Старлете у Министарству спољних послова су заменили мамини и татини синови!

0
(0)

Тројица високих функционера Социјалистичке партије Србије – Ивица Тончев, Вељко Одаловић и Драган Симовић, удомила су своју децу у Министарству спољних послова.

За отприлике две године, чак тројица високих функционера ове странке удомила су своје наследнике у једну од некада најпрестижнијих институција. Најпре је генерални секретар МСП Одаловић на Дипломатску академију, за коју је лично задужен, примио свог сина Угљешу. Годину дана касније, у следећој генерацији, полазнице Академије постале су ћерке државног секретара МСП Ивице Тончева, Марија Тончев и наследница некадашњег Дачићевог саветника, бизнисмена Драгана Симовића, Драгана. Као шлаг на торту, ових дана је дошла информација да је Марија Тончев на конкурсу МСП од 213 пријављених запослена међу 10 приправника.

Одаловић (на слици изнад) је својевремено у правилник унео да кандидате за Дипломатску академију поред државних институција у којима раде могу предлагати и јавна предузећа?! И гле чуда, једно такво ЈП предложило је Угљешу Одаловића, његовог сина. А млађи Одаловић је запослен у “Србијагасу”, на чијем је челу татин страначки колега Душан Бајатовић. Какве везе има дипломатија са “менаџментом у спорту на неком приватном факултету”, што је по тврдњама Одаловића његов син завршио, није најјасније.

И уколико су наследници Тончева и Одаловића заиста квалитетни млади људи који заслужују да буду полазници Дипломатске академије или запослени у МСП, онда се поставља питање зашто се очеви нису жртвовали и повукли са функција, избегавајући тако да направе мрљу у будућим дипломатским каријерама своје деце.

Тончев: Моја ћерка прошла тестове

Тончев каже да није запослио ћерку преко везе.

– Моја ћерка по свом образовању је сигурно један од најквалитетнијих кандидата који је конкурисао у последње време за рад у Министарству спољних послова. Она није запослена мимо процедуре, већ је прошла све кругове тестирања са изврсним резултатима и као таква се запослила у складу са законом. Искрено, да сам се ја питао о њеном запослењу, она би сада радила у Аустрији, а с њеним квалификацијама могла би да бира и радно место и плату. Она је сама изабрала свој животни позив јер воли дипломатију, тако да се запослила као приправник у МСП-у за 50.000 динара. По питању оставке на место државног секретара не видим разлога да то урадим. Ово није случај непотизма – каже Тончев.

Бли.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Mинистарство просвете припрема школе за укључење миграната у наставу!?

4.6 (11) Министарство просвете је почетком септембра упутило допис свим школама у Србији и тражило …

Дужничка омча за Србију, 12.6 милијарди $ годишње плаћамо само камате на постојеће дугове!

5 (3) Мучно је више слушати режимску демагогију и лажи о томе како ће Србија …

3 Коментара

  1. Gde mi stadosmo vi produzite. Znaci ovo je nova plejada za nastavak kontinuiteta unistavanja Srbije. Iveri ne padaju daleko od svoje klade, narodna kaze. A sta je sa sinom prvog vojnika srpske vojske?
    U Srbiji nikad dosada nije bilo krupnijieg vremena niti sitnijih Srba.

  2. Kriminalna banda i neradi nista drugo …

  3. Дете паметно на тату. Кад падне жвалави са власти проверити све дипломе запослених у државној управи ито на свим нивоима као и у јавним предузећима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend