понедељак , 21 септембра 2020

Режим блокирао паоре на улазу у Београд, укинуо уставно право на протест и слободу кретања

0
(0)

Полиција је на улазу у Панчево из праваца Вршца зауставила колону од неколико десетина трактора пољопривредника из Панчева, Алибунара и Вршца који су кренули у протестну вожњу ка Београду и Панчеву. Снаге опремљене за разбијање демонстрација које су добиле појачање, зауставиле су и колону трактора која се креће из правца Ковачице ка Панчеву.

Пољопривредни произвођачи из јужног Баната и Срема, незадовољни откупним ценама пољопривредних производа, планирали су протестну вожњу до Владе Србије са више стотина трактора. Међутим, најдаље што су могли да стигну је улаз у Панчево.

Дегација пољопривредника, предвођена председником Организационог одбора протеста Зораном Сефкеринцем, отишла је после тога у панчевачку полицију на преговоре о наставку протестне вожње. Саобраћај на овом делу међународног пута ка Вршцу и Румунији отежано се одвија и већ су почеле да се праве колоне у оба смера.

Сефкеринац је рекао да је намера пољопривредника да данас одрже и протестну вожњу до Владе Србије у Београду, али је изразио сумњу да ће им полиција то дозволити.

Полицијске снаге опремљене за разбијање демонстрација које су добиле појачање, зауставиле су и колону трактора која се креће из правца Ковачице ка Панчеву.

Пољопривредници из околине Панчева,  Алибунара и Вршца данас су нешто после девет сати са око 150 трактора кренули ка Панчеву и Београду, како би исказали своје незадовољство откупним ценама пољопривредних производа. У панчевачкој полицији је раније речено да овога пута неће дозволити да буду блокирани магистрални правци ка Београду.

 Сефкеринац је изјавио да пољопривредници не желе да блокирају путеве, већ само да своје захтеве и предлоге за решење проблема хоће да предају премијеру Ивици Дачићу и првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, од којих очекују да их приме на разговар.

 Он није желео да прецизира шта ће се захтевати од представника Владе Србије, јер захтеве желе најпре да предоче премијеру и потпредседнику Владе. Како је јуче најављено, пољопривредници ће тражити и да држава хитно уреди тржиште пољопривредних производа, уведе контролу монополског понашања откупљивача, као и да цене ратарских култура буду једнаке онима на Будимпештанској берзи. 

 

 Бета

фото: Бета 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Београду уместо хиљаду биће осам хиљада уличних камера

4.4 (7) Уместо 1.000 Србију ће надзирати 8.000 камера, а све њих Министарство унутрашњих послова …

Експлозија мафијашких обрачуна тресе Београд након затишја

5 (3) Протеклих дана у Србији дошло је до ескалација насиља и злочина, а за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *