понедељак , 21 септембра 2020

Украјинци гасни споразум потписали са „фантомом“

0
(0)

Украјина је признала да је потписала споразум о градњи гасног терминала вредан 1,1 милијарди долара са човеком за којег је мислила да је представник шпанске компаније, која то енергично демантује.

Из компаније Гас натурал феноса негирају да је „потписник“ њихов представник, као и да уговор са њима постоји.

Владислав Каскив, званичник украјинске државне инвестиционе агенције, потписао је споразум у Кијеву у присуству премијера Миколе Азарова и министра енергетике.

Гас натурал је брзо демантовао да је склопио било какав споразум о оснивању конзорцијума ради градње терминала за течни природни гас на украјинској црноморској обали, што је пројекат који је Кијев поздравио као допринос смањењу енергетске зависности од Русије, пренео је АФП.

Компанија је одмах интервенисала и саопштила да човјек за којег Кијев тврди да је потписник није ни био у Украјини. Украјинска агенција потом је исправила саопштење и индентификовала мушкарца као Џордија Сарду Бонвехија.

Званичник инвестиционе агенције данас је рекао да је Бонвехи био посредник у преговорима Украјине са Гас натуралом.

 Компанија је демантовала да му је дала одобрење за склапање споразума у Украјини и нагласила да није чак ни разматрала могућност градње гасног терминала у тој земљи.

„Та особа не представља ову компанију и зато Гас натурал феноса задржава право да предузме одговарајућу правну акцију након што се ситуација детаљно разјасни“, наводи се у саопштењу.

Компанија Гас натурал, са сједиштем у Барселони, је водећа међународна компанија за промет гасом и струјом и послује у 25 земаља, али званично није присутна у Украјини.

 

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мораторијум: Ако прихватите застој у отплати кредита имате три опције после тога

5 (1) Народна банка Србије донела је одлуку о новом одлагању отплате кредита за два …

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *