Ваљевска пивара није продата

На јавни позив за продају Ваљевске пиваре, до предвиђеног рока 5. октобра 2018. године, није пристигла ниједна понуда, сазнају Колубарске.рс

Министарство привреде објавило је 6. септебмбра тендер за продају 100 посто капитала најстарије пиваре у западној Србији по почетној цени од 7.047.260 евра. Данас је требало да буде отварање понуда, међутим констатовано је да није пристигла ниједна до предвиђеног рока, тако да је „продаја проглашена неуспешном“.

Саговорник Колубарских.рс каже да овај неуспели тендер не значи да Ваљевска пивара неће бити продата и да нема заинтересованих. „Биће објављен још један јавни позив за продају, али ће цена бити нижа од претходно оглашене цене. То је уобичајено, након неуспелог тендера следи обарање цене“, каже наш саговорник.

Влада Србије је донела 18. маја прошле године закључак о продаји Ваљевске пиваре и то методом јавног прикупљања понуда. На јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за учешће у поступку приватизације Ваљевске пиваре, који је Министарство привреде упутило у октобру прошле године, стигло је шест писама о заинтересованости, међу којима су и стране компаније. Тендерску документацију су откупиле две компаније које се баве производњом пива.

Ваљевска пивара има капацитете производње од 250.000 хектолитара пива и 30.000 хектолитара освежавајућих безалкохолних напитака годишње. У последњих пет година бележи изузетне резултате, тако да је и 2017. завршила позитивно и са значајним приходом. У Ваљевској пивари је тренутно 197 запослених.

Колубарске.рс

Актуелно

Криза Владе у Белгији: Министри поднели оставке због Мигрантског пакта УН

После састанка са федералним премијером Шарлом Мишелом, белгијски краљ Филип је прихватио оставке три министра …

Срби Косовске Митровице бојкотавали концерт Светлане Ражнатовић

Иако су власти на Kосову предвођене Радојичижем и Веселиновићем мислили да ће да на Kосову …

Један коментар

  1. Продају лопови туђе, рентабилно предузеће, само да би узели проценат. Жури им се јер ће до нове године сви у затвор на неодређено време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons