Политика

У Чачку рекордан број непокретних гласача!

На данашњој конференцији за медије представници изборне листе „Сви за Чачак“ изјавили су да су и они учествовали у прегледању изборног материјала који је током два дана био омогућен представницима опозиционих изборних листа.

Истакли су да је током прегледа уочено више чињеница које оспоравају легалност протеклих избора и доводе у сумњу да је коалициона листа актуелне власти остварила победу на изборима.

Kао пример истакли су да је бирачком месту у Придворици појединцима било дозвољено двпструко гласање и код куће и на бирачком месту, да је било бирачких места на којима је у гласачким кутијама евидентирано више листића него што је уписано у евиденцију бирачког списка, од 988 наводно неважећих листића неколико десетина их је заправо важећих са јсно израженом вољом гласача чију листу подржава.

– Својим изјавама градоначелник чачка Милун Тодоровић изазвао је велики револт јавности а Чачак доживео дубоко подељеност које раније никада није било. Први човек овог града треба да пријави служби државне безбедности, служби полиције, тужилашту, ако има конкретне податке да страни фактор преко Чачка дестабилизује државу, оптужујући комплетну опозицију да учествује у томе. Такве тврдње мора да поткрепи чињеницама а ако све то измишља он је највећи фактор дестабилизације у овом граду и он свађа Чачане међусобно. Та тврдња да рушећи њега рушимо државу је болесна, нема он тапију на то да воли државу и воли Чачак више него било ко у овом граду. Дакле они су изгубили изборе, то што су варали, то што смо ми видели на свих 104 бирачка места, ја одговорно тврдим на основу оног материјала који смо видели и који би требало да дође на Градску изборну комисију, па нека одлуче како одлучеи тамо имају већину, ја одговорно тврдим да је опозиција у Чачку победила са неколико процента – каже Антонела Луковић (Нова Србија).

Своја запажања о контроли изборних резултата изнео је некадашњи градоначелник Чачка и министар у Влади Србије Велимир Илић.

– Јакша је као неки Рус, а његова жена и син чланови Градске изборне комисије. Породица Јакшић је цела Партија Руса. Прошли цензус. Они сигурно нису прошли цензус. То је сигурно. Kад се све проучи и погледа, види се да нису прошли цензус. Али требало је у Градској изборној комисији да нацифра проценат 1,06% за ту листу, да испадне да су прешли цензус. Према томе, чињенице постоје. Да нема чињеница, дали би они записник. Шта смо радили 24 сата и следећи дан, прегледајући изборни материјал ако нема записника. Kао пре 24 године. Тада је био протест зато што су били покрадени избори као што су и сада покрадени избори. И због тога је био протест. Никакав страни фактор. Kоштулица је добио изборе, нису хтели да признају, вештачки су монтирали исто овако, иста технологија, у градској скупштини у Београду и у скупштини Србије. И због тога се народ дигао. Међу њима смо водећи били ми, а ја сам био вођа тог рушилачког фактора пре 24 године. Е па ја ћу и данас да будем вођа рушилачког фактора, да се сруши једна лоповска украдена власт. Победила је опозиција.

На околност да је међу онима који су гласали код куће било енормно много оних који су наводно „непокретни“ Илић је рекао следеће:

– Ми би били овде неке се секаперсе кад би дозволили да ово овако прође. Онда не треба и да постоји опозиција. Ако ово прође, опозиција треба да иде кући. Опозиција не сме да дозволи да се лоповска власт, створена на овај начин, конституше. И ми ћемо учинити све да до тога не дође. И они који седе у општинској управи правдају се, нисмо ми. Ми с тим немамо везе. Неки ће да поднесу и оставке ако треба, нуде, све живо итд. Према томе, на силу не може ништа. Пријавити да од изашлих на гласање њих 8% су непокретни у једном граду као у Чачку, људи то није нормално. Предложио сам. Ево Лекарска комисија да обиђе те непокретне. Ево ми имамо лекаре. Нек дају и они лекаре да обиђу те људе, да видимо ко су ти непокретни. Та немогуће даб у једном сеоцету, као што су Мршинци, на пример, има 27 непокретних бирача, а у другом неком селу још више – 34. Ако имамо толико непокретних људи, да видимо о чему се ради. То је нека епидемија. Нажалост, један од тих непокретних ради код мене сваки дан долази на рад у воћњаку. Уредно долази у надницу, али је непокретан да гласа. Он ми каже да га је унук одвезао на гласање, а они после опет дошли код њега кући да гласа и рекли нема везе што си једном већ гласао, гласај опет.

Илић је рекао и да је разговарао са градоначелником Тодоровићем.

– Рекао сам му да не покушава да конституише скупштину док се ово не реши. Ово мора да се реши. Ти си изгубио изборе. Иди лепо у Горњу Горевницу, помогни мало тати на имању. Помогни некоме, ради нешто. Пошто код Kола неће више да те приме, то је сигурно. Јер кажу да су се ослободили тебе. Такав ти је судбина. Ми ћемо ући у скупштину и нећемо дозволити да нам украдете мандате.

– Добили смо по закону право на увид у бирачки материјал, али су нам онда везали и очи и уши и руке на леђа, нисмо могли да имамо оловку, нисмо могли да бележимо, морали смо све да памтимо, нисмо могли да фотографишемо, све је било забрањено, осим што смо проналазили лоповлуке и те лополуке презентовали људима који су били испред те лоповске организације присутни као бележници. Замислите да неко ко направи по закону увид у записнике и у гласачки материјал нема право на записник, на службену белешку о нађеном стању, о фактичком стању. Још једна досетка од раније актуалних власти у Србији је да се онај записник који се потписује на бирачком месту са потписима свих чланова бирачке комисије на истом листу где се налазе и бројеви гласова, сада налази у два примерка, на једном су ти резултати, а на другом се потписује. Дакле, потпуно унапред припремљена прича како лагано извући један лист записника који се састоји из два дела, украсти и написати оно што вам је боље. Дакле, то вам је омогућено законом и ви нисте ни то умели да искористите на елегантан начин, да украдете, а да ми не приметимо – рекао је први са листе „Сви смо Чачак“ др Александар Радојевић.

И шта сада када је власт ухваћена у изборној крађи.

– Ми као опозиција нећемо седети с крштених руку, све ово што је виђено, нађено, биће и процесуирано колико год то буду дозвољавали надлежни државни органи, а ако не дозволе, постоје и начини да се реагује на недозвољавање истеривања правде. Постоји правда са два краја. А постоји и мотка са два краја. Тако да ћемо се ћерати док не истерамо истину и док о тој истини не обавестимо грађане. И још једном да поменем, само због претходне конференције за штампу, ја сам рекао да је власт у ситуацији са овим покраденим делом гласова освојила петину, а не трећину од свих пунолетних. Дакле, од пет само једну петину, а не једну трећину. А и са том једном петином нисте кадри да рукујете поштено, а камоли са ове остале четири петине које нису никако за вас – закључио је др Радојевић.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
ОзонПрес

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!