Статус Косова и Метохије решен је Резолуцијом 1244

0
(0)

Статус Републике Српске је РЕШЕН Дејтонским споразумом. Нико није задовољан ни једним ни другим решењем, али су СВИ прихватили.

Ко год агресивно доводи у питање ова два решења у ствари ДЕСТАБИЛИЗУЈЕ регион и изазива ХАОС.

По Резолуцији 1244, Косово и Метохија је саставни део Србије који је под протекторатом УН. То значи да има онакву аутономију и самоуправу какву му Савет безбедности ДОЗВОЛИ. Савет безбедности је Приштини ДОЗВОЛИО аутономију и самоуправу какву има данас.

Приштина сматра да је независна држава, иако су протекторат и волела би да добије међународно признату државу, да уђе у УН и да нема протектората.
Србија сматра да је КиМ аутономна покрајина у Србији и волела би да нема протектората.

Ништа не може помирити ова сматрања.

Пошто не можемо да се договоримо, онда нам ваља живети онако како је већ договорио уместо нас Савет безбедности УН кроз Резолуцију 1244:

КиМ је саставни део Србије који је под протекторатом УН и који има аутономију и самоуправу какву му је дозволио Савет безбедности УН.

Уместо најављене маркетиншке представе о КиМ у парламенту чији садржај још нико не зна, у најдубљем интересу Републике Србије је да донесе Закон о Косову и Метохији и њиме реши животне проблеме грађана Србије на КиМ.

Закон о Косову и Метохији који је предложио ДЈБ представља испуњење Уставне обавезе из 2006.г. да се такав закон донесе и представља пресек између Устава и Резолуције 1244. КиМ подводи под уставно-правни поредак Републике Србије и Устав поново важи на целој територији Србије.

Ко год агресивно покушава да промени стање на терену, говори о експлозивној ситуацији, напада Резолуцију 1244, у ствари ДЕСТАБЛИЗУЈЕ регион, КРЕИРА несигурност и панику и ИЗАЗИВА сукоб.

Глобалисти запада, ЕУ, Немачка, Меркелова, Макрон, својом политиком ДЕСТАБИЛИЗУЈУ Балкан.

На срећу Балкана, глобалисти губе подршу у западном свету. Запад је подељен између глобалиста и суверениста. Суверенисти су у порасту. Србија треба да буде на таласу суверениста који махом разумеју колику штету су глобалисти направили на Косову и Метохији.

Још само да убедимо нашу власт да окрене леђа банкарском глобализму, да се одрекну колонијалног статуса који их одржава на власти и да се Србија прикључи таласу суверенизма. Или то или да скинемо послушнике и променимо власт која већ готово 30 година убија Србију.

Саша Радуловић

председник Програмског савета ДЈБ и народни посланик

достајебило.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Исламска држава преузела одговорност за терористички напад у Бечу

5 (3) Исламска држава (ИД) преузела је одговорност за терористички напад у Бечу у којем …

ИДЕНТИФИКОВАНО 12 ОСУМЊИЧЕНИХ за терористички напад у Бечу: Албанци са Косова, Чечени…

5 (7) Истражиоци терористичког напада у Бечу идентификовали су уз једног убијеног нападача још 12 …

7 Коментара

 1. ПерунГромовник

  1244…толико им мајке јебем у уста жвалава….

 2. Ma, nosite se u znate gde sa tom rezolucijom, bre!
  Teritorija Srbije regulisana je njenim USTAVOM!
  KAKVA REZOLUCIJA, KAKVA UN, KAKVI BAKRACI!

 3. Ptpuno se slazem sa stavpm DJB, ali to je ostvarivo, tek kada skinemo ove petokolonase sa vlasti, a to, kako mi se cini, bez narodne revolucije,nece bitti moguce !?!

 4. O čemu ovaj čovek priča? Kako je sročena ova njegova izjava? Kakav je to trenutni status KiM-a koji treba sačuvati? Kako je moguće sačuvati status sa stranim trupama i stotinama hiljada raseljenih lica? Kakav status je odredio SB UN, i kojim dokumentom, budući da rezolucijom 1244 status nije definisan, nego je ostavljeno da se to naknadno utvrdi? Jedini okvirni status koji je izričito definisan rezolucijom 1244 jeste da je Kosmet sastavni deo tadašnje Jugoslavije, kasnije Srbije, jer je Srbija pravni sledbenik Jugoslavije. Ako je sastavni deo Srbije, šta Savet bezbednosti ima sa njegovim statusom? Kakva je to naopaka logika? Šta se sprema? Da li zapad planira da izboksuje neku novu rezoluciju ili nešto kao aneks rezoluciji 1244 kojim bi se izdiktiralo neko šašavo rešenje, neka autonomija KiM-a koja bi toliko ometala našu svakodnevicu i razvoj, da bismo sami poželeli da ga se oslobodimo? (I što su uopšte toliko zapeli za taj komadić zemlje, za ime sveta? Kao da im od njega zavisi opstanak? Za Sibir mi je jasno, ali za KiM nije niti će mi ikad biti.)

  Ovog čoveka ja ne razumem. Pošto ja nisam mnogo glup, to znači da on nešto petlja. Šta, videćemo uskoro, ofiraće se i on kao i svi ostali.

 5. Posebno me iritira činjenica da Radulović polazi od toga da su „smatranje“ šiptara i „smatranje“ Srba nepomirljivi, što će reći da na njih gleda kao na ravnopravne aktere u kosovskometohijskoj krizi.

  A pravnih, političkih i svih ostalih razlika izmedju njih ima na desetine. Prva je npr. što su šiptari manjina, i to prava manjina, na našem prostoru. Po medjunarodnom pravu i praksi zna se šta manjinama pripada, svakako ne država, nezavisnost, pa čak ni prevelika autonomija. Druga je što su oni manjina koja se ogrešila o državu Srbiju, pokušala i pokušava da otcepi deo teritorije, ubijala i ubija srpsko stanovništvo, uništavala i uništava srpske kulturne i istorijske spomenike, vredja, omalovažava i na svaki način ugrožava srpske civile na KiM-u. Treća je što su oni tokom ovih dvadesetak godina pokazali da nemaju pojma kako država treba da izgleda, što su od KiM-a napravili brlog u kom cvetaju svi oblici kriminala i gadosti. I tako dalje i tako dalje.
  Kako i pored svega toga za Radulovića „smatranje“ šiptara i „smatranje“ Srba može da se dovede u istu ravan? Čak i onaj ko se trudi da bude maksimalno objektivan to ne bi mogao. Mogao bi samo borac za šiptarske interese ili neko ko uopšte nije razmišljao o onom što će reći, nego je preneo par floskula iz američke štampe. Ne vodi se tako politika.

 6. Strane trupe i baza treba da nestanu a spor ce Srbija da resi a to i samo ime govori.Albance u albaniju jer postoje dve drzave.Ako se nekad ujedine mozda ce biti drugacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend