Насловна / Србија / Шиптари блокирали српску литију код Клине (видео)
Шиптари блокирали српску литију код Клине (видео) 1

Шиптари блокирали српску литију код Клине (видео)

Окупиране територије – Око сто педесет Албанаца са аутомобилима, тракторима и тешком механизацијом блокирало је јутрос прилаз цркви свете Тројице у Петричу код Клине не дозвољавајући расељеним Србима из овог села и околине да обележе сеоске литије, односно другу Тројицу. По речима Божидара Шарковића, председника Привременог органа Клине, Албанци су блокирали прилаз цркви са свих страна, такода тридесетак расељених Срба није успело да уђе у црквено двориште и пресече славски колач.


„Пошто нисмо имали другог избора, а плашећи се за своју безбедност, отишли со до станице полиције у Клини, одакле су послали специјалну јединицу која ће надам се растерати окупљене Албанце а нама омогућити да обележимо сеоску славу иако је свих око 250 Срба из села протерано 1999. године“- истиче председник Шарковић док напомиње да Албанци немају никаквог разлога да онемогућавају обележавање верских празника поготову што их расељени Срби ничим не угрожавају.

Намера Албанаца, по мишљењу протераних Срба јесте да их онемогуће у намери да се врате својим огњиштима поготову што им већ готово 19 година користе имања и сву имовину. Иначе, у селу Петрич код Клине од Срба остала је само бака Ката Грујић која се готово свакодневно налази на мети лопова.

Новости.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Велике силе штите МОНСТРУМА којег су направили 11

Велике силе штите МОНСТРУМА којег су направили

мерички званичник Метју Палмер је ових дана изјавио да је Косово „независна држава”, да „има …

Ово је немачки план за отимање КОСОВА У ТРИ КОРАКА 12

Ово је немачки план за отимање КОСОВА У ТРИ КОРАКА

План у три корака нови је сценарио којим би Ангела Меркел, немачка канцеларка, желела да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *