Стратешки важно да Србија преко Албаније изађе на море? Онда кокаин камионима из албанских лука да пребацујете у Србију!

Стратешки важно да Србија преко Албаније изађе на море? Онда кокаин камионима из албанских лука да пребацујете у Србију!

0
(0)

Београд — Све смо припремили за нови инвестициони циклус који се очекује по завршетку радова на коридорима 10 и 11, а подразумева почетак радова на новим аутопутевима.

„Ми смо све припремили за нови инвестициони циклус. Дакле, кад кажем почиње нови инвестициони циклус то значи да следеће године поцињу радови. Говоримо о новим аутопутевима, Ниш-Мердере-Приштина“, рекла је министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

Истакла је да је врло важно да Србија буде премрежена аутопутевима и нагласила да је стратешки веома важан излазак Србије на луку и море кроз Албанију путем Ниш-Мердере-Приштина који ће почети да се гради следеће године.

„Ми већ сада у буџету имамо гаранцију за 200 милиона евра за тај пут. Ниш-Плочник је прва деоница на којој ће се радити, па онда идемо даље“, казала је министарка.

Нагласила је да ће идуће године почети радови на Моравском коридору за који је истакла да је најважнији поред коридора 10 зато што повезује коридоре 10 и 11.

„Кад погледате Србију и карту Југоисточне Европе, Србија је на незаобилазном месту. Сада је важно да сви могући инфраструктурни пројекти у железници и путевима иду преко нас“, нагласила је.

„Такође је важно да аутопутем на којем радимо и зовемо га коридор 11 изађемо на луку Бар, али је исто тако важна рехабилитација пруге Београд-Бар. Ми ћемо то наставити. Прошле године смо завршили 77 километара, остало нам је још 200 и надам се да ћемо следеће године имати договоре и око тога“, рекла је Михајловић.

Како је истакла министарка, Србија је данас земља која практично сваке године завршава десетине километара аутопутева и практично најбржа транзитна рута север-југ-исток-запад.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

KОН ПОНОВО БРИЉИРА: Власта Велисављевић се заштитио вакцином, али је ипак умро од Kороне…

KОН ПОНОВО БРИЉИРА: Власта Велисављевић се заштитио вакцином, али је ипак умро од Kороне…

5 (3) Глумац Власта Велисављевић недавно је преминуо у 95. години живота од последица корона …

„УСРЕЋИТЕЉКА” ЧОМИЋ

„УСРЕЋИТЕЉКА” ЧОМИЋ

5 (9) Гордана Чомић мисли да је циљ државе да учини своје грађане срећним или …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend