СРБИЈА У ШОКУ! Нарко картел финансирао Вучићеву кампању

СРБИЈА У ШОКУ! Нарко картел финансирао Вучићеву кампању

Сарадник Дарка Шарића, Анастазије Мартинчић, на чијој је јахти уругвајска полиција пронашла две тоне Шарићевог кокаина, изјавио је да је Шарић финансирао изборну кампању садашњег премијера Србије Александра Вучића, те да је због те „услуге“ Вучићу и ослобођен.

Мартинчић је „Вијестима“ казао да је спреман да сведочи, али само као заштићени сведок, и навео да су шверцом кокаина зарађивали милијарде евра, „више од Кока-Коле“, те да су управо тим новцем финансирали кампању Вучића. Он је напоменуо да Србија више не може да брани Шарића и обећава му слободу. Мартинчић је ухапшен 2009. године у Урагвају, у акцији Балкански ратник и осуђен на 13 и по година.

За финансирање кампање – слобода

Мартинчић наводи да се „многа уста хране од шверца кокаина“, те да су на списку нарко-картела политичари, полицајци, судије, цариници, лучки радници, новинари.

Он тврди да је Шарић 7. новембра 2016. године требало да изађе из затвора, и да је његов излазак услуга јер је претходно он Вучићу платио изборну кампању.

„Вучић се срео са њим док је Шарић био у бекству. Након тога се вратио у Србију и рекао да ће га ухапсити. Ко то може да каже ако се није договорио са неким?,“ упитао је Мартинчић, некадашњи службеник пулске лучке капетаније, сада на робији због шверца кокаина.

„Тада су испланирали на колико ће ко да буде осуђен. Сада су имали договор да он и Тошић 7. новембра буду пуштени да се бране са слободе јер су то платили, али послао сам писмо ДАЕ-и и америчким амбасадама у Србији, Словенији, Вучићу, Николићу… не могу они да буду са наногицом на слободи а били су у бекству годинама,“ казао је Мартинчић.

Подсетимо, пред Шарићево хапшење 2014. године Вучић је 12 дана пре његове предаје изјавио да ће он бити ухапшен.

Ово није први пут да се име Александра Вучића повезује са криминалним круговима. Станко Суботић, контраверзни бизнисмен осумњичен на шверц дувана, заједно је са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем, помагао је такође долазак на власт Александра Вучића. За ово своје „дело“ Суботић је „награђен“ ослобађајућом пресудом од стране Апелационог суда чим је Вучић постао премијер.

Шарић користио фалсификоване исправе

Дарко Шарић опет је оптужен и то овог пута за кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. У оптужници стоји да је радњу извршења тог кривичног дела извршио за три документа.

Он је служећи се лажним документима од стране хрватског конзулата у БиХ добио пасош. Прилажући фалсификовану личну карту БиХ, извод из матичне књиге рођених и хрватско држављанство, добио је хрватску путну исправу. Шарић је сва претходно наведена документа имао и добио под лажним идентитетом користећи име Томислав Саватовић.

Како је утврђено Шарић је путовницу, коју је користио током бекства, добио у хрватском конзулату у Тузли. То је откривено током акције хрватске полиције крајем 2011. и почетком 2012. шифрованог назива „Граница“.

ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић измислио и објавио лажну вест да устоличења Митрополита Јоаникија неће бити

Вучић измислио и објавио лажну вест да устоличења Митрополита Јоаникија неће бити

Главни и одговорни уредник новина “Нова” и директор портала Нова.рс Веселин Симоновић каже за Н1 …

Алексић: Криминал у БИА и полицији под заштитом врха Вучићевог режима

Алексић: Криминал у БИА и полицији под заштитом врха Вучићевог режима

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да „врх режима штити криминализоване делове безбедносних служби“ …

8 Коментара

  1. svako ko je pomagao sns je zavrsio u zatvoru,setite se kad je cume kidnapovao poslanika u opstuni surcin i ubedio ga da da podrsku sns-u,zato je sad jos uvek cume u zatvoru a nema ni optuznicu.

  2. jok,pokojni Tito,mada ni to me ne bi iznenadilo

  3. Данко Б. Марин

    Криминалци са криминалцем Вучићем и кримосима СНС – ма, нормално код НЕНОРМАЛНИХ ! Зато честите протерују из Србије – СНСмртије!

  4. Србија у курцу кад не види ко је води …

  5. Šta je sa Zvonkom Veselinovićem?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *