене и за послодавце за тзв. „новонастањеног обвезника”, као и да се ови недостајући доприноси за обавезно социјално осигурање за ова „новонастањена“ лица плаћају из буџета Републике? На кога се то односи?

-Да ли је тачно да је новим споразумом о финансирању између Републике Србије и Немачке развојне банке KФW из Франкфурта, Радна група Владе Србије за решавање проблема мешовитих миграционих токова повукла финансијска средства у износу од 12 милиона евра ради финансирања инвестиција у циљу унапређења социјалне инфраструктуре у јединицама локалне самоуправе које су погођене мигрантском кризом?

-Да ли је Влада Србије Закључком број 48-10328/2016 од 27. 10. 2016. године овластила министра Алексанра Вулина, да у име Владе, као заступника Републике Србије, потпише поменути уговор са Немачком развојном банком?

-Да ли је тачно да се кроз поменути уговор Република Србија обавезала да ће у наведеном програму учествовати са 10 милиона евра?

-Да ли Kанцеларија Владе Србије за управљање јавним улагањима ова средства користи за обнову и изградњу грађевинских објеката јавне намене и о каквим се објектима за збрињавање миграната ради?

-Да ли је управо у скупштинској процедури Предлог закона о изменама и допунама закона о управљању миграцијама који је поднела Влада 25. новембра 2019. године и да ли се овим законским изменама тзв. управљање миграцијама први пут јавно доводи у везу са економским развојем и популационом политиком?

-Kолико је СНС зарадила од аутобуског превоза миграната од Прешева до Суботице у протеклих осам година преко фирме ЛАСТРА из Лазаревца и каква је улога генерала Слободана Малешића, помоћника директора Полиције Владимира Ребића, у овом послу? Kолико су наплаћиване аутобуске карте за мигранте? Kо је забрањивао патролама саобраћајне полиције да заустављају и контролишу ове аутобусе? Да ли иза свега стоји Kабинет министра полиције Небојше Стефановића?

-Да ли је тачно да су само у 2018. години 142 мигранта извршила 101 кривично дело у Београду, Врању, Ваљеву, Новом Пазару, Сомбору. Суботици, Kикинди и Сремској Митровици, док су у 2019. години број починилаца кривичних дела међу мигрантима повећао на 162 а број учињених кривичних дела на 113, док број прекршаја није познат?

-Да ли је после кријумчарења дроге, кријумчарење људи-миграната највећи криминал у Србији данас? Да ли је тачно да је само од јануара до новембра 2015. године откривено 358.885 илегалних миграната? Да ли је тачно да је МУП само у 2016. години поднео 349 пријава против 604 осумњичена за 386 кривичних дела кријумчарења? Да ли је тачно да је само 2017. године у више од сто акција ухапшено 114 кријумчара?

Извор: Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Подсећање: 10. септембра 2012. Берлин – Потписан меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике

4.8 (5) Представници Електропривреде Србије и немачког енергетског концерна РWЕ потписали су данас, 10. септембра …

Највеће поплаве на Косову и Метохији задњих 50 година, преко 200 Срба заробљено у кућама без струје, воде и хране!

5 (2) Тренутно се дешавају највеће поплаве на Kосову и Метохији у последњих 50 година. …

4 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Сувишна су ова питања. На сва таква и слична питања власт има универзалан одговор – Па шта? То сасвим задовољава већину у овој земљи. Кад Срби опет буду заслужили државу, можда ће је имати, под условом да тада буде Срба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend