Татјана Динкић именована за секретара Преговарачке групе за економске односе са иностранством у склопу процеса приступања ЕУ

Татјана Динкић, супруга бившег министра Млађана Динкића, ових дана именована је за секретара Преговарачке групе за економске односе са иностранством у склопу процеса приступања ЕУ.

Динкићева је на ту позицију дошла као шеф Одсека у Министарству трговине и телекомуникација, где је запослена од 2012. године. И мада то јавности није много познато, супруга бившег министра ангажована је у државним органима још деведесетих година и отпочетка је укључена у процес преговора са ЕУ.
Дуго година радила је у Министарству за економске односе са иностранством, које је после распада државне заједнице постало део Министарства економије и регионалног развоја. На челну позицију сектора за економске односе са иностранством постављена је 2003. године, а у једном тренутку, 2007. године, шеф јој је био лично њен супруг Млађан Динкић.

Тај моменат могао је донекле да омете њену каријеру, с обзиром да се поставило питање да ли се због тога Млађан Динкић налази у сукобу интереса. Оцену о томе Динкић је, чим је ступио на функцију министра економије, затражио од тадашњег Одбора за решавање о сукобу интереса, а одговор је био позитиван.

– Динкић ме је сам позвао, рекао да му жена ради у Министарству и питао за мишљење – да ли ту постоји сукоб интереса. Одбор му је одговорио да то јесте сукоб интереса. Потом ме сам Динкић обавестио, да је због тога његова жена напустила Министарство – изјавио је тада Милован Дедијер, председник Одбора за решавање о сукобу интереса.

Ипак, према писању медија, она тада није отишла из Министарства економије, већ је постигла писмени споразум о привременом останку на функцији.

Извесно је да је одатле отишла 2012. године, када је Одељење за економске односе са иностранством припало Министарству трговине. Од тада је шеф Одсека за економску сарадњу са иностранством.

– Татјана Динкић је дипломирани економиста, а место на које је постављена није функционерско, него експертско-службеничка позиција, на којој је још од почетка преговора са ЕУ. Секретар је преговарачке групе за поглавље 30 – наводи извор „Блица“ из Владе Србије.

Након повлачења из политике Млађан Динкић бави се компоновањем и писањем песама, консултантским послом у својој фирми „МД Соклутион д.о.о“, а члан је и Управног одбора „Збер банке“.

Блиц

Актуелно

Тони Блер по други пут међу Србима

Премијерка је саветника Блера спустила у црну кутију мукле тишине, а председник пише пензионерима не …

ВЕЛЕИЗДАЈНИК преко „Српске листе“ подржао формирање шиптарске војске!

Шефица посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија Санда Рашковић Ивић рекла је да такозвана …

Један коментар

  1. Dokle moze da ide? Pa taj se ne obazire na javno mnjenje, verovatno smatro narod vevericama. Mozda i jesmo sta je sve dosada ovaj lik uradio?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons