понедељак , 23 новембра 2020
Транспорт Српкиња и деце у концетрациони логор Јасеновац

Професор др Гидео Грајф: У Јасеновцу убијено најмање 800.000 Срба и 40.000 Јевреја

0
(0)

Професор др Гидео Грајф, главни истраживач Института за холокауст „Шем олам“ у Израелу, открио је застрашујуће податке о мучењу жртава у Јасеновцу током рада на студији “Јасеновац, Аушвиц Балкана.

На основу података до којих је дошао током четворогодишњег истраживања, Грајф каже да је у Јасеновцу на најсвирепији начин убијено минимум 800.000 Срба и око 40.000 Јевреја.

„Јасеновац је био империја смрти – истиће Грајф и додаје да је ревизионизам друго убиство жртава“, рекао је Грајф и истакао:

„Морамо усмерити све снаге против ревизионизма, како те жртве не би биле поново жртве. Чињенице су чињенице и не можемо их стављати под тепих, истина увек изађе на видело. Све те покушаје ревизије историје сматрам детињастим, сви они су осуђени на неуспех“.

Грајф је истакао да је у Јасеновцу постојало 57 различитих начина убијања жртава.

Професор др Гидео Грајф, главни истраживач Института за холокауст „Шем олам“ у Израелу

„Сигуран сам да их у Аушвицу није било толико. То је светски рекорд. Нема таквог нечег у историји човечанства – истакао је он и додао да не сме бити сумње о броју жртава и подсетио да је истраживање заједничке хрватско-српске комисије показало да је било 1, 4 милиона жртава“, рекао је.

Гостујућина телевизији Пинк, Грајф је рекао да је том истраживању посветио четири године и да не постоји ни један архив који није проучио.

„Резултати су шокантни због окрутности, садизма… Ланац логора познат под именом Јасеновац, на 46 километара квадратних, шест пута већи од Аушвица, је заправо био одраз чисте окрутности. Тим усташа је уживао у својој окрутности, они су уживали у мучењу људи. Рекао бих да су они смрт довели до савршенства“, рекао је Грајф.

Говорећи о разликама између Јасеновца и Аушвица, навео је да су национални социјалисти волели да им жртве не буду пред очима, волели су чисту смрт, док су усташе уживале да осете патњу својих жртава.

„Ту је разлика, они су више желели да виде процес умирања жртава. То можемо да видимо из фотографија које су настале у Јасеновцу, док су Немци више волели гасне коморе, које ако нисте желели нисте морали да посматрате. То је била једна, да тако кажем, стерилна смрт“, рекао је Грајф.

Према његовим речима, друга разлика је у томе да су Немци осим понижавања и мучења заправо користили физичку снагу својих жртава, а у Јесновцу је, каже, била само патња сврха – патња до смрти.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Титов бољшевички подмладак у одбрани мигрантских банди које харају по Београду и тероришу локално становништво

5 (5) Јаке снаге Жандармерије под пуном опремом за разбијање демонстрација, 15 полицијских возила и …

Србољуб Живановић – Kомунисти су хтели да ме уклоне због истине о Јасеновцу!

4 (4) Гост емисије „Интервју“ био је проф. др Србољуб Живановић, антрополог, палеопатолог, директор Европског …

2 Коментара

  1. zar drugi treba da broje, vi, i ako malobrojni, sto ste na svoje djedove i prandjede zaboravili, i picoustom satanistickom caru se pridali da bi ste se trulom pastetom, sa svinjskom glavudzom, najeli, misleci da je spasitelj, od ludog popa preporuceni, pa ce vas ko Isus Nazarecanin mrvicama naraniti. — u palkao s njim. — zar vam nije jasno da ce taj radije izmet pojesti nego pastete uzeti, jer mu je trule babo davase da ga otruje i na onaj svet posalje, bar tako sam iz svoje picouste njuske bljuvase. PU

  2. Очух је покушавао да га се реши док је зло било мало. Није успео и сада ми трпимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend