Став

Суноврат лекарске етике у Србији – Quo vadis Татјана?

Готово да се сви можемо сложити са ставом, да је с појавом KОВИД-19 пандемије свет погођен здравственом и социјалном несрећом. Ова пандемија је резултат неког природног феномена или пак једне цивилизацијске диверзије која потиче из неких центара моћи – политичких, економских или пак милитаристичких. У овом тексту се неће говорити о томе, већ ће бити речи о срамним чињењима и ставовима неких српских лекара – попут директорке Kовид клинике у Батајници др. Татјане Аџић Вукићевић, који урушавају етичке норме и Хипократову заклетву.

Вакцинисани и невакцинисани имају исти циљ – очување живота

KОВИД-19 је напао људе на свим географским дужинама и ширинама. И вакцинисани и невакцинисани људи су суочени са истим егзистенцијалним питањем – како сачувати живот пред пандемијом KОВИД-19? То је универзално људско питање које би требало пре свега да спаја људе а не да их раздваја као што је то данас случај.

После скоро две године од почетка пандемије, због изазваних подела на вакцинисане и невакцинисане, човечанство се налази у критичној тачки из које прети да крене у хаотичан процес урушавања цивилизације и њених тековина – пре свега људских права и слобода. Још увек не постоји концензус стручњака како да се обузда ова пандемија – да ли само уз помоћ експерименталних и недовољно испитаних (и потенцијално опасних) вакцина или масовном превентивом и јачањем имунитета људи, или комбиновати оба приступа? Ситуација је конфузна, поготово после сазнања да су аргументи за вакцинацију прилично девалвирани и пољуљани у пракси. Јер, утврђено је, да вакцина штити само 5-6 месеци и да се треба изнова и изнова ревакцинисати, вакцинисани се заражавају у сличном проценту као и неваксинисани, вакцина доноси пратеће последице – стварање тромбова што узрокује шлогове и инфаркте, слабљење имунитета на друге вирусе и бактерије. Многи вакцино-скептици страхују од још погубнијих дугорочних последица. Чак и врхунски научници и неки Нобеловски лауреати упозоравају на могуће епидемије рака и других болести код вакцинисаних? С друге стране у несрећним државама корумпирана политичка олигархија и њихови лекари-пропагндисти, из жеље да пандемију искористе за очување и јачање свог политичког (и властодржачког) положаја врше психички терор над народом ширећи страх и дефетизам, износећи „црне податке“ о великом проценту оболелих а невакцинисаних и њихово умирање у великим мукама.

У Србији је све политизовано па и пандемија KОВИД-19

Једна од несрећних светских држава је и Србија, која се због евидентне неспособности политичких и здравствених институција у решавању економских, демографских и здравствених проблема налази у очајној ситуацији. Тако је данас по смртности од KОВИД-19 (и других болести) Србија међу првима у Европи. За последњих месец дана у Србији од KОВИД-19 умире седам пута више људи него у Немачкој. Упоређујући званичне немачке и српске изворе, за последњих неколико недеља (месец дана) просечно је умирао један Немац дневно (на милион становника) а у Србији је умирало, по Лончаревим лажираним подацима, (7-9) људи – што ће рећи 7-9 пута више него у Немачкој. Ако би узели у обзир Лончаров фактор-лажирања броја умрли за 3-5 пута – по изјавама др Kона и др. Радовановића за толико пута власт умањује стваран број умрлих, тада би број умрлих(на милион људи) у Србији за месец дана био 20-45 пута већи него у Немачкој. И то се дешава у Србији која је по СНС-у већ трипут победила корону. Сваки министар здравља у Јапану би се после овако лоших резултата „харакирио“. Приметимо, да се ова огромна смртност дешава упркос чињеници да је Србија набавила прекомерно велики број (скупих) респиратора и експерименталних вакцина. Ово наводи на питања. Да ли можда српско здравство лоше лечи народ од KОВИД-19? Да ли користи лоше протоколе лечења и прекомерно користи респираторе у Kовид болницама?

У тако драматичној ситуацији Вучићев СНС режим се, уместо да за спас државе позове и укључи најспособније људе из матице и дијаспоре, опредељује за верне и углавном неспособне СНС партијске кадрове. У случају KОВИД-19 најбучнији кадрови фанатизовано бране ковид-агенду и политику режима, притом занемарујући струку и лекарску етику. Перјанице су пре свих министар здравља Лончар – који свакодневно прети невакцинисанима разним мерама принуде, затим др. Татјана Аџић Вукићевић – која кињи полукоматозне пацијенте. Исто тако, не сме да се заборави ни застрашујућа и онеспокојавајућа изјава ударне СНС лекарске песнице др. Градимира Драгутиновића – дату после прошлогодишњих демонстрација, када је српска младост брутално пребијана од стране обесне полиције, жандармерије и Вучићеве фаланге под воћством Вељка Беливука: „Нека демостранте лечи њихова мама, ја нећу!“.

Сличан је случај са економијом и демографијом. Упркос пропаганди о српском економском „тигру“, у Србији је потрошачка корпа (у односу на средњу плату) најскупља у Европи. Она је чак за 30% скупља него у 2011. када је на власти био такође неспособни и корумпирани Тадићев режим. Спољни дуг је ће следеће две години достићи око 50 милијарди евра (а не тридесет како режим тврди) а БДП данас је реално испод 30 милијарди евра (а не преко 50 како тврди режим), наравно ако би се установио реалан курс евра и динара – 200 динара за један евро.

Поразни су и демографски подаци. јер СНС режим руинирао Србију. Наиме, природни прираштај је 2011. био негативан за 32 000 људи (више умрлих него рођених) а у 2020. чак за 44 000, што је скоро 40% већи него у време претходне (лоше) власти. А негативни миграциони прираштај (више људи напустило земљу него што је дошло) је у 2019. трипут већи него 2011.

Дух Менгелеа лебди над Србијом?

Свакодневне егзистенцијалне претње се упућују невакцинисанима – нарочито из Kовид болнице у Батајници. Овај психички терор над народом изазива страхове код људи, који их подсећају на давна грозна времена нацизма. Тада је почетна вербална наци-пропаганда временом прерастала у најбруталнија мучења и убијања људи. Опасна KОВИД-19 селекција и таргетирање невакцинисаних људи у Србији подсећа на време Селекције (Селектион ) људи у време наци-режима у Немачкој. Фанатични следбеник Селекције је био немачки лекар-злочинац Јозеф Менгеле, лекар-управник злогласног логора Аушвиц и заговорник наци-расне хигијене. Селекција се састојала у томе да су у логору издвајани радно неспособни и хендикепирани људи, који су потом третирани на најгрозније начине. Били су угушени у гасним коморама, или подвргнути морбидним медицинским експериментима – стерилисање, заражавање разним вирусима и бактеријама, изазивање низа болести са тешким последицама, заражавању деце и потом лечењу. Иначе Менгеле је био одличан студент и пожртвован лекар пре рата а због својих недела у току рата Менгеле је постао велики злочинац. Правда га ипак није стигла, јер је из Немачке побегао 1945. и легално живео у Аргентини, Парагвају и Бразилу до смрти (1979).

Пандемија KОВИД-19 као да је отворила кутију зла у Србији у којој се сада одвија велика психичка репресија над невакцинисаним људима. То чине удруженим снагама СНС политичари и њихови сервилни лекарски кадрови. Они изазвају погубну поделу људи на вакцинисане и невакцинисане, што може довести до тешких сукобљавања у друштву.

Да ли то зао дух Менгелеа лебди данас над Србијом? Ево, неколико примера ширења злог духа подела и селекције невакцинисаних а који долази из СНС Kовид болнице у Батајници на челу с контраверзном директорком др. Татјана Аџић Вукићевић (др.Татјана у даљњем).

Зао дух у лекарској етици др. Татјане

За директорку др. Татјану кажу да је била одличан студент и да је веома пожртвован лекар. Али, као СНС кадар на важној функцији она се истиче агресивним, чак и некрофилним, иступима фанатично бранећи СНС KОВИД-19 агенду – која хистерично тврди да су за све што је лоше криви невакцинисани, чак и деца. Ова свесно дифамира невакцинисане, упркос чињеници да се и вакцинисани заражавају и умиру од KОВИД-19 – скоро као и невакцинисани.

Јавност се већ уверила, да је њена Kовид клиника склона манипулацијама медицинским и статистичким подацима који говоре о броју оболелих вакцинисаних и невакцинисаних – лажно се приказује да се само невакцинисани заражавају, мада је однос вакцинисаних-невакцинисаних око 50:50 %. СНС пропагандна лекарска машинерија, с перјаницом др. Татјаном, кидише сада и на српску децу (нетачно) тврдећи да се деца заражавају у великом броју, да масовно преносе заразу и да их због тога треба хитно вакцинисати – с на брзину склепаним и непровереним вакцинама. Она свакодневно износи морбидне податке (с детаљима) о умирању деце, трудница у других пацијената на њеној клиници. То чини с јасном намером да изазове панику и дефетизам у народу, и да га натера да се масовно вакцинише. У тој политичкој и идеолошкој остраћености др. Татјана потпуно заборавља на лекарску етику, која не трпи застрашивање људи. Ево неких еклатантних примера суноврата лекарске етике др. Татјане.

1. Позната је њена морбидна изјава пред отварање Kовид болнице 04.12. 2020: „После 17 сати треба да стигну први пацијенти у нашу болницу. Са великом жељом и нестрпљењем их чекамо.“ Ова цинична рефлексија наговештава мрачни свет у њеној психи. Kренимо даље.

2. Њена клиника је позната по манипулацијама статистичких података, посебно оних о броју болесних и умрлих невакцинисаних и вакцинисаних пацијената. Тако је недавно испливао доказ да се у тој болници умрли вакцинисани пацијенти приказују као невакцинисани – видети хттпс://србин.инфо/друство/доказ-ревакцинисан-преминуо-у-батајници-у-отпусној-листи-писе-невакцинисан-фото/. Значи, да др. Татјана не преза чак ни од фалсификовања чињеница, само да би подржала режимску KОВИД-19 агенду – о искључивој кривици невакцинисаних (и деце) за лоше стање.

3. Суноврата лекарске етике др. Татјане је и њена недавна морбидно-некрофилска изјава – „да је фасцинира (очарава) страх у очима пацијената који гледају пацијенте око себе, од којих се 95% неће извући!“ – видети хттпс://србин.инфо/друство/узас-директорка-ковид-болнице-батајница-оцарана-сам-страхом-у-оцима-пацијената/. Ова морбидност превазилази и оне из најцрњих вицева.

4. Етички суноврат идеолошки острашћене др. Татјане – којој би због гажења лекарске етике требало одузти лекарску лиценцу и право на рад, сваким даном добија убрзање. Наиме, она је у директној емисији ТВ Н1 дана 20.10.2021 из њене болнице, брутално злоупотребила свој положај и психички малтретирала тешко болесног и полукоматозног пацијента Срђана, све док није изнудила његово признање да није вакцинисан! Ово је очит пример грубог гажења лекарске етике.

Ево, тог историјског интервјуа са др. Татјаном у коме је грубо погазила лекарску етику. У јединици за интезивну негу најтежих пацијената она се егзалтирано обраћа пацијенту у полукоматозном стању -“Здраво Срђане …како си?“. Полукоматозни Срђан, додатно ошамућен њеном виком не одговара. Али др. Татјана наставља своју агресију на пацијента питањем – „Што се ниси вакцинисао Срђане?“. Срђан под маском неразговетно мрмља. Др Татјана се нагиње ка измученом Срђану и преводи за јавност његово мумлање – „Стицајем околности“. И сада др. Татјана поентира и муњевито поставља питање измрцвареном пацијенту – „Је л’ ти жао Срђане сад када видиш где си?“. Изнемогли Срђан опет мумла а др Аџић се мајчински нагиње ка њему и као искусни „коматолог“ преводи његову неразговетну реченицу – „Ви’ћеш, сигурно ће то бити моја препорука.“ – видети овај етички суноврат српске медицине на хттпс://србин.инфо/друство/за-отказ-снс-директорка-болнице-понизава-пацијенте-пред-камерама-видео/.

Др. Татјана – назовимо је саркастично први српски „коматлог“, ће свакако ући у историју бесчашћа српске медицине, јер је успела да од коматозног пациијента изнуди епохално признање да није вакцинисан али и као први живи зло-дух полиграф за коматозне људе.

После овог етичког суноврата др. Татјане није тешко замислити застрашујућу ситуацију, да се у некој екстремној политичкој ситуацији – например пред неминовни пад режима, нађе неки СНС лекар-фанатик у српској ковид-болници, који ће зарад афирмације (лоше) режимске KОВИД-19 агенде давати невакцинисаним пацијентима превелике дозе кисеоника на респираторима-убицама и слати их Богу на исповест.

Једно од могућих наравоученија из ове морбидне приче је – да не бисте ризиковали да вас неки идеолошко острашћени СНС лекар-фанатик у нашим ковид-болницама пошаље на онај свет само зато што сте невакцинисани, лечите се Ивермектином и другим лаковима, јачајте имунитет пробиотицима, витаминима и другим корисним средствима. После ове море с лекарском „етиком“ др. Татјане намеће се питање – да ли у Србији постоји часна лекарска институцуја, која би се супроставила уласку злог духа у српске болнице?

Српски етички корифеј, академик и инфектолог Kоста Тодоровић

Имајући у виду етички суноврат др. Татјане Аџић Вукићевић и СНС лекарске-машинерије, потребно је истаћи, да је Србија у својој историји имала велике лекаре, моралне громаде и етичке витезове, као што је академик и пионир српске епидемиологије, инфектолог Kоста Тодоровић (1887-1975). Он је у време Великог рата (1914-1918) стајао на првој борбеној линији лечећи српске борце од тифуса, колере, маларије, дизентерије. Kоста Тодоровић је заједно с познатим пољским имунологом и ратним добровољцем, др. Хиршфелдом, радио у Солуну на стварању вакцине против тифуса и паратифуса. Пошто у ратном вихору није било времена да се тестира вакцина – која је масовно косила српске војнике, доктори Хиршфелд и Kоста Тодоровић су на себи тестирали вакцину а тек потом давали војницима. Српска војска је била спасена.

Присетимо се овогодишњег театра СНС-политичара и лекара, који су се после вишемесечног пренемагања театрално вакцинисали – можда и плацебо вакцинама. Неуспех вакцинације у Србији (око 40% вакцинисаних) је последица неповерења народа у СНС политичаре и лекаре.

Српски великан Kоста Тодоровић је упркос дубоке старости био први и једини доктор који је препознао болест током епидемије вариоле вере у Југославији 1972. године, јер се с том болешћу већ сусрео у Великом рату. Замислите само, да несрећни Kризни штаб којим случајем води Kоста Тодоровић. Он би народу поштено и отворено објаснио шта су индикације и контраиндикације за ове данашње експерименталне вакцине против KОВИД-19. Рекао би, да ковид-вакцине помажу али да не делују дуже од 5-6 месеци, да се готово пођеднако заражавају и вакцинисани и невакцинисани, да су преносиоци вируса и једни и други. Па, ко воли нек изволи.

Осим тога, отворено би рекао да српско здравсто лоше лечи људе од KОВИД-19. Омогућио би народу да се лечи најбољим постојећим лековима, између осталог и Ивермектином. Већину директора ковид-болница као и цео Kризни штаб одмах би сменио. Увео би у наше болнице оптималан протокол за лечење. С њим на челу, Србија би већ изашла из пандемије. Захтевао би овај наш корифеј одлучно, да се др. Татјани Аџић Вукићевић, министру Лончару, др. Драгутиновићу и несавесним СНС лекарима, забрани рад у здравству а да нови директор Kовид болнице у Батајници буде високо морална и високо стручна личност.

аутор: Др Миодраг Kулић, теоријски физичар

Корени.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!