Насловна / Србија / Протестни скуп у Београду „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!“

Протестни скуп у Београду „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!“

ДЕМОКРАТСКА странка Србије, Покретачи Апела за одбрану КиМ, Државотворни покрет Србије, Групе за просперитет Србије, Студентски проглас за Косово и Метохију, Српски национални форум Грачаница – Косовска Митровица и Српска вертикала, организују протестни скуп у Београду.

Протестни скуп ће се одржати у понедељак, 18. фебруара у 17 часова на Тргу Николе Пашића.

Након почетног окупљања, одржаће се протестна шетња до Председништва Републике Србије. Очекивани завршетак протеста биће око 18 часова и 15 минута.

Тема протеста: Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!

Присутнима ће се обратити:

– Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије

– Проф. др Милош Ковић, председник Политичког савета Демократске странке Србије

– Генерал Божидар Делић

– Звонко Михајловић, последњи председник општине Штрпце по српском систему

– Милош Милићевић, студент из организације Црвена линија- Студентски проглас за КиМ.

(саопштење Демократске странке Србије)

Факти

Актуелно

Инсајдер: Ласта пред приватизацију остала и без старе и без нове аутобуске станице

Саобраћајно предузеће Ласта у већинском државном власништву, одлуком државе, а због реализације арапске инвестиције, пројекта …

Немачки окупатор и наредних годину дана на KиМ

Немачки војници и наредних годину дана на KиМ Немачка влада одлучила је да војници Бундесвера …

3 Коментара

 1. EVO JOS DEGUTANTNIH IZJAVA IZ GERMANIJE USMRKANOG I DEBILOIDNOG TRULEZA BEZ STIDA I SRAMA:

  „Упитан о поротестима „Један од пет милиона“ у Београду, он је рекао да га не занимају. „Нека шетају колико хоће, желим им све најбоље“, рекао је Вучић.“

  NIste ga pitali sta sa protestima u Srbiji, jer nisu samo u Beogradu.
  Ovo je zaista mizerno ponasanje i za bubuljicavog tinejdzera, a ne za predsednika zemlje.

 2. A EVO KOLIKO GA „NIJE BRIGA“:

  „Механизација у руднику Колубара ради даноноћно и не гаси се, а пламен протеста „1 од 5 милиона“ у оближњем Лазаревцу тек се упалио пре две недеље.

  За то је, међу осталима, заслужан и Марко Јовановић, запослен у том јавном предузећу, у ком је после 15 година доживео мобинг. Уместо да због здравствених, срчаних проблема буде премештен на лакше радно место, догодило се супротно. А све то због, како оцењује, учешћа у таласу грађанских побуна.

  „Међутим, добио сам теже радно место, са мањом платом, мањим коефицијентом, мислим, не теже, него најтеже радно место у Колубари. Припрема, то јест тамо где сам премештен, је место где се људи шаљу обично по казни или ако направе неки преступ или инцидент. Ја ништа од тога нисам урадио и верујем да је то уско повезано са тим што сам у организацији протеста“, каже Јовановић.

  Идентична судбина задесила је и његову колегиницу Весну Лакићевић, која је у Колубари провела више од три деценије. Она тврди да је била и раније на мети моћника у предузећу због грађанског активизма, а да се све погоршало пар дана након што је ушла у организацију лазаревачких протестних шетњи.

  „Е тад су ме избацили из смене, прво је то било, да ме директор Милан Мишковић избацује из смене. После четири дана је стигло ново решење да пређем у други део предузећа, на радно место за које нисам обучена, струковно нисам обучена, нити знам шта бих тамо радила“, прича нам.

  Лакићевићева сматра да је потпуно нејасно зашто је пребацују на нижу позицију, у електро одељење, из ког је, парадоксално, дошла колегиница да је замени. А на такав сценарио Весну су колеге и познаници упозоравали више пута, јер се, објашњава, због исказивања грађанског незадовољства издвајала.

  „Ово је упозорење било, јер сам ја све време добијала та упозорења – води рачуна шта радиш, неће то добро тако, ти не смеш тако, док нисам добила јуче упозорење да ће да се куца решење за Костолац“, прича о новим „порукама“ Лакићевићева.

  Марко и Весна кажу да не желе да пристану на, како оценују, деградацију, ако ни због чега, онда због своје деце, којима треба да буду узори. Зато ће, најављују, да поднесу тужбу за мобинг против Јавног предузећа Колубара.

  „Сад ћемо да видимо шта ће послодавац да уради“, закључује Лакићевићева.“

  E, TO JE DOKAZ DA GA I TE KAKO „BRIGA“ I DA SE PONASA SHODNO SVOM SADISTICKOM KARAKTERU, A PRED KREZUBIMA GLUMATA VELIKOG COVEKOLJUPCA!

 3. samo car moze da odobri triumfalni pohod u cast njegovu; gde budale nose artije glupostima ispisane, vodoinstalaterske i ostale materijale, za cara i protiv cara, gde svak moze da vikne, al nece, pa kad se od korziranja umore odu kuci pa bolje spavaju a spijuni i provokateri posteno svoj posao obavljaju i nesto dobiju. — razni bedici, sirotanovici, geaci i hohstaplercici servijanski, ko hijene okolo trckaraju vrebajuci vreme kad da azdaji glavudzu otkinu, ako mogu da mu plen otmu il u albaniju oteraju a strvinu pocnu da cerupaju. — pa opet nanovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *