Ситуација у Црној Гори 21.50ч

4.1
(10)

Никшић: На улицама овог града се налази групација од неколико хиљада демонстраната, која се уз громогласне покличе „Мило лопове“ упутила према родној кући црногорског диктатора у Растоцима. Ситуација је за сада мирна али напета. Полиција је принуђена да се ради броја демонстраната понаша коректно и на моменте колегијално.(читај народ би их саставио са црном земљом да покушају нешто):

Херцег Нови: У овом моменту на улицама овог града има преко 5 хиљада демонстраната. Скуп предводи свештенство Српске православне цркве. У једном моменту су демонстранти блокирали кружни ток у Мељинама. Ситуација је мирна. Полиција није у стању да обезбеди огромну колону која попут набујале реке вијуга уским Новљанским улицама.

Зета: И овде се окупила већа група демонстраната која је желела да у миру искаже незадовољство због односа државних власти према СПЦ и усвајању срамног закона. У једном моменту је дошло до сукоба са групом полицајца који су хтели насилно да разбију блокаду пута, али су се овај пут Зећани збили један до другог и употребом лакше пиротехнике растерали агресивну полицијску јединицу.

Подгорица: На улицама главног града окупило се неколико хиљада демонстраната. Овде је забележана највећа концентрација полиције. Демонстранти прилази полицајцима и узвикују „баците пендреке“. Ситуација је мирна али напета. Последњи подаци говоре (21.52) да је дошло до инцидента код Храма када је један кордон полиције насрнуо на демонстранте међу којима је било жена и деце.

Тиват: На литији се окупило неколико хиљада православних верника који су блокирали неколико улица у овом граду.

Пљевља: У снегом окованим Пљевљима на литији се окупило најмање 8 хиљада демонстранта, ако не и више (види фото). Непрегледна колона је узвикивала „Мило лопове“. Полиција слабим снагама обезбеђује овај догађај, јер шта уосталом друго и може да уради.

Још најмање 15-20 хиљада људи се ове вечери налази на улицама у Беранама, Андријевици, Бијелом Пољу, Плужинама, Мојковцу, Бару, Будви, Муринама… практично у сваком граду у коме је већинско православно становништво.

Закључак: Демонстрације попримају све масовнији карактер. Присутна је све већа организованост приликом протеста што је јако важно. Целокупни протести се одвијају под организацијом СПЦ која реализује свакодневне молебане и литије. Карактер протеста је миран и достојанствен. Процене су да у демонстрацијама учествује 35-40 хиљада људи са тенденцијом даљег раста. Полиција нема шансу да на свим локациама растера демонстранте, осим ако не употреби ватрено оружје. Постоје све претпоставке да у веома блиском временском периоду бројка достигне цифру од 100 хиљада људи на улицама, што би довело до озбиљне блокаде целе Црне Горе.

Борбени Ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Sclavs, Slavs, Serbs, Aleksandar Mitic, hidden history, Склави, Слави, Срби, Александар Митић, сакривена историја (video, видео)

4 (4) Aleksandar Mitic, a historian, answers the questions and clarifies when the names Sclavi, …

Дритане, много си се ти рођаче истриповао а са тобом и Вучићеве јајаре у Црној Гори

3 (4) Лидер Грађанског покрета УРА, Дритан Абазовић поручио је да Црна Гора нема више …

Један коментар

  1. Браво браћо! Терајте зло, не посустајте, њему се гаће већ пуне. Смрад је то. Исто зло је и овде у Србији али се народ нећка. Од гована се пита не прави.
    Храбро, издржите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend