Словенија обуставља јавни саобраћај, затварају се локали

Словенија обуставља јавни саобраћај, затварају се локали

Словеначка влада и кризни штаб у суботу су донели нове мере у циљу ограничавања епидемије коронавируса, међу којима је и затварање локала и обустава јавног саобраћаја.

Како је саопштено после седнице која је одржана касно синоћ, од поноћи ће привремено бити заустављен јавни путнички аутобуски и железнички саобраћај, уводи се контрола спровођења превентивних мера у трговинама и забрањује рад локала.

– Многи још нису свесни да највише сами могу учинити да се ширење заразе смањи – рекао је министар здравље Томаж Гантар, додавши да су нове ригорозне мере потребне јер се људи нису придржавали упутстава о смањивању социјалних контаката на минимум, односно самоизолацији, па су многи локали били ових дана „пуни“.

Од понедељка се, према раније донетој одлуци, затварају на најмање две недеље вртићи, школе и факултети.

– Близу смо сценарију који гледамо у суседној Италији – рекао је на седници владе и кризног штаба Гантар, додавши да је у овом тренутку за Словенију већи проблем локално ширење инфекције унутар државе од уноса коронавируса из иностранства, што је на почетку био случај.

Гантар је потврдио први случај умрлог од последица коронавируса, старијег мушкарца у старачком дому у Метлики и додао да се следећих дана очекује већи број тежих случајева.

Према службеним подацима, у Словенији је заражена 181 особа, али и инфектолози сматрају да је број заражених вишеструко већи. Број потврђених случајева последњих дана је нагло растао, а власти су најавиле да ће убудуће податке о тестирањима објављивати на интернету, а не на конференцијама за новинаре.

Вести онлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Енглеско истраживање: Смртност невакцинисаних 9 пута нижа од оних са две дозе!

Енглеско истраживање: Смртност невакцинисаних 9 пута нижа од оних са две дозе!

Погледајте ово невероватно истраживање из Енглеске – 25. јуна објаваљен је 17. Технички извештај о …

„Маршал Твито” наљутио потпредседника ЕК због подршке Орбану и Мађарима

„Маршал Твито” наљутио потпредседника ЕК због подршке Орбану и Мађарима

Франс Тимерманс одбио да се слика заједно с Јанезом Јаншом јер је на радном састанку …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *