Стижу руски авиони и још спасилаца, у Сремској Митровици почела евакуација

Стижу руски авиони и још спасилаца, у Сремској Митровици почела евакуација

0
(0)

Без струје је 13 општина, око 88.000 домаћинстава. Поплавама је угрожено 1.475 објеката, а поплављено је 1.560. До сада је евакуисано 15.200 људи, спасавање грађана и током ноћи. Сава у Шапцу достигла 630 цм, 10.000 добровољаца брани град

Вођа руске спасилачке екипе коју су руске власти послале у Србију да помогне у борби са поплавама рекао је да ће се група руских спасилаца у нашој земљи ускоро увећати и да није искључено да ће авиони стићи већ данас, преноси Итар-Тасс.

Руска агенција наводи и речи Едуарда Чижикова, експерта руског Министарства за ванредне ситуације, који је данас изјавио да су руски спасиоци евакуисали више од 500 људи у Србији, погођеној најгорим поплавама у протеклих 120 година.

Чижиков је казао да је ситуација у Обреновцу, где руски спасилачки тим сада оперише, прилично тешка, да је ниво воде и даље висок, а људи се пењу на кровове како би спасли своје животе.

Према његовим речима, спасиоци ваздухопловног тима „Центроспас“ и центра за специјалне спасилачке операције посебног ризика „Лидер“, који су најпре оперисали у центру Обреновца, сада делују на ободима града где стижу људи који се евакуишу на безбедна места.

У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ПРЕВЕНТИВНА ЕВАКУАЦИЈА

Општински штаб за ванредне ситуације у Сремској Митровици донео је данас одлуку о проглашењу превентивне евакуације становништва из појединих улица и оближњем местуЛаћарак. Седици штаба одржаној у 14 часова, прусуствовали су и председница Скупштине Србије Маја Гојковић и министар одбране Братислав Гашић. Гашић је рекао да је на лицу места и механизација јавних предузећа „Србијаводе“ и „Војводинаводе“ и инжењерије ВС.

Председник Општинског штаба Бранислав Недимовић рекао је да ће евентуално касније бити донета одлука и о превентивној евакуацију у месту Мартинци.

Новости онлине/Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Западна Морава однела 100 метара гасовода, екипе на терену

Западна Морава однела 100 метара гасовода, екипе на терену

0 (0) ЧАЧАК – Западна Морава однела је јутрос око 4.15 часова 100 метара гасовода …

Србија: У 20 градова и општина ВАНРЕДНА ситуација због поплава

Србија: У 20 градова и општина ВАНРЕДНА ситуација због поплава

5 (2) У 20 градова и општина у Србији проглашена је ванредна ситуација због поплава …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend