Србија

Путинова Јединствена Русија подржала ДСС

Демократска странка Србије започела је изборну кампању у београдском „Експо“ центру представљањем економског „Програма развоја Србије од 2014. до 2019. – Економија политичке неутралности“.
Главни гост Демократске странке Србије био је Артјом Туров, члан Генералног савета Јединствене Русије, владајуће руске странке. Обраћајући се на скупу, Туров је истакао да су Јединствена Русија и Демократска странка Србије стратешки партнери већ дуги низ година, као и да се делегације две партнерске странке редовно састају и саветују. „И данас смо дошли да вам пожелимо пуно успеха у предизборној кампањи, као и да  пожелимо вашим кандидатима за посланике да задобију поверење народа и добро представљају интересе грађана Србије“, рекао је представник Јединствене Русије.

Војислав Коштуница: Еврофанатизам или слобода

Шта је у основи Програма развоја Србије, шта је то што повезује војну и политичку неутралност и економију политичке неутралности. Одговор је само у једној речи. Та реч је слобода. Слобода Србије је циљ, а војна, политичка неутралност и економија политичке неутралности представљају начин или средство да се до тога циља дође. У основи нашег државотворног програма је, дакле, слобода Србије. То је слобода Србије као државе, то је слобода њених грађана и то је слободан економски развој земље.
Погледајмо сада како Србија данас изгледа? У каквом је стању привреда, колико имамо незапослених, колико је сиромашних и гладних данас у Србији? Колико је Србија задужена и презадужена? Шта је са пољопривредом, шта је преостало од индустрије, шта је са здравством, културом, просветом? Колико нам Европска унија узима новца само преко Споразума о стабилизацији и придруживању? Шта је са државом и државношћу Србије? Шта је са Косовом и Метохијом где је власт уништила све српске државне институције? Шта је са Војводином где сепаратисти праве државу у држави, где нема ни Статута Војводине ни Закона о надлежностима Војводине, који би били у складу са Уставом Србије. Сви видимо да се распарчава нешто што представља државну целину Србије, видимо да нам је привреда пред сломом и видимо при томе да се свакодневно обесмишљавају и извргавају руглу неке наше основне традиционалне и моралне вредности.
За овакво стање у којем је данас Србија главни узрочник је Европска унија и домаће политичке странке које беспоговорно следе европске интеграције. Српска напредна странка је данас најодговорнија што је у Србији завладао еврофанатични дух послушности према Бриселу. Зато позивамо грађане Србије да изаберу између еврофанатизма СНС и слободне Србије која се руководи начелима војне и политичке неутралности. Демократска странка Србије позива грађане да нам укажу поверење да утичемо да се Србија развија као слободна и проспреритетна држава. Време је, крајње је време да уклонимо главну препреку, главну сметњу која стоји између Србије и њене будућности, а то су европске интеграције.

Ненад Поповић: Изабрали смо прави пут

Ми смо једина странка у Србији која је сачувала образ и част. Једина странка која је остала верна својим принципима. Једина странка коју не покрећу интереси, већ идеје, а највећа од њих је идеја о политичкој неутралности Србије.
Будите сигурни да смо изабрали прави пут. То је пут одбране наших националних и државних интереса и најбољи пут за економски развој Србије. Пут на којем се данас налазе сви они који желе слободну, суверену и економски јаку Србију! То је српски пут!
Програм који данас представљамо – Програм развоја Србије под називом „Економија политичке неутралности“ – води Србију тим путем.
Ако наставимо са сулудим европским интеграцијама, изгубићемо споразум који је највећа шанса за развој наше привреде и за запошљавање – а то је бесцарински споразум са Русијом. Србија је једина земља на свету која има могућност да скоро све домаће производе извози у Русију без царина. Захваљујући овом споразуму извоз пољопривредних производа из Србије у Русију сваке године расте два пута.
Многи су нападали нашу странку и Војислава Коштуницу за потписивање енергетског споразума са Русијом. А данас, с једне стране имамо НИС, најуспешнију компанију Југоисточне Европе, која сваке године пуни 15 одсто буџета Србије, а с друге стране, „Јужни ток“, највећу инвестицију у Европи, који ће само нашој земљи донети две милијарде евра и посао за неколико десетина хиљада људи. Србија има избор! Уместо примене ССП који уништава домаћу привреду, наш избор је бесцарински споразум са Русијом! Уместо безглавог везивања за Европску унију, наш избор је политичка неутралност! Уместо владе која одваја Косово од Србије, наш избор је – Косово је срце Србије!

 

Печат

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!