fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Рада Трајковић поднела кривичну пријаву против Вучића и Марка Ђурића
Рада Трајковић поднела кривичну пријаву против Вучића и Марка Ђурића 1

Рада Трајковић поднела кривичну пријаву против Вучића и Марка Ђурића

Адвокат Владимир Гајић поднео је, у име председнице Европског покрета за Косово и Метохију Раде Трајковић, кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Како се наводи, Вучић је на конференцији за новинаре 18. априла, између осталог, изјавио „да је прича о уједињењу северне и јужне Митровице још један од покушаја Албанаца да уђу на север покрајине и загосподаре севером Косова у чему им помаже и Рада Трајковић својим сведочењем о убиству Оливера Ивановића“.

„Према речима Раде Трајковић, Оливер је био стално праћен и прислушкиван од професионалне службе, а нарочито од државе Србије… видите ви какав је то лажов, та жена…. ево какви су то лажови, ти људи су оптужили своју државу, ти људи држе као таоце друге људе зарад своје политичке агенде, или лаже Рада Трајковић или Суљи Хоџа или обоје, што не бих искључио као могућност…“, рекао је тада Вучић.

С друге стране, Ђурић је, како се наводи у кривичној пријави, 22. априла између осталог изјавио да је „Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција“.

„Сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор“, рекао је између осталог Ђурић.

Како се наводи, Вучић и Ђурић су извршили кривично дело Угрожавање сигурности, а Ђурић и кривично дело Повреда тајности поступка.

„Вучић и Ђурић, са позиција највишег државног ауторитета у Србији, неосновано и лажно оптужују Раду Трајковић, да је на основу њеног исказа одређен притвор двојици српских држављана, да је Рада Трајковић издајник српског народа, да је сарадник државних и народних непријатеља и да ради за стране обавештајне службе, на који начин су најдрастичније угрозили њену личну безбедност и сигурност у мери да се она прибојава за свој лични живот“, наводи се између осталог у кривичној пријави коју је поднео адвокат Владимир Гајић.

Подсетимо, Специјално тужилаштво Косова је саопштило да је Рада Трајковић испитана као сведок, али да њено сведочење није било пресудно за хапшење и притвор двојице осумњчених.

Председница Европског покрета за Косово и Метохију Рада Трајковић изјавила је недавно да је добила обећану заштиту полиције, коју је затражила због угрожености ње и њене породице.

(Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић свечано отворио приватни мотел ћерке Ивице Тончева 11

Вучић свечано отворио приватни мотел ћерке Ивице Тончева

Ниш – Давно, још почетком ове деценије затворен за госте и посетиоце, реконструисан и дограђен хотелски …

Покушава годинама да Србима прода Сорошев план за Косово а криви му Ђилас и Обрадовић за то?!! 12

Покушава годинама да Србима прода Сорошев план за Косово а криви му Ђилас и Обрадовић за то?!!

Председник Александар Вучић рекао је данас да је једино он, поред Добрице Ћосића и Зорана …

3 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Буљавог и БуљаБашу под ХИТНО на бандеру или на колац!

  2. Sta nakaza danas, Boze!
    Samo izviru, sve nakazniji od nakaznijeg …

  3. maloumnici i rugobe se u ludnice zatvaraju a za ranu misomora dobijaju, a ne sude jer nista ne razumeju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *