У Мајданпеку сутра почиње евакуација становништва уколико до вечерас не дође струја!

0
(0)

Председник општине Мајданпек, Дејан Вагнер није задовољан радом на поправци далековода од стране Електромрежа Србије, и најављује да ће од сутра, уколико струје не буде било 5.000 грађана бити евакуисано.

Највећи проблем је што због струје нема даљинског грејања каже предсеник општине Дејан Вагнер

– Добио сам информацију од надлежних из овог предузећа да се ради и покушава да се отклони квар. Стичем утисак да се врло неозбиљно приступило овој ситуацији од стране Електромрежа Србије. Не могу да верујем да је у 15 часова информација била да је далеководод проверен и исправан, и да се чека решавање техничког проблема у Трафостаници „Мајданпек 1“ и да ће за два сата бити струје, и кад је то прошло и пробано пуштање струје, било је безуспешно јер је далековод неисправан. Имам утисак да траса далековода није физички обиђена, и све информације које имам казују да је провера траса далековода обављена помоћу радар сигнала. Због тога сматрам да су неозбиљно схватили ову ситуацију – каже Вагнер за „Блиц“.

Он каже да је највећи проблем то што је 5.000 становника без грејања, и да ће бити принуђен да у случају да струје не буде ни ујутру, да евакуише целокумно становништво.

– Највећи проблем је даљинско грејање и 5000 становника који се смрзавају. По мени је већ у питању хуманитарна катастрофа и какве ће бити последице, видећемо. Сад смо у ситуацији да размишљамо да ли и где да евакуишемо овилики број људи, јер нико не зна да нам каже „добићете струју у то и то време“. Ако се ово не реши преко ноћи биће ванредне ситуације и биће и кренућемо са евакуацијом становништва – изричит је Вагнер.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ипак камата на рачунима за струју

5 (22) Грађанима, уколико касне са плаћањем рачуна током ванредног стања, нећемо обрачунавати камате, а …

Да ли ЕПС користи пандемију као изговор да свима жестоко надува рачуне за струју?

5 (6) Пандемија ковида 19, због које се од половине марта код куће борави током …

8 Коментара

  1. Nek je Bog u pomoci>>:)))) Bez muke i nevolje ne idi u Homolje..

  2. da i treba biti puno pametan pa shvatiti zbog čega radovi kasne…

  3. Poplave stogodisnje,vetrovi pedesetogodisnji,ili nesposobnost da se sagleda danasnja istina.Nesposobnost.

  4. Sad ce doci NATO da vas spasava,humanitarna akcija jer nasa vojska jedaleko cak u Libanu.moraju tamo da spasavaju ali kog i od koga,e jadna SRBIJO i jos jadniji svete sirom planete………………..

  5. Ako ja im ne bi dala struju,pošto su glas ali za ove….

  6. Sad će Vučićev kum Nikola Petrović da se vrati sa obilaska svojih mini hidrocentrala i da kao direktor EMS-e dok si rekao „hokus – pokus“ popravi sve te dalekovode i zameni pregorele transformatore. Sad će struja ??????????????

  7. Tesko da ce vam struja tako brzo stici narode moj,dok god su ovi lopovi na vlasti nema narodu dobro,odkada smo mogli imati vetroparkove pa kad zagusti eto struje vec lopinama to nije u interesu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *