Насловна / Србија / Ракита: Oбезбеђење градилишта мини-хидроелектране напало мештане и активисте
Ракита: Oбезбеђење градилишта мини-хидроелектране напало мештане и активисте 1

Ракита: Oбезбеђење градилишта мини-хидроелектране напало мештане и активисте

Једна особа је повређена у селу Ракита, како јављају грађани са лица места, у масовној тучи која је избила у овом селу, када су се мештани и активисти иницијативе Одбранимо реке Старе планине сукобили са обезбеђењем градилишта за мини-хидроелектрану. У полицији кажу да су њихове патроле и даље на терену, а због лошег телефонског сигнала у овом планинском немају још увек све информације.

Масовна туча избила је данас око 16 сати, након што су се малобројни мештани и активисти опет супроставили да камион миксер испоручи бетон на градилиште са локалног пута, а сличан сценарио десио се и пре месец дана, али тада је било много више људи у селу.

Активисткиња ОРСП Марица Стаменковић која је била на лицу места кажу да су они само стајали да би својим телима онемогућили замисао извођача, као што су то и раније радили и успели у томе, али да је данас дошло до комешања са обезбеђењем, да би све кулминирало општом тучом.

Први миксер је уредно одрадио свој посао, у прописаном делу градилишта, ушавши на улазу који је обележен. Али други је опет покушао да то уради нелегално, као и прошлог пута. Испала је гужва и општа туча. Полиција је стајала између сукобљених страна, али су била само двојица полицајаца – препричава активисткиња.

По њеним речима, малобројни полицајци нису успели да спрече сукоб, а том приликом је повређен мештанин Раките који се успротивио радовима и рукама се држао за камион миксер, а који је сада је на путу за болницу у Пироту. Додаје да је у тучи учествовао и шеф градилишта.

У полицији потврђују да је дошло до туче, међутим због лошег сигнала у селу, још увек немају комплетне информације.

Након побуне и противљења мештана дошло је до туче. Патрола је још увек на терену, комуницирају са дежурним тужиоцем. Да ли ће бити кривичне или прекршајне пријаве још увек не знамо, чекамо тужиоца – рекли су нам у полицији.

Kонкретне информације имаће ујутру, а у међувремену се ситуација у селу смирила, уз повећано присуство полиције.

Подсетимо, прошлог месеца десила се слична ситуација у Ракити, али су тада грађани мирним протестом спречили радове, а након неколико сати преговара са полицијом и извођач радова је одустао од своје идеје.

Прошле недеље локални парламент по други пут није расправљао о стању у Ракити, као што су одборници владајуће већине и средином новембра одбили да разговарају о томе, правдајући се да нису били довољно упознати са проблемом.

Аутор:Љубомир Филипов Извор: Јужне вести

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Жестоки сукоби народа са полицијом широм Француске (видео) 11

Жестоки сукоби народа са полицијом широм Француске (видео)

У Француској се опет протестује и то осму недељу заредом. Оно што је специфично за …

Мештани Штрпца великом радном акцијом СПРЕЧИЛИ ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ХИДРОЦЕНТРАЛЕ! (фото) 12

Мештани Штрпца великом радном акцијом СПРЕЧИЛИ ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ХИДРОЦЕНТРАЛЕ! (фото)

Упркос одлуци скупштине Општине Штрпце из 2016 год. да се изградња хидроцентрале обуставља до даљњег, …

Један коментар

  1. Мили мој роде, пушке у руке и те бандите
    убијајте без икаквог размишљања, јер су нам
    гори и од најгорег нам душмана у историји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *