Тужилаштво тражи пет година затвора за Дијану Хркаловић
Фото И. Маринковић

Тужилаштво тражи пет година затвора за Дијану Хркаловић

Тужилаштво за организовани криминал у оптужном предлогу против бивше државне секретарке у Министарству унутрашњих послова Дијане Хркаловић предложило је суду да је осуди на казну од пет година затвора због два кривична дела трговина утицајем.
За њене саоптуженике, бившег начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића тужилац је тражио годину дана затвора, а за бившег начелника Полицијске управе Нови Сад Милорада Шушњића две године затвора, пренео је Танјуг.
Оптужни предлог је поднет суду прошле седмице и он не иде на потврђивање попут оптужнице, већ суд по испитивању формалне исправности заказује почетак суђења.
Суђење још није заказано, речено је Танјугу у суду.
Дијана Хркаловић се терети да је наложила начелнику Миленковићу да не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и надлежног заменика Вишег јавног тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у Београду.
Касније је Беливук правоснажно ослобођен тих оптужби, а сада је у притвору и оптужен је за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе „Принципи“.
Хркаловић се терети и да је са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.
Оптужним предлогом Хркаловићева се терети да је Шушњићу, пошто је 1. децембра 2017. године Ж. К. поднео кривичну пријаву против Елеза, тражила да се Елез стави на мере тајног надзора. На тај начин су, како се сумња, утицали да он не дође под обраду других полицијских одељења, те да се спречи да се према њему обаве друге мере попут тајне пратње.
Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловић је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.
Шушњић се, такође, терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.
Хркаловић је ухапшена 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић и Шушњић бране са слободе.
Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милорад Улемек ступио у штрајк глађу јер је већ скоро 18 година у притвору и строгој изолацији у ћелији

Милорад Улемек ступио у штрајк глађу јер је већ скоро 18 година у притвору и строгој изолацији у ћелији

Некадашњи командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија, осуђен на максималну казну затвора због …

Ти ћеш због Рио Тинта са ујком, Вучићем и Брнабићком да фасујеш РОБИЈУ па се кревељи колико хоћеш!

Ти ћеш због Рио Тинта са ујком, Вучићем и Брнабићком да фасујеш РОБИЈУ па се кревељи колико хоћеш!

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да не постоји договор Владе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *