РАСПАО СЕ САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Бошко напустио Ђиласа због Косова

РАСПАО СЕ САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Бошко напустио Ђиласа због Косова

САВЕЗ за Србију, који је основао лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, данас се и званично распао.

Странке које су чиниле овај опозициони блок донеле су одлуку да са сродним партијама и покретима формирају Удружену опозицију Србије, али део овог новог политичког пројекта неће бити Бошко Обрадовић и Двери, а као кључни разлог за разлаз наведено је – Косово.

Наиме, да неће у нови Ђиласов пројекат, данас је потврдио потпредседник Двери Иван Костић, који је рекао да тај покрет више није део Удружене опозиције Србије и да ће почетком септембра представити нову верзију “старих Двери”, са новим програмом и новим људима.

Он је појаснио да је Дверима у овом тренутку приоритет одбрана Косова, што значи да “не могу да буду део новог политичког савеза опозиције, ако у његовом програму на првом месту није очување КиМ у саставу Србије”.

Према Костићу, Двери су у СзС ушле зато што је почивао на 30 програмских тачака, а за њих су посебно биле важне две тачке посвећене КиМ, у којима се јасно наглашавало поштовање Устава и резолуције 1244, као и непристајање на признавање лажне државе Косово.

– Пошто формирањем Удружене опозиције Србије престаје да постоји СзС и више не важи поменутих 30 тачака, Председништво Двери је донело одлуку да не будемо део тог новог опозиционог савеза и да своју даљу политичку активност наставимо независно.
Из СзС су саопштили да је, иако су се Двери определиле да не приступи Удруженој опозицији, изражена обострана спремност за сарадњу у борби за слободне медије, регуларне изборне услове и обнављање демократије у Србији. Ко ће све приступити Удруженој опозицији требало би да буде познато наредних дана.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Драган Ђилас би да вакцинише 5.000.000 Срба против корона вируса (видео)

Драган Ђилас би да вакцинише 5.000.000 Срба против корона вируса (видео)

Kакве све глупости може да изрекне неки назови лидер опозиције у кратком видеу то је …

Александар Шешељ: Бошко Обрадовић више урадио за Вучићев рејтинг него цела посланичка група СНС

Александар Шешељ: Бошко Обрадовић више урадио за Вучићев рејтинг него цела посланичка група СНС

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ оценио је да је власт дала легитимитет понашању опозиције, …

Један коментар

  1. Аксиоматик Постулатик

    Исправно. Ђилас и остали, из жуто-плаве коалиције, су пета колона НАТО. НАТО је апсолутна претња по опстанак Срба и српства. Закључак је да су девастирајућа претња по Србе и српство и Ђилас и жуто-плава НАТО братија. Трагедија је у томе да су и ови из коалиције СПС-СНС, Дачић-Вучић такође НАТО обожаватељи. Све боје: Жута+Плава+Црвена+Црна , РАДЕ ПРОТИВ ИНТЕРЕСА И ОПСТАНКА сРБА И СРПСТВА. Решење: Није на видику. Народ: Неисторичан, неспособан за подвижништво и доста натупичав. Елите политичке: Историјски недозреле, глупе, покварене и необразоване. Војска: Смејурија и спрдачина. Полиција: свака част. Једино су они професионални. Обавештајне службе: Не би им дао ни да ми плочице у купатилу ставе. Црква: Чист доказ да је Србима био бољи Тито од: Милошевића+Ђинђића+Коштунице+Тадића+Николића+Дачића+Вучића заједно. Оваква Црква је потребна само себи самој СРБИМА И СРПСТВУ-НЕ. Патријарх: брука, срамота, бедни глумац за главну улогу. Резултанта: Прочитати, али озбиљно Архибалда Рајса. Александра Карађорђевића , тог германофила, са тетовираним немачким орлом преко груди, прогласити за персону нон грата и највећу штеточину српске историје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *