Трстеник: „Прва петолетка“ завршила на умрлицама

0
(0)

Међу седам од 17 предузећа која су прошле године остала без заштите државе је и трстеничка „Прва петолетка“. Највећи привредни систем у Поморављу, једини произвођач комплетног програма хидрауличних и пнеуматичких уређаја на Балкану, после 66 година, практично је пред гашењем, јавио је још у децембру 2015. РТС.

Тим потезом, уз скромне отпремнине, на улици остаје око 2000 радника, тј. око 2000 породица, што негативно економски утиче на десетак хиљада људи.

Тим поводом у Трстенику јуче су освануле умрлице „Првој петолетци“ које су поставили или незадовољни радници, или опозиционе политичке групације које користе ситуацију да анимирају обесправљене раднике да им постану додатна снага.

На умрлицама је писало:

„Обавештавамо, пријатеље, родбину и комшије, да је наша мила Петолетка Трстеник преминула 31. децембра 2015. у 66. години живота, од последице нестручног руковођења, после дуже времена, и на општу радост појединих директора и министра привреде. Време и место сахране, биће накнадано објављено. Позивамо све који су је познавали да се помоле за њену добру душу и за здравље и опстанак њене породице. Вечно јој слава и хвала“ У потпису: „ожалошћени, поштеници радници, пријатељи, сарадници и остала многобројна радничка класа.“

Екипа Телевизије Трстеник је покушала да сними ове умрлице, али оне су поцепане у кратком року од стране активиста, претпоставља се, политичке опције која је и подржала гашење „Прве петолетке“. Гашењем гиганта, као што је „Прва петолетка“ озбиљно се угрожава социјална стабилност трстеничког краја.

Нова победа

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *