fbpx
Beograd, 23. aprila 2015. - Premijer Aleksandar Vucic (L) i gradonacelnik Beograda Sinisa Mali na otvaranju Samita gradonacelnika. U beogradskom Centru Sava je, pozdravnim govorom gradonacelnika Beograda Sinise Malog, poceo Samit gradonacelnika gradova centralne i jugoistocne Evrope, koji se u prestonici Srbije odrzava u organizaciji Grada Beograda, a u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED). FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Шта се крије иза најновије Вучићеве бајке о инвестиционом пакету за спас Србије?

0
(0)

Задњих десетак дана слушамо председника Вучића и његов рој подгузних мува како свакодневно мантрају бајку о инвестиционом пакету вредном између пет и десет милијарди евра који ће по њима да препороди Србију и њену економију. Као прво Србија тај новац нема. Ни пет ни десет милијарди евра. Новац за тај инвестициони пакет о којем толико брабоњају представници владајућег режима једино може доћи из једног извора. Додатног сувереног задуживања на међунардном тржишту капитала. Зато су пре ове бајке о инвестиционом пакету толико мантрали о ниској каматној стопи који су добили задуживањем Републике Србије на берзи у Лондону где су нас све задужили за додатну милијарду евра. Тај новац који су узели отићи ће наводно на отплату старих и скупих кредита деноминованих у доларима у шта аутор овог текста сумња. Вероваћемо то тек кад видимо извештај и завршни рачун НБС-а о томе.

Приликом тог новог задуживања Републике Србије на Лондонској берзи потражња за српским сувереним дугом била је много већа од понуде јер је наводно ако је веровати напредним лоповима било могуће узети још 6.5 милијарди евра кредита под истим условима. Ту се у тој причи и потражњи инвеститора за српским сувереним дугом налази и кључ Вучићеве бајке о новом инвестиционом циклусу и пакету који ће малтене да вакрсне одавно посрнулу српску економију што је најобичнија и ноторна глупост а ево и зашто.

Вучићев лоповски и велеиздајнички режим који је огрезао у најтеже облике криминала и који је већ више од седам година главни и највећи генератор системске ендемске корупције у земљи сада ће одједанпут да пласира десетак милијарди евра позајмљеног новца у српску економију и тако је васкрсне! Да ли има још које будале у Србији која је у стању да поверује у овакве небулозе? Шта је то спречавало дотичну господу да у протеклих седам година бар помере српску економију са мртве тачке и из стагнације у којој се налази већ деценијама? Где је тај економски програм и план који су Вучић и напредњаци протеклих седам година спроводили у дело? Па нема га. Вучић и његове подгузне муве које су фингирале експрете на положајима министара финансија, економије и привреде нису никада ни имали сопствени економски план већ су доласком на власт наставили да спроводе и следе економску политику Млађана Динкића и пропале Г17+. Сећате се сигурно Млађана Динкића и његове Г17+ странке која је мрачила и облачила пост-петоктобарском Србијом уништивши успут српски банкарски и финансијски сектор и индустрију спроводећи успут криминалну приватизацију у којој је за време њихове владавине без посла остало више од милион радника. Реч је о класичним економским убицама који су растурали српску економију за потребе страних господара успут пунивши сопствене џепове новцем опљачканим од Републике Србије и свих њених грађана. Планове у вези српске економије прави ММФ а тај план у дело спроводе локалне економске убице.

Душан ВУјовић, оснивач Г17+

Вучић је за министра финансија у његовој влади поставио мецену и протежера Млађана Динкића и његове економске политике бившег министра финансија Душана Вујовића иначе једног од оснивача Г17+. Данас на сву срећу министар финансија није Душан Вујовић већ Синиша Мали који је се обогатио пљачкајући државу и народ у после петоктобарском времену приватизујући државну и друштвену имовину. О његовој улози коју је имао у време режима Зорана Ђинђића постоје подебљи полицијски досијеи. А о његовим активностима у време Вучићевог режима сведоче бројни текстови о прању прљавог новца који је извлачен на многобројне офшор рачуне широм света. Синиша Мали један је од главних архитекти пљачке буџета и државних фондова Репблике Србије и то преко читаве глобалне мреже офшор компанија и банковних рачуна.

Сада ће ови горе наведени ликови да васкрсавају српску економију огромним новцем који ће да позајме од међународних лихвара? Да ли ико у земљи зна под којим и каквим условима се Република Србије уопште задужује? Ко доноси и потписује те одлуке о задуживању државе и народа и на основу чега те одлуке доноси?  Чиме се то гарантују огромни зајмови новца који се узима од међународних лихвара?

Оно што је најгоре у тој целој идиотској причи о инвестиционом пакету којом Вучић полако улази у предизборну трку је чињеница да ће тај веома скупи и огромни  новац са међународног тржишта улупати у бетон и ништа више. То је напредњачко схватање инвестиција и улагања. Узми огромне кредите са фиксном каматом и са фиксним временом отплате и са њим прави национални стадион, метро у Београду и пругу ка Прешеву?! Па то ни лудак не би радио! Има ли где студија исплативости изградње националног стадиона? Па зар у задње две фудбалске утакмице нисмо добили десет голова и зар нам задњи фудбалски успех није био пре неких двадесет година? Зашто се не уложи у ВК Партизан који је расадник ватерполо талената у спорту у којем смо светски, европски и олимпијски шампиони? Кога бре још у Србији осим лоповске банде окупљене око полуприватизованих фудбалских клубова уопште занима тај јебени фудбал? Па зар у Београду са стадионима Црвене Звезде и Партизана немамо преко 70.000 места за навијаче?! Колики је па тај просек броја навијача на фудбалским утакмицама прве лиге?

И зашто метро од 4.5 милијарди евра у Београду? Данашња напредна лоповска власт у Београду није за седам година била у стању да очисти и уреди кишну канализацију тако да је прва већа олуја и невреме у граду показало да Београдом владају неспособни идиоти који у њиховим каријерама немају апсолутно ничиме да се подиче осим пљачке буџета и Београђана. Прошле сте године реновирали Ваљевску улицу у Београду коју је ова задња киша потпуно збрисала и оставила огроман кратер иза ње! Па зар у Србији поред огромног егзодуса народа који бежи од беде и немаштине не постоји ништа паметније у шта се може инвестирати 4.5 милијарди евра? Београду је баш сада потребан метро од 4.5 милијарди евра? Па ви напредни дебили нисте у стању да организујете нормалан и поуздан аутобуски и трамвајски саобраћај у граду!

Најсмешније је слушати Вучића и Малог како брабоњају о инвестицијама у српске железнице и завршавању железничке мреже у Србији. Па зар ваше Министарство за саобраћај пре неку годину не угаси скоро 800 км пруге у Србији? И сада би да градите пругу према Прешеву?! Који ће нам к пруга ка Прешеву? Где је економска оправданост и исплативост те сумануте инвестиције како је зовете?

Чињеница је да Вучић и његове подгузне муве немају чак ни једну једину просту идеју како би покренули прави економски опоравак српске економије већ приче и бајке о инвестиционим пакетима користе како би покрили још једну огромну крађу и пљачку Републике Србије и свих њених грађана јер ће огроман део новца који буде позајмљен на међународном тржишту капитала завршити у џеповима и на страним офшор рачунима напредних лопова попут Синише Малог и Александра Вучића. Уталиће се на самом задуживању па онда на расподели мрвица које преостану а које ће добијати бандити блиски режиму који ће зафушерисати све пројекте као што су фушерисали и све друге до сада.

Ти огромни кредити које Вучић, Мали и остатак напредне лоповске банде намеравају да узму доспеваће за наплату тек за десетак, двадесет година а они ће дотле бити далеко изван Србије. Боли њих за Србијом и српском економијом као што их је болело и до сада. Напредна лоповска банда спрема још једну огромну пљачку српског буџета јер су свесни да се време њихове владавине ближи крају. Да ли ће они у томе успети само зависи од нас и никог другог.

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бранко Павловић: Комерцијална банка је у ствари продата за нула динара, Словенци ће добити банку за џабе

4.9 (15) Још има простора да изузетно штетан потез по Србију какав је продаја Комерцијалне …

Вучић и напредне економске убице предали Словенцима Комерцијалну банку за само 387 милиона евра!

0 (0) У Министарству финансија Србије у Београду данас је потписан уговор о продаји Комерцијалне …

4 Коментара

 1. Za ovaj tekst treba 10 zvezdica.

 2. Милинко Милинчић, наравно као и обично текст је изузетан.
  А што се тиче приче о васкрсу српске привреде, она ће бити као и друге приче Александра Вућчића….

 3. Ja nikad muratu nisam verovao ni reč. On je oduvek delovao lažljivo, imao lice, izraz i gestikulaciju lažova, foliranta, prevaranta.
  Kad je tek došao na vlast pokušao sam malo da ga saslušam. Slabo mi je išlo pa sam ubrzo odustao.
  Ponešto čujem ukratko prepričano i to mi je više nego dovoljno da se ispovraćam. Ponekad naletim na neko njegovo prenemaganje, pa brže-bolje, bež na drugu stranu.
  To je baraba, prevarant, kriminalac, lopuža kakvu zemlja nije rodila. Uz to je psihopata koji mrzi Srbe iz dna duše. S tim treba računati kod ovakvih najava.
  Verovatno su dobili zadatak da potpuno unište Srbiju i onesposobe je za bilo kakav otpor svetskim lopužama. Kredite koje podignu on i njegovi podele izmedju sebe ili stuku u najbesmislenije projekte (fontana, žičara, jarbol, metro na kukovo leto, itd.). Spoje lepo i korisno. Korisno im je to što opljačkaju milione evra, a lepo im je što će nas dodatno ojaditi.
  Zato murata ne slušajte, braćo i sestre, nego mislite samo i isključivo o tome kako da ga se rešimo. To jedino ima smisla.

 4. Овај идиот опет трабуња о инвестицијама, а ради подизања рејтинга изиграва баба серу и обилази септичке јаме по Борчи. Септичке јаме и јесу његов ниво. Даће Бог па ће их он ручно, по казни и чистити.
  Спрдња од природе, од човека, од правника, од председника.
  ФУЈ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *