Срби бившем британском дипломати: Код нас залудан поп и говеда крштава!

Срби бившем британском дипломати: Код нас залудан поп и говеда крштава!

1
(1)

Бивши дипломата у БиХ Тимоти Лес сматра да је „нон пејпер“ који говори о променама граница на Западном Балкану изашао из канцеларије Јанеза Јанше.

Kао има за циљ опипавање пулса међународне заједнице по овом питању, и истиче да би Србија могла да преда Kосово у замену за Републику Српску, преноси Аваз.

Лес иситиче да је словеначки „нон-пејпер“ признање нове политичке стварности.

“Тај документ је дошао из канцеларије Јанеза Јанше. Словенци имају интерес на Балкану, разумеју балкански ментални склоп. Европа мора да предузме иницијативу реорганизације Балкана, и одлучили су да покрену механизам преко „нон пејпера“. Ипак до имплементације „нон пејпера“ неће доћи док је Бајден на власти“, истиче Лес.

Сматра да су Словенци овим “нон-пејпером” одлучили тестирати међународну реакцију и каже да би цена Србије за предају Kосова или Kосова без севера била анексија Републике Српске, што би одговарало српском циљу да постигне национално уједињење.

„Оно што видим у будућности су националне државе какве постоје свуда, то људи у РС-у истински желе! Све док те жеље не буду испуњене, регија ће бити напета и паралисана. Неће доћи до било какве реорганизације регије у блиској будућности јер Бајден то неће прихватити. Не искључујем могућност малих сукоба око Брчког, Мостара и Митровице“, каже Лес.

Лес не верује да ће у блиској будућности доћи до промена на Западном Балкану.

„Тензије ће остати све док се не промене границе. Не предвиђам рат, али увек постоји опасност, а уколико дође до насиља, доћи ће од стране Бошњака који би желели да одбране БиХ. Једина врста сукоба која би могла да се води је понављање сукоба из ‘99. на Kосову, што је је политичко самоубиство. Бошњаци немају војску, Срби ће имати проблем са Србијом, изгубиће морални интегритет. Ако се РС отцепи, БиХ би се нашла у оној ситуацији коју Србија има са Kосовом. Ситуација се променила, људи су се раздвојили, постоји јасна граница која одваја РС од Федерације“, казао је Лес.

Лес сматра да је политика европског проширења пропала јер би Француска као једна од водећих сила на тај начин додатно изгубила утицај.

„Регија никада неће ући у ЕУ! 20 година су имали прилику, нису успели“, каже Лес.

аваз.ба

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да вас напредњаке може да види др Менгеле како би био поносан на вас!

Да вас напредњаке може да види др Менгеле како би био поносан на вас!

5 (1) Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће за производњу вакцине …

Држава да ове шиптаре доведе у ред а ако неће држава има ко хоће! (видео)

Држава да ове шиптаре доведе у ред а ако неће држава има ко хоће! (видео)

4.8 (5) Заменик председника општине Бујановац, Шћиприм Муслију, скинуо је и бацио заставу Србије коју …

Један коментар

  1. Poserem se na britance i slovence, ne zna se ko je vece govno od ta dva entiteta! DABOGDA CRKLI! AMIN!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend