СТИЖУ ПОРЕСКА РЕШЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: У току уручење решења за уплату доприноса за обавезно социјално осигурање

СТИЖУ ПОРЕСКА РЕШЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: У току уручење решења за уплату доприноса за обавезно социјално осигурање

ПОРЕСКА управа Републике Србије обавештава да је у току уручење решења за уплату доприноса за обавезно социјално осигурање пољопривредника за 2020. годину, за осигуранике којима се обавеза утврђује решењем пореског органа.

Уручење решења врши се сходно члану 36. Закона о пореском поступку и пореској администрацији. Решење се сматра достављеним по истеку рока од 15 дана од дана предаје решења пошти а на решењу је назначен датум предаје пошти.

Месечна основица доприноса за обавезно социјално осигурање за осигуранике пољопривреднике у износу 25.801,00 динара као и годишња основица доприноса за обавезно социјално осигурање за осигуранике пољопривреднике у износу од 309.612,00 динара, утврђене су на основу члана 27. став 3. и члана 38. Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и износа најниже месечне основице доприноса за обавезно социјално осигурање за осигуранике пољопривреднике.

Стопа доприноса за обавезно пензијско и инвалидско осигурање прописана је чланом 44. Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и износи 25,5%.

Стопа доприноса за обавезно здравствено осигурање прописана је чланом 44. Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и износи 10,3%.

Годишњи износ доприноса за обавезно социјално осигурање за 2020. годину обвезник плаћа у једнаким тромесечним ратама у року од 45 дана од дана почетка тромесечја (15.02, 15.05, 15.08, и 15.11.2020. године), на прописане рачуне који су назначени у решењу, са позивом на број у чијој је структури БОП (бројодобрењазаплаћање).

Привремене тромесечне аконтације у 2021. години, почев од прве која доспева 15.02.2021. године, уплаћују се са позивом на број одобрења у чијој је структури БОП опредељен за уплату обавеза за 2021. годину и који је приказан у самом решењу.

Потребно је да порески обвезници приликом уплата пореских обавеза за 2020. годину, односно 2021. годину, поступају у складу са наведеним упутствима како би уплате биле исправно прокњижене.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Све више конопље на српским њивама: Зарада три пута већа од кукуруза

Све више конопље на српским њивама: Зарада три пута већа од кукуруза

Индустријска конопља није нова култура на нашем поднебљу и може се рећи да је неправедно …

Протест пољопривредних произвођача „Стиг“ 28. јуна због ниске цене пшенице

Протест пољопривредних произвођача „Стиг“ 28. јуна због ниске цене пшенице

Удружење пољопривредних произвођача „Стиг“ из Пожаревца саопштило је данас да ће протестовати у петак 28. …

Један коментар

  1. Јер они мисле на допринос за чекање месецима на специјалисту, за лекове које осигураници опет плсћају из свог џепа, на непризнавање издавања слушних апарата са лажираном аудио карактеристиком да би се осигураник одбио, на неопремљене болнице, на вишемесечно чекање на апарате, на нељубазност лекара, на 15-минутно време по пацијенту за преглед и комплетну обзервацију и рад лекара опште праксе,…
    Олоши.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *