Син убијене малтешке новинарке: Моја мајка је истраживала Ђукановића

Син убијене малтешке новинарке: Моја мајка је истраживала Ђукановића

4.8
(6)

Син Дафне Каруана Галиције, новинарке убијене пре скоро три године на Малти, Метју Каруана Галиција рекао је данас да је председник Црне Горе Мило Ђукановић био кључна особа из те земље у истраживању његове мајке док је писала о случају Можура.

Он је у интервјуу подгоричким „Вијестима“ навео да је његова мајка испитивала везе између Ђукановића, премијера Малте Џозефа Муската и владајуће елите у Азербејџану.

„Моја мајка је истраживала шта су званичници са Малте радили у Црној Гори. Нарочито активности Конрада Миција, Џозефа Муската, Тицијана Масуа, фирму ‘Виталс Глобал Хелткер’ (ВГХ) и Рама Тумулурија, као и фирму СОЦАР у Црној Гори. Кључна особа коју је истраживала из Црне Горе је Мило Ђукановић као Мускатов пандан тамо“, рекао је Галиција.

Објаснио је да је Дафне испитивала однос Ђукановића, Муската и владајуће елите у Азербејџану, чија је веза са званичницима са Малте и представнике „Шангај Електрика“, компаније коју контролише кинеска влада, како је рекао, одмах изазвала сумњу.

Додао је да је „Универзал капитал банка“ умешана у сумњиве трансакције које су укључивале људе, компаније и банке из Црне Горе.

Јорген Фенех је примао уплате из ‘Мејор Транс ЛТД’ регистроване на Сејшелима иза које као покриће стоји човек из Азербејџана, на свој 17 ‘Блек Лтд’ рачун у ‘Нор банци’ у Дубаију. Те уплате су стизале са рачуна у АБЛВ банци у Летонији, која је затворена због забринутости у вези са прањем новца. ‘Мејор Транс ЛТД’ такође има рачун и у ‘Универзал капитал банци’“, испричао је Галиција.

Према његовим речима, могућност да је рачун у „Универзал капитал банци“ у Црној Гори коришћен као црни фонд за корупцију у Европи, требало да привуче пажње америчког Министарства финансија и Европске банкарске агенцје.

Метју Галиција, који је такође новинар, након трагичног догађаја напустио је Међународни конзорцијум истраживачких новинара и у потпуности се посветио наставку истраживања случаја у вези са убиством његове мајке.

Са оцем и браћом је основао „Дафне Каруана Галиција фондацију“ како би радили на побољшању владавине права на Малти, преноси Танјуг.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРИНУДНА НАПЛАТА ПОРЕСКОГ ДУГА? Дритан открио да Мило дугује 12,4 милиона евра пореза

ПРИНУДНА НАПЛАТА ПОРЕСКОГ ДУГА? Дритан открио да Мило дугује 12,4 милиона евра пореза

4.3 (4) Док прича о наводном поштовању Устава и закона, Мило Ђукановић дугује 12,4 милиона …

Бивши оперативац МУП-а Милан Думановић о повезаности Вучића, Брана Мићуновића и Мила Ђукановића (видео)

Бивши оперативац МУП-а Милан Думановић о повезаности Вучића, Брана Мићуновића и Мила Ђукановића (видео)

5 (7) Милан Думановић, бивши оперативац МУП-а говори за СРБИН.инфо о повезаности криминала Александра Вучића, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend