Словеначка полиција разоружала припаднике Штајерске страже

0
(0)

Словеначка полиција је у близини Кршког разоружала више особа, припадника тзв. Штајерске страже, контроверзног Мариборчанина Андреја Шишка, који су последњих недеља викендом патролирали деловима границе с Хрватском, тражец́и илегалне мигранте.

Како је известила телевизија ПОП-ТВ, то се догодило у јутарњим сатима, кад су чланови те групе имали окупљање у ловачком дому Планина код села Побочје. Вест је за медије потврдио и Антон Штубљар из полицијске управе Ново Место, задужене за тај сектор границе, преноси Хина.

– Полиција је приметила наоружану групу особа, маскирно обучених. За 41 особу извршена је провера идентитета, а од седморице је одузето оружје, односно предмети за које они тврде да нису право оружје вец́ реплике, па су упуц́ене на анализу – казао је Штубљар.

Ако се утврди да је реч о правом оружју и да се ради о прекршају, полиција каже да намерава да поднесе оптужни предлог против тих особа.

Незаконите активности Штајерске страже словеначка влада жели да обузда променом неких закона, како би се забранило ношење униформи које подсец́ају на војне или полицијске, а исто тако и ношење оружја у близини границе, јер су то овлашц́ења која припадају само полицији и војсци.

Недавно је о контроверзним „сеоским стражама“, за које неки сматрају да су паравојне организације, одржан састанак владиног Већа за националну сигурност, а влада је најавила и законске промене како би се деловање и активност тих формација обуздало и довело у законске оквире.

Спутник, Вести онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend