Руши се Вучићева кула саздана од лажи

Председниче АВ, слушао сам те синоћ и одушевио сам се твојим пропагандним триковима и врхунским умећем млаћења празне сламе и пражњења можданих “амбара”. Кажеш, проширићеш некакав дијалог о Косову, ићи ћеш сада на некакве “концентричне кругове”, у тај твој непостојећи дијалог укључићеш НВО и све институције, све грађане Србије. Изнајмићеш и платићеш сале у којима ће се људи окупљати да чују како ће им изгледати будућност са Косметом и будућност без Космета. Шта је твој прави циљ? Да убедиш Србе како је боље да прихватие “реалност”, одрекну се Косова и Метохије – и уживају у бољем животу, који си им ти, наводно, донео?

Кажеш, Харадинај је злочинац? Откуд ти то знаш? Где су докази? Велиш, доказа има? Наравно да их има, али зашто ти докази нису искоришћени тамо где је то требало да се учини: у Хашком трибуналу или током недавног Харадинајевог хапшења у Француској и захтеву Србије за његово изручење? Зар ниси ти АВ-е директно помогао да се ојача мит о “хероју” Харадинају међу шиптарским становништвом у јужној српској покрајини? Заједно са Западом играо си игру, у којој је Харадинај, уместо у затвору, завршио у фотељи премијера натовско-шиптарске парадржаве Косово. Његов избор на место премијера у натовско-еуропском протекторату или резервату ти си лично припомогао, уз помоћ “Српске листе”.

Хвалиш се како одавно није убијен ниједан Србин на Космету. То је можда и тачно, али докле ће такав мир трајати? Шиптари су сада “толерантнији” према Србима, јер виде да се њихови циљеви ка остварењу независног Косова постепено остварују. Дакле, Срби ће имати лажан мир све дотле док Србија и АВ имају шта да им понуде да се такав мир одржава. Чим више не буде било ничега што би АВ могао да им да као награду, Шиптари ће се окренути насиљу, као опробаном средству за постизање својих политичких и великоалбанских циљева.

“Спремите се за ново Косово!”, јасно и недвосмислено је упутио своју основну поруку Рамуш Харадинај. Упутио ју је својим сународницима, али исто тако и Србима са АВ-ове “Српске листе” који су помогли да он дође на власт. А шта порука у стварности значи? Па значи оно што и сам Харадинај објашњава у наставку свог “експозеа”: Косово ће ускоро добити државност! На који начин ће га добити? Па тако што ће му у остварењу таквог циља помоћи САД и ЕУ, који ће одредити тренутак у коме ће АВ изаћи пред грађане Србије и рећи: “Драги и вољени народе мој, све сам покушао, борио сам се храбро, јуначки, али, морам вам сада рећи, да – иако сам однео победу на многим пољима, усрећио вас више од свих владара у српској историји, донео вам висок животни стандард, БДП већи него икада, незапослености готово да и нема – у име будућности наше деце, за коју највише бринем, морао сам да донесем следећу тешку и болну одлуку у име свих нас…”

“Спремите се за ново Косово” говориш и ти сваког дана. Стављаш то у сам врх својих политичких активности. Не престајеш да монологизујеш о некаквом имагинарном дијалогу. Кажеш, спреман си о томе да увек и са сваким разговараш и да свакоме “изађеш на црту”. А откако си дошао на власт као ППВ, ниси се усудио да седнеш и укрстиш своје “необориве аргументе” ни са ким на српској политичкој сцени, осим оних које си инструментализовао за постизање својих циљева. ТВ “Пинк”, на којој по цео дан маршира и дефилује само полусвет сачињен од курви, преваранта, криминалаца, квази-уметника, лудака сваке врсте – претворена је у позорницу на којој се ти појављујеш као супротност свег тог зла, као еманација чистог добра, као божански месија, да потемкиновски објасниш народу Србије да му под твојом влашћу све иде као по лоју, да цветају руже, да га усрећујеш тако добро и брзо да народ своју срећу, чак, не стиже ни да примети.

Заборавио си само да нам још кажеш, да ли ћеш у тај твој фамозни “дијалог о Косову” да укључиш и своје западне саветнике и пријатеље? Посебно је занимљиво да се види шта о својем и шиптарском Косову има да каже један други злотвор, Тони Блер, који је у злочинима према Србији надмашио и злочинца Харадинаја. Сети се, АВ-е, некада си и за Блера говорио да је међународни разбојник, исто како данас “гуслаш” за Харадинаја. Да ли то значи, да Срби, у неком догледном времену – када Харадинај више не буде председник владе парадржаве Косово – могу да очекују да и тај злочинац, попут Блера и других, нађе ухлебљење у Србији? Свакако, као твој саветник, можда за ратне злочине – он барем зна како се злочин некажњено чини.

Ето ти чуда. Ти си АВ-е заиста генијалан, јер ти успева нешто што нико нормалан не би ни помислио да може да се уради. Око себе окупљаш политичке муфљузе, белосветске економске и финансијске “експерте”, хомосексуалце из рачуна, па чак и убице и уз њихову помоћ, велиш, обезбеђујеш напредак Србији? А где ти то напредује Србија? Или, на коме пољу видиш напредак. На финансијском, где се напредује тако што се отимају пензије о плате? На привредном, тако што “инвестираш у инвеститоре” и чуваре контејнера за смеће? На образовном, тако што си довео геј премијерку да уведе родну равноправност, да нам и женска и мушка деца буду иста, то јесте – да се улаже у српску будућност у којој се неће знати ко је мушко, а ко женско? На културном – пинковизирање и хепизирање Србије?

Ипак, изгледа, и поред силне жеље да оствариш за своју земљу оно што је мало коме на свету пошло за руком – да је дубоко закопаш и заувек сахраниш – почео си да малаксаваш. Почели су ти се привиђати непријатељи тамо и где их нема. Започео си лов на вештице, који ће ти се сигурно обити о главу. Још од времена када си био министар информисања у Милошевићевој влади, опседнут си жељом да преузмеш апсолутну контролу над колективном свести народа Србије. Као што ниси знао у оно време, пре близу две деценије, како да то учиниш, тако не знаш ни данас. Заправо, да ниси толико похлепан у свом диктаторском хабитусу, ти би одмах увидео да је тако нешто немогуће урадити, без обзира не све пропагандне ресурсе који су ти стављени на располагање.

Веровао си да си у стању да натераш народ да те пусти да само ти имаш право на изражавање свог мишљења, које је, по теби, једнако, а можда и више од глорификованог инфалибилитета римског папе. Сад је та твоја вера однекуд уздрмана. То је и разлог због којег се панично, из дана у дан, обраћаш “свом незахвалном народу”. Пре него што си поново дошао на власт, пре неколико година, обећао си онима који су те инсталирали, да ћеш изменити свест Србима. Пацификоваћеш их тако, да бол уопште неће осећати. И када им је најгоре, вероваће твојим убеђивањима да им никада није било боље. Узећеш им Косово и Метохију и поклонити га Шиптарима, а да се ниједан глас у Србији томе неће успротивити.

Сада почињеш да схваташ да си се преварио.

Народ не можеш лагати у бесконачност. Дошао је час у коме се подвлачи рачун испод свих твојих цехова. Ред је да једном све то платиш. Не може се провести сав живот на кредиту, зар не? Знам да последње наде полажеш у НВО и оне који не жале новац да доведу Србију у позицију да поклони ону државност парадржави Косово, о којој у свом “премијерском” говору беседи Рамуш Харадинај. Обојица, и ти и Хардинај, добро знате да другачије не иде и да, без пристанка Србије, та Клинтонова и Блерова монструозна творевина никада неће добити независност. Космет је Србија!

Твоја кула саздана од лажи убрзо ће се срушити АВ-е. Зато и није чудо да сада све раније устајеш. Због несанице. Грозничаво размишљаш куда ћеш после. А то ПОСЛЕ све ти је ближе. Приближило ти се, дува ти иза врата. Дах тог “после” осећаш на својим ужареним ушима и свом слеђеном потиљку.

Д. Гостељски

Корени

Актуелно

СЛУШАЈ БРЕ СКОТЕ БОЛЕСНИ! Марш у Чипуљиће па тамо арчи своју дедовину која ти је у коров зарасла!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је ушао у нешто што је најтеже, говорећи …

Затварате дечије кампове због пластичних пушака а организујете војну параду и дефиле 100 тенкова?!

Србија припрема велику војну параду поводом стогодишњице победе у Првом светском рату на којој ће …

2 Коментара

  1. Требамо га до хапшења стално пратити, да не побегне.
    Кад га ухапсимо требамо му све одузети и да опет буде
    гологузан као што је и био.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons