Славенко Терзић: Постоји план да се српски простор сведе на Београдски пашалук (видео)

5
(1)
У 34. епизоди емисије Дијалог разговарали смо са др Славенком Терзићем, историчарем, бившим амбасадором Србије у Москви и дописним чланом Српске академије наука и уметности

Како г. Тезрић као бивши амбасадор у Москви оцењује односе Србије И Русије? Како су се кроз историју одвијали односи између Срба и Руса? Колико је уопште Балкан важан регион у руској визури међународних односа? Како западни стратези планирају да српски етнички простор сведу на Шумадију, односно на некадашњи такозвани Београдски Пашалук? Који су идеолошки корени црногорске нације, како је она настала и да ли се ради о неповратном процесу? Каква је стратешка позиција Србије данас и да ли наша земља има маневарског простора за сарадњу са традиционално пријатељским земљама попут Русије и Кине? Какви су кроз историју били односи Срба и Грка? Да ли је реално очекивати веће политичко повезивање такозване Балканске четворке, односно Србије са Грчком, Румунијом и Бугарском? Да ли турска претња има улогу у зближавању тих земаља?

О овим и другим питањима у 34. епизоди емисије Дијалог говорио је др Славенко Терзић, историчар, бивши амбасадор Србије у Москви и дописни члан Српске академије наука и уметности. Емисија је снимљена 26. септембра у нашем студију у Београду.

Извор Нови Стандард

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АНАЛИЗА: Србија је у дубокој позадини америчког фронта против Русије – Руси се очајнички боје да одбране себе (видео)

5 (3) Србија се данас налази у дубокој позадини Америчког фронта против Русије. Русија је …

ИНТЕРВЈУ: Михајло Улемек – Старлете су проклете жене, ријалити програм треба забранити! (видео)

5 (4) Гост Славија инфо тв био је бивши припадник СДГ Михајло Улемек. За Славија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend