Путин: Очекујемо отварање слободне зоне ЕЕУ са Србијом

ОСКВА – Председник Русије Владимир Путин је изразио данас очекивање да ће текући преговори Евроазијске економске уније (ЕЕУ) о оснивању зоне слободне трговине са Србијом бити успешно завршени.

„Очекујемо да ће текући преговори о оснивању слободних трговинских зона са Египтом, Израелом, Индијом, Ираном, Србијом и Сингапуром бити плодоносни. Зона слободне трговине са Вијетнамом успешно функционише од 2016. године”, изјавио је Путин, јавља руска агенција Тас с.

Како је додао, увиђа и велики потенцијал у потписивању споразума о трговини и економској сарадњи између ЕЕУ и Народне Републике Кине.

„Уверен сам да Евроазијска економска унија и кинеска иницијатива „Један појас, један пут”, могу ефикасно да допуњују једни друге”, поручио је Путин.

Апеловао је и на проширење сарадње између ЕЕУ и Заједнице независних држава.

„Сматрамо да је разумно да истражимо могућности за успостављање дубљих веза између ЕЕУ и Заједнице независних држава, чије би поједине чланице могле постати посматрачи у ЕЕУ”, наводи се у саопштењу Путина упућеном лидерима земаља ЕЕУ, јавља Тасс а преноси Танјуг.

Политика.рс

Актуелно

Путин свечано започео четврти председнички мандат – владаће Русијом до 7. маја 2024.

ВЛАДИМИР Путин је на свечаности у Андрејевској дворани Кремља по четврти пут ступио на дужност …

ВЕЛЕИЗДАЈНИК ипак није добио позив да присуствује инаугурацији председника Путина

Председник Србије Александар Вучиц́ посетиц́е 8. маја Москву и разговараће са председником Русије Владимиром Путином, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons