Све те неформалне службе и прислушне центре УНИШТИТИ!

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да од данас неће коментарисати било кога из опозиције, без обзира на врсту оптужби и провокације у односу на ПСГ, њега лично и његову породицу.

Упитан о оптужбама лидера Д ЈБ Саше Радуловића да му је он током једног састанка рекао да је „ДС 2004. кренула у изградњу паралелне службе безбедности“, Јанковић је новинарима рекао:

– Не желим да учествујем у таквој врсти дијалога. Ми смо на задатку оздрављења Србије, а не било каквих личних или организационих сукоба, сујета – каже Јанковић.

Позвао се на извештај у време док је био Заштитиник грађана, а у коме се, каже, види да је давно написао да у Србији постоје недржавне службе безбедности, паралелни центри прислушкивања.

– Како је Радуловић схватио то што је схватио да се односи на једну конкретну странку… многе странке то имају. Раде Булатових је као директор БИА на скупу који сам организовао док сам радио у ОЕБС 2005. или 2006. причао да се највећи број прислушкивања и највећи проблеми праве из неформалних служби које су под страначком контролом – рекао је Јанковић.

Не треба, додаје, губити из вида да се огромна количина политичког утицаја у Србији врши из таквих неформалних, незаконитих организација.

– Никаква то тајна није. Данас у Србији постоје људи који за странке, за организације, за фирме, за појединце раде ствари које су законом забрањене – навео је Јанковић, али није прецизирао на кога мисли и одакле му та сазнања.

Упитан о „свађама“ у опозицији неколико месеци пред изборе у Београду, и како у таквим условима очекује победу опозиције, Јанковић каже да ПСГ то не види као свађу.

– Није наш циљ рушење Александра Вучића. Наш циљ је уређена, пристојна земља у којој људи желе да живе. Вучић и његова власт су само препрека на том путу – наводи он.

Упитан да ли очекује још одлазака из ПСГ, Јанковић каже да је покрет организација која ће постојати јако дуго, из које ће људи одлазити и у њу долазити, те да не види да покрету прети било каква опасност – „управо супротно“.

Он ни данас није желео да коментарише оставку члана Председништва Срђана Шкора и његове оптужбе.

Вестионлине

Актуелно

Елиминација терориста у Идлибу главни приоритет у Сирији – Путин

Елиминација екстремиста из сиријске провинције Идлиб требала би да буде примарни циљ у овој фази …

Убијени адвокат Огњановић прислушкиван и праћен по налогу тужилаштва

Драгослав Миша Огњановић, адвокат који је 28. јула убијен, месецима пре кобног догађаја био је …

Један коментар

  1. jankovic je vucicev, cak im je i politika ista, priznaju sve namestene zlocine protiv srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons