среда , фебруар 21 2018

Путин: Да нисмо победили, били бисмо истребљени

Председник Русије Владимир Путин позвао је да никад не заборавимо да би последице пораза у Другом светском рату биле за Русију много теже од оних за европске државе — дошло би до истребљења руске нације.

„Ствар је у томе да би, да је нашу земљу достигла ужасна трагедија и да смо ми, као и друге земље Европе, претрпели пораз, нас чекала сасвим друга судбина од поробљених земаља европског континента. Није се радило само о постојању наше земље, већ о постојању самог нашег народа, као етноса“, рекао је Путин, говорећи на свечаном пријему у Кремљу у част Дана победе.

Како је навео председник Русије, „то нам је добро познато из докумената нацистичке партије и фашистичке државе који се сада чувају у архивама“.

„Они који нису користили ропски рад, били су или физички уништени или пресељавани у тешко доступна подручја без сваке инфраструктуре и били би осуђени на постепено изумирање“, додаје Путин.

„Ето чега увек треба да се сећамо када говоримо о истини о Другом светском рату, о жртвама које је наш народ принео на олтар победе. То је оно што ми никад не треба да заборавимо, то је најважније“, нагласио је руски председник.

Путин је нагласио да је совјетски народ „по цену огромних жртава одредио исход најкрвавијег рата и на њега ставио победничку тачку“.

„Наша захвалност генерацији победника је неизмерна. Ми ћемо увек бити верни нашим заветима и вашем херојском наслеђу и предавати то унуцима и праунуцима“, обећао је председник.

Он је наздравио „за победу, за победнике, за мир на нашој планети, за велику Русију!“.

Спутник

Актуелно

Русија уз источну границу NATO поставила „Искандере“ који нишане америчку ПРО

ДОГОДИЛО се управо оно што уопште није желео NATO и од чега су понајвише зазирале …

Washington Free Beacon: Русија и Кина ће бити у стању да униште све америчке сателите

АНТИСАТЕЛИТСКО оружје, над којим раде у Русији и Кина, у наредних неколико година може бити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons