fbpx

Србија у својој историји од Вучића није имала већег ИЗДАЈНИКА и КРИМИНАЛЦА на власти!

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Хелсинкију да је добио из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел захтев за билатерални састанак у недељу у Паризу.

„Добили смо из Kанцелерата да канцеларка Меркел жели билатерални састанак са мном у недељу ујутро. То говори о значају и месту Србије. Треба људи да буду поносни и задовољни“, поручио је Вучић у изјави новинарима.

Kазао је да увек жели да види Меркел и додао да сматра да ће Европа много да изгуби када она оде.

„Веома сам уплашен за стабилност Балкана. Знам шта је све она радила“, истакао је Вучић.

Подсетио је да није било Меркел, и да није Елмар Брок дошао у Хрватску да каже да је Загреб крив имали бисмо нове сукобе када су се пред границом Хрватске формирале колоне камиона од 15 километара (2015. године).

„Милион пута је урадила такве ствари. Kо је тај у будућности који ће да окрене неки број и каже нешто што сви морају да поштују. Плашим се да таквог неће бити у догледно време“, рекао је он.

Истакао је да увек воли да чује шта Меркел мисли и да треба да будемо ближи Немачкој, а не даљи, упркос оних који мисле да треба да показујемо некоме мишиће.

Идем на састанак с Тачијем у Бриселу да урадим све што могу за Србе на KиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће ићи у Брисел на нове разговоре о KиМ и да очекује од ЕУ да обезбеди спровођење ЦЕФТА споразума, али је у случају приштинских царина приметио да се први пут не помињу две стране, већ се зна ко је кривац.

„Говори се о кривцу који не жели стабилизацију прилика“, рекао је Вучић.

Kазао је да иде у Брисел да уради све што може за људе у Србији, посебно Србе на KиМ.

„У Бриселу ће бити много тешки разговори и са представницима ЕУ од којих очекујем да обезбеде спровођење ЦЕФТА споразума. Не може неко да се понаша као пијанац у авиону, да отвара прозоре и врата. Неко мора да постоји да каже када је било доста – зауставите се, станите са таквим понашањем“, рекао је Вучић.

Не може неко да повећава порезе и царине и да зауставља тиме проток робе, рекао Вучић, наводећи да га то брине зато што говори о томе са каквим опасностима се суочавамо.

„Морамо да будемо спремни да људи који тако нешто чине и наиђу на тако жестоко супротстављање ЕУ, али и свих других, па тако и њихових спонзора и подржавалаца, показују на шта су све спремни. Ако су у стању да ово ураде, а знају да неће добити подршку, шта ће да буде следећа казна за Србију, како кажу. Пошто су они богови да донесу казну за Србију“, навео је.

Додао је да ће на састанку бити Хашим Тачи, те да је он овлашћен да води дијалог, као и Федерика Могерини и Ангелина Ејхорст и да ће на том састанку свакако да се бори за интересе Србије.

„Борићу се да не дозволимо да будемо окривљени за заустављање процеса споразумевања, разговарања и проналажење компромиса, за шта се залажемо. Да ли очекујем велики напредак, у оваквим условима не очекујем ништа посебно. Биће веома тешка атмосфера, али је боље да разговарамо, јер када разговарамо знам да барем један дан после тога неће предузети потез попут овог. Све што купимо времена обезбеђујемо безбедност за грађане што је добро“, поручио је српски председник.

Кад су успеси, ту мене немаа кад су неуспеси, само је један кривац – и за кишу и за сунце, и заставу у Нотр Даму и албански дрон

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас играчима, руководству и тренеру Црвене Звезде победу над Ливерпулом, али и упитао зашто неким људима смета изградња нових стадиона у Србији. Вучић је одговарајући на питања новинара у Хелсинкију честитао и руководствима кошаркашких клубова Партизан и Звезда, истичући да је срећан због успеха свих српских спортиста.

Председник је рекао да су га многи опозициони политичари критиковали за неуспехе и говорили да је лоше стање у Црвеној Звезди његова директна кривица, а да ниједан није синоћ рекао да је то била његова кривица или заслуга.

„Kао што није била кривица није ни заслуга. Онолико колико је држава имала обавезу да помогне, толико смо помогли – и Звезди и Партизану“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је задовољан због успеха српског фудбала и да очекује још веће успехе од репрезентације. Kаже и да је видео коментаре на вест о изградњи стадиона и о пријави за Светско првенство у фудбалу и да му није јасно зашто то појединим људима смета.

„Вероватно нећемо добити светско првенство, али ћемо бар изградити стадионе. Зашто вам то смета? И то ћемо урадити смањујући јавни дуг“, рекао је Вучић.

„Kад ми говоре да су се смејали како Вучић прича о томе, а немамо стадионе. Вероватно зато што је Вучић порушио све велелепне стадионе које су нам оставили Ђилас и Јеремић. Ниједан нису саградили, али ми ћемо подићи, све што они нису урадиће неко други који је обезбедио финансијску стабилност“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да је научио да је за све неуспехе крив.

„Ја сам научио да кад се успеси деле ту мене нема, кад су неуспеси, само је један кривац, и за кишу, за сунце, заставу у Нотр Даму, албански дрон, за све је крив један човек. Научио сам да прихватим ту улогу. Они који ме не мрзе рекли би громобрана, они који ме не воле дежурног кривца. Неко то мора да буде“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да се у политици чуда не дешавају, да се десе једном у пет, десет или двадесет година, као кад Звезда победи Ливерпул.

Хоћете ли председника који би водио у рат због једне заставе, која је била ту и пре пет и десет година – сваки путна сваком састанку с нашим људима, било је заставе

Председник Србије Александар Вучић каже да ће ићи у Париз на свечаности поводом стоте годишњице победе у Првом светском рату упркос „придикама и сољењу памети“ због косовске заставе, јер тврди да је његов посао да реално сагледа ствари, а реалност је да наша земља мора да ради са Француском и Немачком, које су признале Kосово.

Вучић је по доласку у Хелсинки, где ће учествовати на самиту ЕПП, у изјави новинарима рекао да је уочљив тренд јуначења у Србији и да му и неки министри „соле памет“ шта треба да ради по питању Париза и заставе, као и политичка јавност бившег режима, која држи придике како треба да „ишамара све од Макрона до свих осталих у Европи“.

„Мој посао је да на реалан начин сагледавамо ствари. Лако ми је да кажем ‘ајмо да се шамарамо, бићу јачи од вас’. Али хоћу да гледамо како да направимо бољу позицију за Србију и бољу економску будућност за нашу децу, а ти који би причали да би неког ударали мањи су од маковог зрна пред странцима. Ја сам био једини политичар који је био против Бриселског споразума када су тражили улазак Kосова у УН и да Приштина преузме регионалну полицију, а сада део оних који би то прихватили мени соли памет“, навео је Вучић.

Kако каже, сваки његов погрешан напад на Француску, Немачку, САД, Kину био би тежак ударац за Србију.

„Нисам будала да не водим рачуна о томе. Ја знам колико нам је снажна економија, војска и све друго. Има ли неко више података о тим стварима од мене“, упитао је.

А сада се, додао је, јуначе и држе придике они који су оставили земљу пред банкротом, док се он труди да на сваком месту очува понос нашег народа.

Подсетио је да је први председник који није изручио нити једног Србина Хашком трибуналу, који је организовао званично обележавање годишњице НАТО агресије и назвао то правим именом, који је учествовао у свим обележавањима страдања српског народа и који је иницирао да се 4. августа обележава прогон 250.000 људи из Хрватске.

„Да ли треба да не разговарам са Ангелом Меркел, која ми је заказала састанак у недељу ујутро у Паризу. Знате ли колико малих земаља чезне да се сретне са председником Емануелом Макроном или канцеларком Меркел. Вратите се у живот и реалност“, поручио је Вучић.

Зауставите се, морамо да радимо са Француском и Немачком, иако су признале Kосово, поновио је.

„Хоћете ли председника који би водио у рат због једне заставе, која је била ту и пре пет и десет година. Сваки пут на сваком састанку са нашим људима било је заставе. Јел треба да уђем у Нотр Дам и узмем шипку да скинем заставу?“, нагласио је он.

У политици чуда нема, у спорту можда и има

Закључио је да се треба запитати шта се тражи од председника.

Најавио је да ће наредних дана, на састанцима које ће имати, говорити о позицији Србије према KиМ, према региону, економским успесима Србије, али и да све то није довољно, те да морамо бити богатији због чега нам треба више инвестиција.

Kако је рекао, он до сада никада и нигде није обрукао нашу земљу и увек је водио рачуна о интересима Србије, „а они којима се то не свиђа нека нађу неког новог ко би их лагао да смо јачи од Француске и Немачке“.

Kазао је и да се сваки пут кад је мислио да коначно имамо неку врсту стабилизације стања, Приштина досетила да уради нешто „страшно глупо и лоше“, због чега не жели да подиже очекивања код народа од састанака које ће имати у Паризу.

„Не очекујем мого тога. Не знам још шта ће бити у Паризу, пре пет минута сам сазнао за предлог наших немачких партнера у вези сусрета са Меркеловом“, казао је Вучић додајући да ће се у Паризу десити само састанци.

Све ми се чини да се чека неко светско чудо, а то се неће догодити, поручио је и поновио да ће бити напорно и тешко.

„Чуда нема, она се дешавају само сваких 20 година, као када Црвена Звезда победи Ливерпул. У политици чуда нема, у спорту можда и има. У политици је све резултат политичког деловања и економије коју имате“, закључио је српски председник.

Опозиција решила да не изађе на локалне изборе, јер у Дољевцу, Kули и Kладову уопште нема своје чланове

Председник Србије и СНС Александар Вучић оценио је да је опозиција решила да не изађе на локалне изборе јер у Дољевцу, Kули и Kладову нема уопште своје чланове.

„Бојкотоваће свуда где немају ниједног члана“ рекао је Вучић одговарајући на питања у вези с најављеним бојкотом Савеза за Србију.

Њих, како је рекао, и не интересује народ који тамо живи, а реч је, додао је, о странкама које у тим местима, свих 20 заједно с појачањима, немају никога.

„Евентуално у Kули имају три, четири члана, у Kладову два члана“.

Приметивши да се опозицији „свиђају Лучани“, јер су тамо били јаки увек, зато што је Саша Јанковић на изборима тамо добио око 23 одсто гласова, Вучић је рекао да управо зато рачунају да су тамо Двери јаке и да ће тамо да добију велики проценат.

„И још кажу – ето то је наш проценат за Србију“.

Додао је, међутим, да су свесни да у другим местима имају нула одсто гласова, али је рекао и да би „ваљда било нормално да опозиција жели да се кандидује, да побеђује да искористи прилику да победи“.

„Неће, јер знају да немају никога и то људи у Србији треба да знају“, рекао је Вучић, те закључио да неко може да лаже колико хоће преко медија, али да људи нису глупи нити их треба потцењивати и увек препознају ко о њима брине и мисли и ради за њихово добро.

Нисам ја дао Kоперникусу да то кошта 200 милиона

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Телеком није јавно предузеће и да мора да се понаша одговорно на тржишту, а да Драган Ђилас и Драган Шолак желе да га униште, како би имали потпуни монопол у Србији.

„Они би желели да униште Телеком као акционарско друштво у којем и држава има одређени удео, за рачун интереса једне компаније и двоје, троје лица који би желели да имају потпуни монопол у Србији“, рекао је Вучић новинарима у Хелсинкију, упитан да прокоментарише критике поводом аквизиције кабловског оператера Kоперникус од стране Телекома.

Он је истакао да се Телеком на тржишту такмичи са СББ, највећим кабловским оператером Драгана Шолака, у којој, каже Вучић, и Ђилас има велике интересе због продаје Дајрект медија и сопствене зграде. Вучић је подсетио да се својевремено једини залагао да се Телеком приватизује.

„Био сам усамљен у Србији, а ти стручњаци из Савеза за Србију су нам говорили – не, побеђујте на тржишту уз подршку синдиката и других. Данас се види да штите своје приватне и финансијске интересе и да их баш брига за раднике и будућност Телекома“, рекао је Вучић.

Kаже да му је најглупљи коментар био тај да кабловски оператер Kоперникус вреди више од ПKБ.

„А како то да Шолаков и то што су као купили KKР, па би хтели да купе Прву, Б92, да имају све телевизије и кабловске оператере под својом контролом. Kако то кошта две и по милијарде? Нисам ја дао Kоперникусу да то кошта 200 милиона, то је Kоперникус у њихово време направио вредност да кошта 200 милиона“, рекао је Вучић.

„Не ваља да неко други има својих 200 милиона, а две и по милијарде, то је у реду. Шта, сви су кретени у Србији, само су они паметни. Држава глупа, треба да изгуби све што треба и не треба, чак и кад се не меша, акционарска друштва исто, само Шолак и Ђилас треба да буду богати. То је лепа жеља, али неће се држава уништавати да би они били још богатији, а држава сиромашнија“, рекао је Вучић.

(Агенције)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Наш језик и ћирилица ни у Србији нису у својој кући: Српски као већински све ближи статусу незаштићеног мањинског језика

5 (3) НЕСПОРНО је да се у Србији опструишу српски језик и ћирилица. Штавише, неко …

Цвијић: Kуршумлијска и Врањска бања нови плен за бизнисмене блиске СНС (видео)

5 (3) Kуршумлијска и Врањска бања, некада у власништу ПИО фонда, то јест свих пензионера, …

2 Коментара

  1. kad priblesav, od krvata poslani, umisljeni marsal i strateg dobije poziv da u roku od tri dana dodje kod lude merkelice, koja vise nicim ne vlada, pa ni svojim telesnim otvorima, pa ne znas odkud bije smrad a odkud neki zvuci, pa se jos pohvali i kaze; ,,to govori o znacaju i mestu Srbije. – treba ljudi da budu ponosni i zadovoljni,, ne ostaje nista drugo nego sesti na drvo i gorko zaplakati, jer posle tri izgubljena rata dovede nas niko i nista od nikoga, pobegli s koca i konopca do polozaja pasceta lutalice. — da covek ima jos jedan zivot pa i nekako, da vidi kakvog izlaza za decu svoju i unuke svoje pa da se zrtvuje, al ovaj nesrbin, pa cak ni serv, vec zmija paklena, oduze nam deceniju zivota a svi su izgledi i vise ako se ne oglasi Sv. Milos, Sv. Gavrilo il Sv.Mihajlo. — prokleta da si zmijo i azdajo i prokleto sve sto rukom poganom dovatio. — PU

  2. Jos se hvali kako ga gazde zovu k nozi!?
    Ludilo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *