Радови на аутобуској станици у Београду нису почели ни 15 месеци од „почетка радова“

0
(0)

Београдска аутобуска станица (БАС), чији је почетак градње у новобеоградском блоку 42 у фебруару прошле године озваничио тадашњи градоначелник Синиша Мали, још није почела да се гради.

Иако заменик градоначелника Горан Весић за “Инсајдер” каже да је градња нове станице почела 13. маја и да ће бити завршена за 18 месеци, Драган Вучићевић, помоћник генералног директора компаније БАС која финансира градњу и спроводи пројекат, наводи да се на терену не дешава ништа, да није завршена планска документација, а самим тим нема ни грађевинске дозволе. Како се истиче, у овом тренутку у Београду је при крају завршетак изградње две привремене аутобуске станице, а измештање постојеће планирано је због уступања земљишта компанији “Београд на води”.
Иначе, пре 15 месеци тадашњи градоначелник Београда, а сада министар финансија Синиша Мали обишао је почетак радова на изградњи нове главне аутобуске станице на Новом Београду. Он је 28. фебруара 2018. изјавио да је почело чишћење терена и да ће трајати месец, месец и по дана, а да потом креће изградња објеката и перона. Тада је најављено да ће пројекат бити завршен у року од 18 месеци. Такође, Мали је још у новембру 2016. изјавио да ће “следеће године, мај, јун најкасније” почети изградња нове аутобуске станице.

На питање “Инсајдера” зашто градња није почела 28. фебруара прошле године, како је грађанима представљено, заменик градоначелника Горан Весић, који је у то време био градски менаџер, одговорио је да је тада почело рашчишћавање терена, а да је градња почела 13. маја ове године. „Нисте добро разумели. Тада је почео да се чисти терен. Изградња је почела у прошли понедељак и трајаће мање од 18 месеци“, наводи Весић. Осим што се на терену не види да је почела изградња станице, и Драган Вучићевић, помоћник генералног директора БАС-а, компаније која финансира изградњу станице са 23 милиона евра, каже да градња још није почела. „У овом тренутку се на терену ништа не дешава, али све иде по утврђеној динамици“, истакао је Вучићевић.

На питање “Инсајдера” како све иде по утврђеној динамици, када је почетак градње озваничен још у фебруару прошле године, а окончање пројекта најављено до краја августа ове године, Вучићевић је казао да “шта су политичари причали, то је њихова ствар“. И док пројекат изградње главне београдске станице стоји, завршава се изградња две привремене станице – прве поред постојеће у Савском амфитеатру и њу је финансирао БАС, а друге (такозвани Анекс) поред будуће главне станице на Новом Београду и њену изградњу финансирао је Град. Обе станице би требало да буду у функцији док не буде изграђена главна.

Истиномер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд од 18. новембра у поноћ обуставља ноћни градски саобраћај

5 (3) У БЕОГРАДУ ће од 18. новембра у поноћ привремено бити обустављен ноћни саобраћај. …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Један коментар

  1. … a ka’ ce ne zna se ..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend