Протест пензионера 1. новембра, траже усклађивање пензија

0
(0)

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије заједно са Удружењем синдиката пезионера Србије покреће у Скупштини Србије иницијативу за брисање члана којим је обустављено редовно усклађивање свих пензија у Србији.

Доношењем и применом Закона о привременом уређивању начина исплате пензија наноси се штета и дискриминише више од 740 000 пензионера, који су, уплатом доприноса у ПИО обезбедили пензије веће од 25 000 динара, наводи се у саопштењу.

Додаје с да је тим законом срушени пензиони систем Србије и извесност пензија будућих пензионера.

Ова два синдиката пензионера указују да је изменама Закона о ПИО обустављено редовно усклађивање пензија свим пензионерима у складу са кретањем потрошачких цена на територији Србије и растом БДП, чиме су оштећени сви пензионери, а највећи број доведен на руб егзистенције.

Они подсећају да је ради покретања законодавне процедуре доставити најмање 30 000 потписа, који ће се прикупљати у року од само седам дана.

Удружењем синдиката пензионисаних војних лица Србије и Удружење синдиката пезионера Србије најавили су протест свих пезионера 1. новембра у 11.0 часова на тргу Николе Пашића и прикупљање потписа за народну иницијативу.

ФоНет

фото: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У среду поново протест привредника и предузетника испред Министарства финансија у Београду

5 (1) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најављује нови протест и позива све домаће …

Аустрија: Протест против здравствене диктатуре, наш дах убија, верујте телевизији… (видео)

5 (2) Генијалан перформанс током протеста против здравствене диктатуре.   🌐 Аустрија Генијалан перформанс током …

2 Коментара

  1. Samo mi nije jasno od cijih para su uplacivali u pio fond kad su uvek najvece penzije imali budzetski kprisnici,a sve su im placali radnici i seljaci zram vas bilo,puztite da omladina moze od rada da zivi ,a da ne pricam o benificiranom radnom stazu sramota,a usputno vasi su vrsnjaci i opljackali penzione fondove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend