Насловна / Србија / Протест радника Поште у центру Београда

Протест радника Поште у центру Београда

Део запослених у Пошти Србије протестовао је данас у центру Београда, због лошег материјалног и социјалног положаја.

Протест је уследио после вишедневних протеста испред Дистрибутивног центра Поште у Земуну, чиме је једно време отежаван пријем и дистрибуција пошиљака, али и после сусрета представника репрезентативних синдиката са премијерком, на којем је, према ранијем саопштењу, договорена исплата зараде из добити предузећа.

Како је новинарима рекао председник синдиката ПТТ Србије Александар Павловић, једног од два синдиката који су организовали протест, на састанку са премијерком договорено је да се запосленима исплати део добити предузећа и он очекује да то буде испоштовано већ идуће недеље.

Кад је реч о повећању плата, Павловић је рекао да ће се разговори о томе наставити у наредним данима и недељама, те да се запослени у Пошти надају да крај ове и почетак наредне године не дочекају са „овако ниским платама“.

„Премијерка нам је рекла да очекује нови закон о јавном сектору и службеницима и вероватно бисмо почетком децембра и ми дошли на ред. Договор је да стручњаци из предузећа са тимом премијерке Ане Брнабић направе анализу пословања и сваку резерву која се нађе ставе на располагање запосленима“, рекао је Павловић.

Данас су се уцесници жалили и на лоше услове рада, а Бранко Калајковић из организационог одбора протеста је рекао и да „бране егзистенцију од политицких мешетара и крупног капитала, који цекају пропаст фирме, како би преузели послове“.

Протест је почео испред главне Поште у Таковској улици, а учесници су затим кренули у шетњу, преко Трга Николе Пашића и завршили скуп испред Владе Србије. На кратко су се задржали испред Скупштине Србије, Председништва и Министарства финансија.

Пратили су их добошари, а подржали су их још неки синдикати и удружења.

Вестионлине, Н1

Актуелно

Раднике Фијата у Крагујевцу узнемириле вести о продужењу плаћеног одсуства

Радници фабрике „Фијат Крајслер аутомобили” Србија (ФЦА) у Крагујевцу веома су забринути после сазнања из …

Протест бивших радника, суд дао рок државном ПKБ-у да се изјасни о привременој забрани отуђења имовине (видео)

Судија је дала рок од осам дана ПKБ-у у државном власништву да се изјасни поводом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *