Сарајевски имам Незим Халиловић Мудерис: Лобисте против резолуције о Сребреници треба уништити

0
(0)

Главни имам џамије Краља Фахда у Сарајеву Незим Халиловић Мудерис позвао је на „уништење“ лобиста против резолуције о Сребреници и њихових породица, као и „ентитета сазданог на злочину и геноциду“.

У хутби о теми „Двадесет година од геноцида над Бошњацима Сребренице, Жепе и Горажда“, Халиловић је навео да та резолуција у Савету безбједности УН није усвојена због вета који је на „темељу жестоког лобирања Србије и Републике Српске“ уложила Русија, оценивши да „није шала поубијати 8.372 недужна Бошњака и Бошњакиње“ и да то није обичан злочин „већ добро испланирани и проведени геноцид који траје“.

– Зато са овог мубарек места и у овом мубарек дану призивам Алахово проклетство на злочинце и њихове помагаче, на лобисте против резолуције о Сребреници и излобиране и молим Алаха да уништи њихову злочиначку и насилну власт и да уништи њих и њихове породице, понизи их и на Земљи им затре сваки траг и учини ибретом /опоменом/ за оне који памети имају – рекао је Халиловић.

Халиловић, који је и руководилац Уреда за хаџ и умру Ријасета Исламске заједнице у БиХ, истакао је да је сигуран да ће Алах „својом моћи и вољом срушити ентитет саздан на злочину и геноциду и да ће злочинце оставити без порода и помена“.

– Нека је проклетство на извршиоца овог злочина, на све оне који су на било који начин учествовали у геноциду у заштићеним зонама, а посебно Сребреници и на оне који су требали и могли, а нису спречили злочин! Молим Алаха да злочинце и њихове породице забави тешким и неизлечивим болестима и неимаштином и да их учини ибретом /опоменом/ за све оне који не верују – истакао је главни имам џамије Краља Фахда у Сарајеву.

Он је напоменуо и да је „одговорност међународне заједнице по питању злочина у Сребреници неупитна“, те позвао „браћу и сестре“ на будност и опрез јер им се „историја већ стољећима изнова исписује крвљу невиних Бошњака“, преносе интернет портали.

– Господару, помози нам да сачувамо светло ислама, упиши међу шехиде убијене недужне Бошњаке Сребренице, Жепе и Горажда и остале невино убијене Бошњаке, казни злочинце још на овоме свету и остави их без порода и помена, сачувај нас искушења која не можемо поднети, опрости нам грехе и почасти нас у џенету, друштвом посланика, искрених, шехида и добрих људи – истакао је Халиловић.

(Срна)

Реис Хусеин Кавазовић: Бошњацима и Србима сами да се мире, уз заједничко сећање на геноцид у Другом светском рату и рату од 1992. до 1995.

Бошњацима и Србима ће бити тешко све док их други мире, па макар и резолуцијама, поручио је духовни поглавар муслимана Бошњака реис Хусеин Кавазовић.

Он је истакао да би два народа требало сами себе да мире и да се обавежу на трајну сарадњу.

Кавазовић је поводом обележавања 20. годишњице сребреничког злочина рекао да би Бошњаци и Срби требало да се обавежу на трајну сарадњу управо на сутрашњем сабору у Сребреници, уз присуство политичких, духовних и интелектуалних елита два народа.

„Позивајући се на наше словенске корене, требало би да се закунемо да ћемо живети у миру, уз међусобно помагање и признавање, заједничко сећање на жртве и геноцид у Другом светском рату, као и у рату од 1992. до 1995. године. Е, то би онда било помирење. Док се то не деси и не потпишемо такав један акт, све ово неће држати воду. Све ти је џаба ако са суседом ниси добар“, рекао је Кавазовић у специјалном издању сарајевског Дневног аваза поводом сутрашње комеморације у Поточарима.

Са жаљем је, међутим, констатовао да „ни Срби ни Бошњаци за то немају потенцијал“.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Држава стимулише порнографију и насиље

5 (6) Има тога колико хоћете, али ћу цитирати само неколико наслова: “Невиђена туча у …

Инциденти у Будви: Туча у општини, представници ДПС ушли у зграду, стигла полиција (видео)

5 (4) Инциденти у Будви почели су пошто је прекршен договор да ниједна од „две …

2 Коментара

  1. vidi sotoni ociju jebem ti tita ..ovaj sve je samo Bogu drag nije.

  2. Pogledajte ovog glibova,smrdi i preko ekrana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *