Слободану Соврлићу у ЕУЛЕКС притвору, озбиљно угрожен живот

0
(0)

Слободану Соврлићу, кога је окупаторска ЕУЛЕКС полиција ухапсила прошле године, живот је озбиљно угрожен и налази се у болници, сазнале су КМ Новине.

Соврлић се налази у болници у Косовској Митровици јер му је здравље драстично погоршано до те мере да му је живот озбиљно угрожен.

Њега обезбеђује ЕУЛЕКС полиција која се није по добром прославила међу Србима на КиМ. Тренутно, имају намеру да га, ради даљег лечења воде у клиничко болнички центар у Приштини. Из тог центра су сви радници српске националности протерани још 1999. године а неки од њих и убијени или киднаповани. Такође, сам поступак кога ЕУЛЕКС против њега води више је него нерегуларан и Соврлић нема ни мало поверења у ту мисију као ни у лекаре приштинске болнице, како због нестручности тако и због негативног односа према Србима.

Соврлић захтева да буде пребачен у Београд али за сада је тај захтев одбијен, потврђено је новинару КМ Новина.

Слободана Соврлића је ЕУЛЕКС ухапсио 15. марта прошле године а наводно се терети за убиство литванског полицајаца у возилу, из заседе, у општини Звечан. Због нерегуларности читавог процеса и очигледних и намерних пропуста и притисака, Соврлић је заједно са још једним притвореником Миланом Компировићем, октобра прошле године ступио у штрајк глађу који је након пет дана прекинут. Једини захтев који су имали био је да „на саслушању кажу истину“. Соврлић је у писму које је доставио медијима навео да му је ЕУЛЕКС судија Паскал Персонс током саслушања претио виском казном уколико не окриви људе које не познаје.

Компировић је такође навео да неће, по жељи тужиоца, сведочити лажно и оптужити људе које су од њега тражили да оптужи а које он не познаје. Током испитавања су вишеструко и грубо вређани.

За убиство литванског полицајца припадници ЕУЛЕКС-а су, заједно са окупаторским војницима КФОР-а смештеним у бази Ново Село, основано сумњали на становнике шиптарских села у непосредној близини извршеног напада. Као разлог наводили су рацију и хапшење неколико локалних организатора илегалне трговине наркотицима дан раније те се претпоставља да је у питању освета и „упозорење“ овој мисији. Међутим, званично и из непознатих разлога, сви оптужени су из суседне општине Зубин Поток и то Срби.

Пише: Иван Максимовић

Припремиле: КМ Новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Са територијом Републике Србије нема играња, терористичке и нарко банде се УНИШТАВАЈУ без МИЛОСТИ!

5 (3) Председник Александар Вучић рекао је да је Србија увек спремна да разговара о …

Вучићу, одговараћеш кад тад за издају Србије, није ти Косово и Метохија Анђелкова ливада у Чипуљићима!

5 (10) Заједница српских општина је још једна у низу превара и обмана грађана Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend