Стигла струја у Мајданпек, Бољевац у мраку

Стигла струја у Мајданпек, Бољевац у мраку

0
(0)

Струја је вечерас стигла у један део Мајданпека, а директор ЕМС-а Никола Петровић најавио је да ће, постепено, и други делови града поново имати електричну енергију.
„Обезбедили смо напајање са две стране, тако да у случају да једна страна направи проблем – имаћемо напајање са друге стране“, рекао је Петровић новинарима.

Он се захвалио грађанима Мајданпека који су били веома стрпљиви и свим људима у Електромрежама Србије који су „надљудским напорима“, помогли да се струја врати у Мајданпек.

„Ми смо урадили све што је у нашој моћи“, рекао је Петровић.

Председник општине Мајданпек Дејан Вагнер објаснио је у изјави Тањугу да је струја вечерас стигла у доњи део Мајданпека, те да се очекује да ће је добити и горњи део града.

„Надамо се да ћемо бити срећнији него синоћ“, рекао је Вагнер, објашњавајући да је струја до Мајданпека стигла кроз два далековода, до главне трафостанице, што гараннтује већу сигурности и стабилност него синоћ.

У делу Мајданпека се упалило улично осветљење, а струја постепено стиже и у домаћинства.

ЕМС: СТРУЈА ПОНОВО СТИГЛА

Екипе Електромреже Србије успеле су да премосте кварове који су у ноћи између среде и четвртка проузроковали поновни нестанак струје, тако да је снабдевање електричном енергијом у Мајданпеку и околини сада нормализовано, саопштено је из овог јавног предузећа.

Неприступачан терен и лоши временски услови знатно су отежали и успорили отклањање последица хаварија.

Чланови далеководних екипа ЈП ЕМС су претходних дана у готово неиздрживим условима постизали немогуће, не обазирући се на опасности и хладноћу, и стављајући интерсе грађана изнад бриге за сопствену безбедност, наведенео је у саопштењу.

Екипе су и даље на терену, и биће тамо док функционисање електроенергетског система у источној Србији не буде потпуно нормализовано.

Извршни директор ЕМС-а Илија Цвејић рекао је за РТС да напајање Мајданпека струјом иде из два правца – Петровца и Бора, тако да је ситуација много сигурнија те да верује да више „неће бити потребе за свећама“ ни у Мајданпеку, ни у Доњем Милановцу.
Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић оценио је да је требало да буде уведена ванредна ситуација, јер се слична катастрофа догоди једном у сто година.

Мајданпек је био без струје четири дана, а након што ју је синоћ на кратко добио, електрична енергија је поново нестала због квара на преносној мрежи.

Грађани су од понедељка у 17 сати били без струје, воде и грејања због квара на далеководима који су настали услед ледене кише и олујног ветра.

ДОБРА СНАБДЕВЕНОСТ ОСНОВНИМ НАМИРНИЦАМА

Контролом тржишне инспекције утврђено је да су малопродајни објекти у Мајданпеку снабдевени довољном количином основних животних намирница, рекао је Јовица Брзуловић, начелник тржишне инспекције у Бору.

Након контроле у свим малопродајним објектима који продају прехрамбене производе у Мајданпеку и Доњем Милановцу, тржишна инспекција је утврдила да нема никаквих неправилности у њиховом раду.

То значи, објаснио је Брзуловић, да је снабдевеност редовна, нема подизања цена основних животних намирница, нити има случајева прикривања ове врсте робе.

Тиме су, истичу у инспекцији, демантоване јучерашње спекулације у појединим медијима да осим што немају струју и грејање, мештанима Мајданпека се не доставља ни довољна количина хлеба. „Напротив, поједини објекти су баш због новонастале ситуације повећали количине хлеба које пуштају у продају“, рекао је Брзуловић.

БОЉЕВАЦ У МРАКУ

Бољевац и околна села вечерас су остали без струје због квара на два далековода, рекли су Танјугу дежурни диспечари у електродистрибуцијама у Бору и Зајечару.

Дежурни диспечар у Електродистрибуцији Бор Љубиша Стаменковић навео је да се још тражи квар на далеководима и да су екипе на терену.

У изјави Танјугу, дежурни диспечар у зајечарцкој електродистрибуцији, навео је да су два далековода у прекиду, те да су екипе на терену.

До квара на далеководу дошло је због великих количина леда на проводницима.

 

Новости Онлине / Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Још већи рачуни за струју јер народ напредним лоповима и страним мештарима треба да плати ветрењаче и минихе

Још већи рачуни за струју јер народ напредним лоповима и страним мештарима треба да плати ветрењаче и минихе

5 (8) Влада Србије донела је уредбу о увећању посебне накнаде за подстицај повлашћених произвођача …

"Блажени изгнани правде ради, јер је њихово Царство Небеско ", Дан 19.12.2020 Обреновац, Београд

„Блажени изгнани правде ради, јер је њихово Царство Небеско „, Дан 19.12.2020 Обреновац, Београд

5 (2) Болесни и полуслепи дека прославља славу на свећи, јер му је држава искључила …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend