Путин: Да нисмо победили, били бисмо истребљени

0
(0)

Председник Русије Владимир Путин позвао је да никад не заборавимо да би последице пораза у Другом светском рату биле за Русију много теже од оних за европске државе — дошло би до истребљења руске нације.

„Ствар је у томе да би, да је нашу земљу достигла ужасна трагедија и да смо ми, као и друге земље Европе, претрпели пораз, нас чекала сасвим друга судбина од поробљених земаља европског континента. Није се радило само о постојању наше земље, већ о постојању самог нашег народа, као етноса“, рекао је Путин, говорећи на свечаном пријему у Кремљу у част Дана победе.

Како је навео председник Русије, „то нам је добро познато из докумената нацистичке партије и фашистичке државе који се сада чувају у архивама“.

„Они који нису користили ропски рад, били су или физички уништени или пресељавани у тешко доступна подручја без сваке инфраструктуре и били би осуђени на постепено изумирање“, додаје Путин.

„Ето чега увек треба да се сећамо када говоримо о истини о Другом светском рату, о жртвама које је наш народ принео на олтар победе. То је оно што ми никад не треба да заборавимо, то је најважније“, нагласио је руски председник.

Путин је нагласио да је совјетски народ „по цену огромних жртава одредио исход најкрвавијег рата и на њега ставио победничку тачку“.

„Наша захвалност генерацији победника је неизмерна. Ми ћемо увек бити верни нашим заветима и вашем херојском наслеђу и предавати то унуцима и праунуцима“, обећао је председник.

Он је наздравио „за победу, за победнике, за мир на нашој планети, за велику Русију!“.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путин позвао Запад да се присети „истинског савезништва“ из Другог светског рата

5 (4) Суочене са савременим глобалним претњама, Русија, САД и Велика Британија треба да примењују …

Христос Воскресе!!!

5 (1) Православни хришћани обележавају Васкрсење Исуса Христа, празник који симболизује победу живота над смрћу. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *