Српски сељаци устали у одбрану истине! Александар Вучић је тежак лажов

0
(0)

Београд – Поводом изјаве премијера Александра Вучића у ТВ емисији „Тешка реч“ на тему пољопривреде, сматрамо да је наша дужност и обавеза зарад истине о стању у пољопривреди да реагујемо на низ неистина које је Премијер изрекао.

Пољопривредници у Р. Србији немају никакву субвенцију на државну земљу коју су добили у закуп, а не 12.000,00 како каже наш Премијер. Све ово зхваљујући његовим мерама консолидације и штедње. Такође, он није ограничио исплату субвенција за приватно пољопривредно земљиште на 20.000ха, него на 20ха по пољопривредном газдинству, што је 1.000 пута мање него што он изјављује.

Зарад знања шире јавности, нас пољопривреднике није организовала никаква политичка странка, па ни Демократска странка, него смо се ми пољопривредници ове земље који хране свој народ сами организовали!

На преговорима у Влади Србије у вези доласка немачке компаније „Тенис“ у Србију, учествовале су четири репрезентативне асоцијације пољопривредника Србије, а не политичке странке. Једине политичке странке које су учествовале су биле владајуће политичке старнке, али са друге стране стола.

Што се тиче доласка „Тениса“ били смо и сада смо против давања државног пољопривредног земљишта странцима. Такође мишљења смо да пољопривредно земљиште не треба давати страним и домаћим Инвеститиорима већ само пољопривредним газдинствима (физичким лицима) јер ће доћи до депопулације села која је основа Закона о пољопривредном земљишту и постојању српског села.

Исто тако, није тачно да се ради о 15.000 ха давања пољопривредног земљишта „Тенису“, како је Влада у медијима саопштила, већ о свом пољопривредном земљишту у власништву државе, јер што не узме „Тенис“ (а узеће 400.000ха) узеће други Инвеститор.

„Тенис“ неће радити кооперацију са домаћим пољопривредницијма, што су изјавили њихови представници на састанку у „Каштелу“ Ечка. Састанку су присуствовали представници пољопривредних асоцијација, Министарка пољопривреде, шеф кабинета премијера А. Вучића – г. Којић, председник Привредне коморе М. Чадеж и остали. „Тенис“ је на том састанку изјавио да не обрађују ниједан хектар земље и нема ниједну своју фарму у Немачкој. Стоку купује од немачких сељака, самим тим их и развија. Овде му се нуди 20.000ха по једној фарми, а има у плану да отвори 24 фарме, па тек онда да прави прерађивачку индустрију.

Имамо много проблема у пољопривреди као највећој извозној привредној грани у Србији и са ценама својих производа и субвенцијама који су најнижи у региону сељаци су на ивици егзистенције!

Што се тиче „ТАЈКУНА И ТАЈКУНЧИЋА“ (како је домаће пољопривреднике назвао А. В. У емисији „Тешка реч“), ако представници власти желе да помогну пољопривреди у Србији нека спрече исте да увозе месо коме истиче рок у ЕУ, а не да их хвале као успешне привреднике. Самим тим, увозом меса домаће сточарство је унакажено, а потрошачи конзумирају месо сумљивог квалитета.

Ми се надамо да је премијер А. В. необавештен и да има веома лоше саветнике у пољопивреди и Министарству пољопривреде, и да нема лошу намеру. Желели бисмо да му кажемо ДА ЈЕ СРБИЈА НАША ЗЕМЉА А НЕ САМО ЊЕГОВА И ДА ЈЕ СЕЉАК УВЕК ДАВАО СВОЈ ЖИВОТ ЗА ЊУ!

Потпис:

СРПСКИ СЕЉАК

Демант подржавају:

Удружење пољопривредника која се налазе на територији: града Зрењанина, општине Стара Пазова, града Вршца и пољопривредници из општине Житиште.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Овај нас ЗАЈЕБАВА! „Моја објашњења стварају конфузију, али није било прикривања података“

4.4 (7) Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је јуче све …

Ксенија Вучић и Жељко Митровић осуђени су због пласирања лажи о малолетном Д.Ђ

4.9 (10) Новинарка Пинка Ксенија Вучић и власник те телевизије Жељко Митровић првостепено су осуђени …

2 Коментара

  1. Сачувај Боже народ од ових усрећитеља.

  2. Pa naravno da i malo dete vidi sta A.V. radi….prica bajke….mlati praznu slamu….a svi u Srbiji najebase a narocito seljak….radi njegovog opstajanja na vlasti….stanje u zemlji nije nikad gore bilo….rasulo svuda….kradje…lopovluk….neznam ima li oci da vidi to…no sve ce to narod pozlatiti….po mom misljenju gori vladar od ovog odavno nije vodio Srbiju…….

    Mirsad Zeba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend