Тајна служба СНС-а на задатку: Kако Вучићеви батинаши застрашују грађане, а уводе у посед мигранте

Тајна служба СНС-а на задатку: Kако Вучићеви батинаши застрашују грађане, а уводе у посед мигранте

4.2
(19)

Поводом молбе руководства БИА да се радници БИА одрекну 100 евра које је обећао председник Вучић, током протекле недеље било је масовног „притискања“ радника који су одбили да се прикључе овој активности и који ће да траже 100 евра које су им обећане. Kако тајна служба СНС-а уходи грађане, батинаши туку оне што ударују у шерпе и лонце, а власт уводи у посед у Србији исламисте који су протерани из исламских држава.

Игор Милановић

Тражено је да сви који на то пристају то и потврде писмено и да се спискови доставе старешинама. Према првим подацима, више од 65% радника одбило је сугестије начелства БИА (У центру БИА Београд читава одељења су одбила да потпишу). Онда је уследила недеља притисака, малтретирања и претњи

Зоран Станић ЗИС, човек који је покрао више од три милиона евра преко малверзација на тендерима, заједно са Радмилом Селаковић и који је примену техничких мера БИА за рачун криминалаца наплаћивао и више од 50.000 еура по мери, позивао је раднике БИА на разговор, тражећи од њих да се одрекну обећаних 100 евра. Некима је претио отказима, „наместићемо ми тебе“,…. Неки су поклекли али неки и нису.

Озбиљно је полудео и Никола Васиљевић, начелник Регионалног центра у Новом Саду, човек који је лични потрчко Андреја Вучића, задужен за контролу Војводине али и колега из БИА.

Лично позива и прети старијиим радницима БИА отказима, дисциплинским поступцима и тужбама. Уцењује их одузимањем службених возила и нижим радним местима. Никола је у службу примљен на инсистирање сада пензиносаног радника БИА Слободана Мирковића, који га је представио као „јадног али верног дечкића, од кога се може направити нешто“. И ако му је провера била негативна, примљен је у БИА.

Стицајем околности пуно старијих радника БИА упознато је са тим зашто је Мирковић инсистирао да Васиљевић буде примљен у БИА, али и са личном и криминалном биографијом Васиљевића (и некада и сада).

Сада се Васиљевић труди да све који знају ишта о њему, на све могуће начине, отера из службе.Андреј му је обећао место заменика директра БИА, али од тога није било ништа.

Политика је помутила разум и другим радницима БИА, који сада „самоиницијативно“ по агенцији глуме политичке комесаре својих шефова, попут Станића.

На дневном нивоу проповедају о успесима Александра Вучића и СНС-а. У Зисовом тиму је један од активнијих З. Ристић, ноторни лажов и психопата. Ристић уме да увесељава млађе раднике БИА измишљеним причама о својим „подвизима“ на KиМ, или када је летео хеликоптером за време демонстрација 5 октобра. У ствари, дужио је папир, спајалице и по неки рачунар у подруму. Од терена видео је само WЦ 7. Управе. То му међутим не смета да буде први Станићев агитатор.

Од радника БИА тражи се да максимално сведу трошкове током обављања радних задатака. Потрошња горива је ограничена на 40 литара горива по возилу месечно. Забрањена је свака употреба службеног возила у приватне сврхе. Kаже се да БИА нема пара.

Једино са чим не оскудевају су „црни фондови“ за акције за поткупљивање и против слободомислећих грађана Србије.

У протеклих месец дана повереници СНС-а масовно су обилазили политичке субјекте на локалу по целој Србији. Поткупљују, прете, нуде функције и позиције. Направљене су листе „потенцијално опасних грађана“ на локалу, којима се од политичких активиста СНС нуде „пријатељски савети“ да се посвете својим пословима и да се не баве политиком. Сви знају да је ово само прива фаза у разрачунавању са политичким противницима и народом.

У Врању, активиста СНС који је дошао на врата једном локалном „грађанину опасних намера“ добио је батине и поливен је хладном водом. Инцидент је пријављен локалној централи СНС-а али не и полицији.

У Чачку, једном локалном СНС – опозиција – СНС прелетачу, предочено је шта му следи ако не пристане на сарадњу. После краћег разговора, на тацни је предао све своје сараднике иако то од њега није ни тражено, јер то све ионако већ знају. Закључао се у кућу три дана и на крају је одлучио да изађе на изборе (ма када они били) као независни кандидат.Обећано му је да ће, ма какав разултат остварио, бити део „нове власти“ у Чачку, а касније можда и на републичком нивоу.

У Алексинцу, активисти СНС-а (навијачи) покушали су да на крову једне зграде запале бакље као део кампање подршке Александру Вучићу. Две старије станарке те зграде, закључале су излаз на кров и нису хтели да их откључају док није дошла полиција.

Kада су врата откључана, навијачи су покушали, у присуству полиције, да се физички обрачунају са бакама, станаркама зграде, али је полиција спречила инцидент. Један од хулигана извадио је службену легитимацију МУП-а Р Србије. Вођа патроле која је интервенисала рекао му је – склони то будало једна. Случај није пријављен нити заведен у полицијској документацији.

У Лазаревцу, локални нарко дилери, „службеници СНС-а“, телефонима снимају грађане који са својих тераса буком негодују против актуелног режима. Kако се све дешава у време „полицијског часа“, грађани се питају одакле нарко дилерима дозволе да се крећу у то доба. Међутим, грађани су почели да снимају њих па је настала паника. Наркодилери су тражили од полиције да их заштити од грђана и њихових камера!

У Новом Саду, локална полиција је зауставила групу навијача са бакљама на улици у време полицијског часа. Навијачи су показали дозоволе за кретање и службене легитимације МУП-а. пуштени су без даљег поступања.

Према непотврђеним информацијама, вођа навијача ВЕЉА НЕВОЉА, током прошлог викенда, добио је батине на Сењаку, током једне „акције“ агитовања за СНС. Веља је био са својом групом навијача а претукли су их локални младићи, станари зграде у коју су на силу покушали да уђу. И Веља је извадио службену легитимацију али касно. Према непотрвђеним информацијама завршио је у ургентном центру.

Све групе навијача, снабдевени протехничким средствима крећу се у већим групама. За њих не важи забрана кретања за више од 2 до 5 лица“. Грађани их масовно сликају и снимају. Према изјавама очевидаца, неки имају и ватрено оружје за појасом.

Дирекција полиције се поводом спонатане акције грађана да буком и лупањем у шерпе изразе своје незадовољство стањем у држави огласила унутрашњим саопштењем радницима и старешинама МУП-а. Kаже се да нема основа за поступање полиције, јер нема нарушавања ЈРМ, јер грађани праве буку на својим терасама и ван времена предвиђеног за одмор грађана.

Међутим, партијска „тајна служба“ СНС, има задатак да прикупља податке о свим грађанима који негодују са савојих тераса лупањем и виком. Ангажовани активисти СНС на локалу бележе активности својих „нелојалних“ комшија. На дневном нивоу, у централу „тајне службе СНС-а“ стиже на десетине хиљада пријава ревносних СНС „полицајаца“,

Свакодневно се откривају нови докази да је режим пристао да Србију претвори у резерват миграната које не жели Европска Унија. Споразум о статусу потписан са Фронтексом не садржи ни обавезу наше Скупштине да га ратификује да би ступио на снагу. Толико се власт, са разлогом, плаши да га прикаже јавности.

Све се више открива међународних споразума које наша власт покушава да сакрије од народа, а исти се скоро искључиво односе на мигранте и мигрантску кризу. У прошлом броју смо писали о споразуму са Аустријом о повратку лажних избеглица које су преко наше територије доспели у ту земљу. Постојање тог споразума званично наша власт још увек није потврдила, нити је јавности објаснила зашто се његово постојање крије.

У међувремену смо открили још један споразум о коме нити је обавештена јавност, нити уопште постоји намера да о њему расправља Скупштина Србије. За разлику од Србије, Европска Унија овакве договоре не крије, па смо до постојања овог споразума дошли управо захваљујући њеној архиви.

Овдашња јавност је делимично, преко средстава информисања била обавештавана о почетку сарадње Србије са Фронтексом, службом ЕУ за обезбеђивање граница. Познато је да су у лето 2018. припадници Фронтекса заједно са припадницима МУП-а Србије обилазили нашу границу са Северном Македонијом, а и причало се тада о некаквом споразуму који треба да буде закључен. То би, отприлике, било све што знамо из домаћих извора.

Свеобухватни споразум о сарадњи потписан је 19. новембра прошле године. Kако у њему стоји, потребно је још да га одобри Парламент Европске Уније. О истом таквом одобрењу Скупштине Србије у Споразуму нема ни речи, оно није предвиђено, нити неопходно (како сматрају наши властодршци). Потписник и овог Споразума у име владе Србије био је Небојша Стефановић.

У Бриселу постоје записници са бројних састанака министра Стефановића и разних представника како Kомесаријата ЕУ за избеглице, унутрашње послове и држављанства, тако исто и надлежног Савета министара унутрашњих послова зрмаља чланица ЕУ. Преговори су по тим информацијама трајали до августа 2018. Предлог Споразума о статусу (како је званичан назив) министар Стефановић и надлежни комесар Димитрис Аврамопулос потписали су 20. септембра 2018, без да је о томе обавештена Скупштина Србије.

Неколико месеци касније, тачније 22. јануара 2019, Савет ЕУ је одобрио овај споразум и он је, као што је речено, коначно потписан у новембру те године.

свим овим многобројним преговорима наша влада је ћутала.

Разлог та овакво понашање наших власти можда лежи у делу Споразума који предвиђа ангажовање снага Фронтекса на терену, јер логистичка и саветодавна помоћ нашој полицији при обезбеђивању граница и заустављању миграната не делује спорно.

У поменутом делу је предвиђено стационирање снага Фтонтекса искључиво на границама Србије са неком ЕУ земљом.

Ако се ради, наводно, о помоћи Србији да спречи даљи долазак миграната, зашто је намерно изостављена граница са Северном Македонијом (одакле нам долази далеко највећи број избеглица) и то упркос чињеници како ЕУ и са том земљом има сличан споразум?

Одговор лежи у чињеници како Фронтекс не треба да нам помогне да спречимо улазак миграната у Србију, већ њихов излазак из Србије и то на територију неке ЕУ државе (на првом месту Мађарске и Хрватске).

Европска Унија је одавно сагласна како најезда миграната не сме да се понови и да они морају да буду заустављени најкасније на њеним границама. Фронтекс је пружио недавно помоћ Грчкој да их заустави на својој копненој граници са Турском.

Осим тога, сам Аврамопулос је пре неколико година одао тајни план Брисела да се недостатак радне снаге у ЕУ ублажи довођењем становништва са простора Балкана, а да се, заузврат, тако депопулизоване територије населе избеглицама са истока (Магазин Таблоид је већ писао о томе).

Kако режим Александра Вучића не сме да призна да је територија Србије предвиђена за резерват избеглица из Азије и Африке које ЕУ не жели да прихвати, одлучио је да поменути Споразум не презентира јавности. Зато као услов за његово ступање на снагу није предвиђено да га ратификује наша Скупштина.

magazin-tabloid.com

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Телевизије са националном фреквенцијом у Србији постале средство промоције, пропаганде и одмазде у функцији личне власти

Телевизије са националном фреквенцијом у Србији постале средство промоције, пропаганде и одмазде у функцији личне власти

5 (2) Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) оценио је да је у Србији више фактора …

УПРОПАСТИО СРБИЈУ: Вучић ове године узима још 7,6 милијарди евра кредита

УПРОПАСТИО СРБИЈУ: Вучић ове године узима још 7,6 милијарди евра кредита

3.4 (5) Kако би „закрпила“ буџетски дефицит од 3,6 и вратила пристижућих четири милијарде евра …

Један коментар

  1. e taj velja nevolja, jebo mamu svoju, jos ne zna sta je sekirce i konopce, dzaba mu njegovo artice.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend