Радомир Николић и његови сарадници из СНС су довели Крагујевац до банкрота

0
(0)

У тренутку када су, крајем 2014. године, СНС и њени коалициони партнери преотели власт у граду, дуг Крагујевца није био, како се наводи у извештају Фискалног савета, четири милијарде, већ је укупан дуг града био нешто око три милијарде динара.

То је могло лако да буде намирено, упркос чињеници да су нам трансферна средства била преполовљена, изјавио је бивши градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић.

Проблем је, према његовим речима, настао након промене власти, пошто актуелни градоначелник Радомир Николић и његови сарадници више од две године не враћају дугове и не плаћају рате на кредите. Град је, тврди бивши градоначелник, у тоталном колапсу, предузећа и медији не функционишу, инвестиција нема… Град се, притом, истиче Стевановић, и даље задужује, те се поставља логично питање: где је новац?

– Нас једино чуди да се о овој теми говори баш у овом тренутку. Када је отета власт у Крагујевцу, дугови су били такви да се ниједног тренутка није могло говорити о блокади или банкроту. Фискални савет је оцену о дугу града сада изнео без разговора са представницима бивше власти. У извештају Савета су сабрана сва дуговања града, и краткорочна и дугорочна, а да се уопште не наводи колика су дуговања државе према граду била у време промене власт и у Крагујевцу, рекао је Стевановић, наглашавајући да је само „Застава оружје“ на име неплаћених доприноса граду дуговала више од две милијарде динара.

Актуелни градоначелник Радомир Николић најавио је да ће о (пре)задужености града и њеним узроцима јавно говорити током ове седмице.

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Грађани Kрагујевца: Систем мора да се мења (видео)

3.7 (3) Није довољно да променимо власт, мора да се мења систем, један је од …

Томин син претио Крагујевчанима: За вас је мотка

3.4 (5) Градоначелник Крагујевца Радомир Николић рекао је да су готово сви од 50 новооткривених …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *